steklokeramična plošča in poraba energije (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

vijolica02 -> steklokeramična plošča in poraba energije (17.10.2009 19:58:29)

Zanima me, koliko vam pokurijo elektrike vaše električne plošče. Sama imam dobre pol leta novo steklokeramično ploščo Candy 642 in sem bila zalo zadovoljna(prej sem imela samostoječ štedilnik s steklokeramično ploščo). Iz meseca v mesec se sprašujem, kako imam lahko tako veliko porabo električne energije, zato sem danes testirala moje aparate. In glej ga zlomka ugotovila, da mi je plošča v dobre pol ure porabila 0.9 kw elektrike, to mi je pa ful veliko. Priklopljeno sem imela samo eno, najprej na 9, da je mleko zavrelo, potem pa sem zmanjšala na 2. Vse ostalo sem imela izklopljeno, ker prala v tistem času nisem, hladilnik pa tudi dala odtataj.
A se vam to zdi normalno, meni se zdi ful veliko. Obstaja kakšna možnost, da se je pri montaži kaj narobe zvezalo, al je to res normalna poraba.
Hvala za odgovore in vaše izkušnje.

naj dodam še to, da v dvosobnem stanovanju 60 m2, plačujem mesečno 60 eur elektrike, dobila sem pa poračun 36 eur še za plačat. Imam hladilnik, bojler, ki gori ponoči, ko je poceni elektrika, čez teden praktično ne kuham, približno na 14 dni se peče v pečici, ki je tut stara dobre pol leta, štiripredalna zmrzovalna omara A razreda, stara eno leto, pralni stroj se pere cca. 3 runde čez vikend (porabi cca 2 kw na pranje - ga bom zamenjala, ker je star 10 let), sušilca sem uporabljala samo 1 x na teden čez vikend, luči ugašamo, skratka ful pazimo na porabo, pa še vedno tako. Men je to ful ful velik.

sazi -> RE: steklokeramična plošča in poraba energije (17.10.2009 20:59:35)

Si imela vse ostalo res izklopljeno? Najbolje bi ugotovila porabo, če bi merila s tisto napravico, ki jo daš v vtičnico in potem napravo priklopiš v to napravo.

Mi imamo hišo in vse aparate nove, A ali A+ kategorije (velik hladilnik s 4 zamrzovalnimi predali, pomivalni (dela vsak dan), pralni in sušilni stroj opereta in posušita cca 3 žehte na teden). Vse luči (skoraj) imamo varčne in nekatere gorijo vso noč. Se pa grejemo in kuhamo na plin. Veliko uporabljam grelec za vodo v kuhinji.
Po novem (po poračunu) je nov mesečni znesek 25 EUR - res malo.

Onasiss -> RE: steklokeramična plošča in poraba energije (17.10.2009 21:24:04)

Meni se zdi to res veliko... Pa se mi zdi, da ne zaradi plošče, ampak zaradi bojlerja. Jaz imam tudi steklokeramično ploščo, 65 m2 veliko stanovanje, računalnik gori 24/7 prav tako Tv, perem med vikendi in imamo položnico cca 30 €.

melanija -> RE: steklokeramična plošča in poraba energije (17.10.2009 21:36:57)

Jaz imam 100m2  veliko stanovanje. Elektrike na mesec plačam okoli 35 eur, s tem da kuham 2x na dan kosilo in večerjo, pomivalec 1x na dan pere, Tv je praktično prižgana 20 ur na dan, prav tako računalnik, imam dve veliki skrinji (ena je nova, druga pa ima že 15 leta- tako da precej porabi). Meni se zdi da ne plačam veliko. Grejemo se pa na drva.

miapia -> RE: steklokeramična plošča in poraba energije (18.10.2009 8:56:15)

Hiša z dvema stanovanjema in dvemi gospodinjstvi. Plačamo mesečno realne porabe 35 eur.

- 4 TV, od tega je en non stop prižgan
- računalnik, non stop prižgan
- 2 pralna stroja, en dela cel vikend
- sušilni stroj: vse žehte zgolj sušim, nič ne dan na štrik
- zamrzovalna omara
- 2 hladilnika
- steklokeramik
- 2 pečici
- luči
- 2 bojlerčka v kuhinji za toplo vodo
- zunanja uporaba: luči, pranje in sesanje vozila, razna popravila oz zunanja dela

Pa verjetni sem še kaj pozabila

ledenaa -> RE: steklokeramična plošča in poraba energije (18.10.2009 20:03:06)

Dvomim.
Prej sušilec in bojler

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (18.10.2009 20:09:50)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

ZARA -> RE: steklokeramična plošča in poraba energije (18.10.2009 20:11:07)

Ofkors, KL.

Stran: [1]