Plenice iz DM-a in Mullerja (razlike) (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


rina22 -> Plenice iz DM-a in Mullerja (razlike) (17.10.2009 8:25:51)

Do zdaj sem plenice (Pampers) kupovala v DM-u. Zdaj je moja hčerka tak velika, da ji je dvojkica že skoraj premala, trojkica pa prevelika [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] - to so plenice iz DM-a. No, in sem se spraševala, kak je to možno, kak pa potem druge mamice previjate svoje[sm=duda.gif][sm=zmeden.gif]
In sem šla po trojkico v Mullerja, in vzamem pleničko ven, jo primerjam s tisto iz DM-a in je manjša!! Sicer ni občutno manjša, se pa razlika pozna. Pa naši mali so zdaj ravno te prav[sm=zmeden.gif]

Zanima me, ali ste tudi ve naletele na kaj takega in kak je to možno[sm=zmeden.gif] Oboje so št. 3 in oboje so označene za otročke, težke od 4 do 9 kg.

Meni ni več nič jasno[sm=zmeden.gif] Aja, pa še to - tudi na izgled so drugačne. Imajo npr. drugačne motive in niso enako poslikane, pa še te iz Mullerja se mi zdijo bolj mehke in bolj polnjene..




ljupka -> RE: Plenice iz DM-a in Mullerja (razlike) (17.10.2009 8:54:51)

Meni je svakinja razlagala da so v mullerju plenice orginal nemške,druge trgovine imajo pa iz turčije!Sam jaz to ne vem!
Naj katera druga to potrdi ali zavrže!
Če je res je mogoče to razlog!





miapia -> RE: Plenice iz DM-a in Mullerja (razlike) (17.10.2009 9:00:45)


IZVIRNO SPOROČILO: ljupka

Meni je svakinja razlagala da so v mullerju plenice orginal nemške,druge trgovine imajo pa iz turčije!Sam jaz to ne vem!
Naj katera druga to potrdi ali zavrže!
Če je res je mogoče to razlog!



V Muellerju naj bi bila roba, ki je namenjena zahodni Evropi, se pravi tudi kvalitetnejša. Koliko je za tem resnice, ne vem. Tiste, ki kupujejo praške tam, so itak ful dobri in ful operejo, čeprav meni osebno je prašek prašek. Jaz jih kupujem v Italiji, ker so občutno cenejši, nad madeže pa se spravljam na drug način.
Glede plenic: od Muellerjevih, pampersk in DM-ovih (Bayblove) uporabljam slednje, ker sem nad prvima dvema razočarana, najbolj pa nad Pampersom. Tako da razlik, kje jih kupiš, žal ne poznam.




Anonimen -> RE: Plenice iz DM-a in Mullerja (razlike) (17.10.2009 9:01:22)

jap...milerjeve so made in germany, druge pa made in poland al pa kaj podobnega. In skoraj vse, tudi vložki, wc papir, prašek, kar kupiš v milerju je drugačno, čeprav bi kao naj šlo za isto stvar. Za nas v glavnem ni važno, kaj nam podturijo, Nemčija pa je že drug svet. Običajno so milerjeve stvari res malo/veliko boljše. Pleničke pa tudi. Sicer pa če primerjaš tudi dm in miller trgovinsko znamko pleničk se velikosti razlikujejo. Meni to čisto ustreza, pač glede na to kako naša mala raste. Pač ne kupujem vdno istih plenic, ker se mala nič ne buni, meni je pa tudi vseeno. Dm pač prodaja bolj lokalne zadeve in nekaj malega nemških stvari. Miller pač ima drugo politiko.




mateyka -> RE: Plenice iz DM-a in Mullerja (razlike) (17.10.2009 9:15:41)

te številke so ful čudna stvar. sem gledala Lumpi plenice čisto iz firbca in kolikor vidim sploh nimajo velikosti, ki bi pokrivala 9kg?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] naša je ravno tam okoli 9 kil in ji ne bi kupovala prevelikih, premalih pa tudi ne.. se mi zdi pa neverjetno da lahko tako eno kilo kar spustijo (tudi če samo na embalaži napisano), neprofesionalno, če mene vprašaš.




zmajaz -> RE: Plenice iz DM-a in Mullerja (razlike) (17.10.2009 9:34:11)

IZVIRNO SPOROČILO: ljupka
Meni je svakinja razlagala da so v mullerju plenice orginal nemške,druge trgovine imajo pa iz turčije!Sam jaz to ne vem!
Naj katera druga to potrdi ali zavrže!
Če je res je mogoče to razlog!


V Müllerju so recimo pamperske nemške, medtem ko so drugje večinoma poljske, pa še to ne nujno (ActiveFit recimo se ne delajo na Poljskem, zato da so povseod nemške).

Roba, ki je DM-ova blagovna znamka (recimo plenice Babylove) je pa tudi nemška.

Drugače pa ja - meni so DM-ove plenice Babylove res super, smo pa tudi mi imeli med prehodom s št. 2 na 3 malo težave, ker so 2 res precej manjše od 3. Tako da sem vmes imela neke druge (mislim, da Hoferjeve), potem pa spet DM-ove, ker mu Hoferjeve niso zdržale čez noč, DM-ove pa mu.





rina22 -> RE: Plenice iz DM-a in Mullerja (razlike) (17.10.2009 10:41:17)

IZVIRNO SPOROČILO: ljupka

Meni je svakinja razlagala da so v mullerju plenice orginal nemške,druge trgovine imajo pa iz turčije!Sam jaz to ne vem!



To sem tudi jaz slišala od ene kolegice, ampak je na tistih v Mullerju etiketa gor, kjer piše, da so izdelane v Nemčiji, v ostalih, npr. kupljenih v DM-u ali Intersparu pa nikjer ne piše, kje naj bi bile delane[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ali pa jaz ne vidim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Sem gledala, pa vse prebrala, pa ne vidim nikjer napisano..

IZVIRNO SPOROČILO: miapia

V Muellerju naj bi bila roba, ki je namenjena zahodni Evropi, se pravi tudi kvalitetnejša. Koliko je za tem resnice, ne vem. Tiste, ki kupujejo praške tam, so itak ful dobri in ful operejo, čeprav meni osebno je prašek prašek.



Glede praškov in drugih stvari, ki jih prodajajo v Mullerju ne vem, kakšna je kvaliteta, ker tam tega ne kupujem. Zdaj se mi zdi, da so plenice, kupljene tam, res boljše, kot tiste z DM-a. Kar pa se tiče mleka, pa se mi tisto iz Mullerja sploh ne zdi vredu.. Sva se ravno s P pogovarjali o tem mleku, pa je rekla, da bi naj bil nek ponaredek. Sicer piše gor Milupa (govorim za Aptamil), ampak je drugačno.

IZVIRNO SPOROČILO: miapia

Glede plenic: od Muellerjevih, pampersk in DM-ovih (Bayblove) uporabljam slednje, ker sem nad prvima dvema razočarana, najbolj pa nad Pampersom.



Smem vprašati, zakaj?

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

se mi zdi pa neverjetno da lahko tako eno kilo kar spustijo (tudi če samo na embalaži napisano), neprofesionalno, če mene vprašaš.



Se strinjam..

IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

Drugače pa ja - meni so DM-ove plenice Babylove res super, smo pa tudi mi imeli med prehodom s št. 2 na 3 malo težave, ker so 2 res precej manjše od 3.



Torej, priporočate te plenice? Naj bi bile boljše od Pampersk? Ker sem pri veliko mamicah zasledila,da uporabljajo te plenice..




zmajaz -> RE: Plenice iz DM-a in Mullerja (razlike) (17.10.2009 10:54:03)

IZVIRNO SPOROČILO: rina22
Torej, priporočate te plenice? Naj bi bile boljše od Pampersk? Ker sem pri veliko mamicah zasledila,da uporabljajo te plenice..


Nad Pampers sem bila tudi jaz zelo razočarana - sploh new baby 2 so živa katastrofa, ker so po hrbtu zelo tanke, nimajo skoraj nič polnila, in potem blato pride na hrbtu ven - moji je prišlo prav vsakič, ko se je pokakala, tudi če se je čisto malo. Kupila sem jih pa zato, ker so bile new baby 1 v redu, ampak med 1 in 2 je taka razlika, kot da so 2 čist neka druga firma plenic. Sem porabila tisti en paket in jih nisem več kupovala. Edino Pampers ActiveFit sem še probala (te so nemške, ne glede na to, kje jih kupiš) in so mi bile sicer v redu, ampak glede na to, da so skoraj 1x dražje od DM-ovih, edina razlika je pa v tem, da so malenkost tanjše, se mi je zdelo noro dajati toliko več zanje. DM-ove sem pa preizkusila čisto slučajno, ker sem imela bon za brezplačen paket plenic in sem jih pač vzela, ko sem videla, kako so fajne, pa nisem več kupovala drugih. Nam niso nikoli premočile, nikoli ni prišlo blato ven, nikoli nista imela vnete ritke ... Našima dvema skratka zelo ustrezajo. Vmes sem potem imela še Hoferjeve, ker mi jih je kolegica priporočala, pa so sicer tudi v redu, celo nekoliko tanjše od DM-ovih, vendar pa ta malemu niso zdržale čez noč in so premočile, tako da zdaj raje spet DM-ove uporabljamo. Müllerjeve sem tudi preizkusila, pa so mi sicer bile v redu, samo malo pretrde so se mi zdele (čeprav ene zdaj pravijo, da so tiste mehkejše od DM-ovih, tako da so jih morda v tem času kaj spremenili, ker prej so bile fuuul trše od DM-ovih), pa še Müller mi je ful odročn. V glavnem mi prisegamo na Babylove, ker nas še niso razočarale. Pampers so pa nemške sicer ok, samo tolikšne razlike v ceni pa nikakor ne upravičijo - vsaj za moje pojme ne.




zmajaz -> RE: Plenice iz DM-a in Mullerja (razlike) (17.10.2009 10:58:20)

Aja - to sem še hotela reči - Pampers plenice so verjetno ene najbolj strupenih, ker tisti gel v njih tako grozno smrdi, da katastrofa. Sploh še nisem naletela na plenice, ki bi tako zelo smredele, kot Pampers. Če vzameš recimo eno svežo pampersko direkt iz paketa, jo razpreš in povonjaš, ugotoviš, da grozno smrdi, ko je pa polulana, pa še bolj. Če primerjaš s svežo plenico Babylove, Hoferjevo itd. nimajo druge skoraj nobenega vonja proti Pamperski, tako da s tega stališča bi pa rekla, da so DM-ove celo boljše, ker jaz tistega smrada ne morem prenašat. Pa tele Babylove so itak v Nemčiji delane.




ljupka -> RE: Plenice iz DM-a in Mullerja (razlike) (17.10.2009 10:59:59)

Jaz sem tud parkrat kupila DM plenice pa so se mi zdele trde ,hodila je ko raca ,Mulerjeve so pa mehke!Najrajš imam pamperske,res so mal dražje ,jih je pa več not ,zdaj ko jo rabim sam ponoč ,imam en paket za dva meseca!Druge so cenejše jih je pa tudi pol man v paketu,ko izračunaš na eno plenico je nekje ista cena!
Drugo leto dobimo dvojčke,že razmišlam ,da bi začela počas nabavlat!Mislite da je prezgodaj!Dva bosta kr velik plenic ponucala!Ima katera iskušnje s tem?




rina22 -> RE: Plenice iz DM-a in Mullerja (razlike) (17.10.2009 11:14:14)

zmajaz, o tem bi se dalo razmislit, samo ne vem, če bi ravno zaupala Hoferjevim plenicam.. Babylove bom pa mogoče poskusila. Glede vonja Pampersk - sem ravno novo razprla, ker me je zanimalo. Povonjala sem obe - tisto iz DM-a in tisto iz Mullerja, pa nobena nima takega vonja, kot ga ti opisuješ[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Meni dišita.. Ne vem..

Vseeno pa res HVALA, da si napisala svoje mnenje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image]

IZVIRNO SPOROČILO: ljupka

Drugo leto dobimo dvojčke,že razmišlam ,da bi začela počas nabavlat!Mislite da je prezgodaj!Dva bosta kr velik plenic ponucala!Ima katera iskušnje s tem?



Sicer nimam dvojčkov, ima pa jih moja teta in ja, res gre ogromno plenic. Tak da, lahko res počasi že začneš. Samo pazi, da si ne boš preveč ene št. nakupila, npr. enke, ki jo tak hitro prerastejo..

Hvala tudi tebi za mnenje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image]




žab*ca -> RE: Plenice iz DM-a in Mullerja (razlike) (17.10.2009 11:32:51)

Ko sem jaz v začetku menjala št. plenic,se mi je tudi nova št. zdela tako velika,po enem tednu sem se pa kar navadila in so bile potem čist ok.Glede znamke plenic,sem pa v začetku skoz prisegala na Mullerjeve,potem sem pa enkrat opazila,da spuščajo gel ven,pa sem mislila,da mogoče samo tista serija,ki sem jo jaz imela.Ampak so mi potem vse naslednje kupljene spuščale gel,zato sem jih nehala uporabljati.
Poskusila sem tudi eko-Alana(dm),pa Hofferjeve,pamperske in slednje so mi res najbolj všeč-najbolj mehke,tanke,vpojne,raztegljive.Je pa res da polulane bolj smrdijo kot druge.




zmajaz -> RE: Plenice iz DM-a in Mullerja (razlike) (17.10.2009 11:55:34)

IZVIRNO SPOROČILO: rina22
Glede vonja Pampersk - sem ravno novo razprla, ker me je zanimalo. Povonjala sem obe - tisto iz DM-a in tisto iz Mullerja, pa nobena nima takega vonja, kot ga ti opisuješ[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Meni dišita.. Ne vem..


Da bi lahko videla razliko, bi morala imeti pampersko in eno drugo plenico, recimo DM-ovo Babylove. Meni osebno v glavnem pamperske vse smrdijo - tudi nemške - je pa res, da imam zelo razvit voh. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




zmajaz -> RE: Plenice iz DM-a in Mullerja (razlike) (17.10.2009 11:56:59)

IZVIRNO SPOROČILO: ljupka
Druge so cenejše jih je pa tudi pol man v paketu,ko izračunaš na eno plenico je nekje ista cena!


Jaz vedno kupim dvojno pakiranje DM-ovih in dobim za 16 eur 100 plenic (trojkico), activefit pa za 16 eur mislim da 56 plenic.




tropical -> RE: Plenice iz DM-a in Mullerja (razlike) (17.10.2009 11:59:09)

Jaz kupujem plenice v Hoferju. Probala pa sem tudi Pamperske, Alana,pa mi te najbolje odgovarjajo.




miapia -> RE: Plenice iz DM-a in Mullerja (razlike) (17.10.2009 12:12:13)


IZVIRNO SPOROČILO: rina22

[
IZVIRNO SPOROČILO: miapia

Glede plenic: od Muellerjevih, pampersk in DM-ovih (Bayblove) uporabljam slednje, ker sem nad prvima dvema razočarana, najbolj pa nad Pampersom.



Smem vprašati, zakaj?


Pamperske: vedno mi je kakec in urin prišel čez. Tudi sistem zapenjanja mi ni v redu.
Muellerjeve: načelo v redu, samo sistem zapenjanja (ježki) so mi prešvoh. Drugače so mi skoraj iste kom Dm-ove. Všeč mi je, ker so debelejši, nikoli pa ne pride nič čez, pa je mala že zelo aktivna in migajoča.
Menda so tudi Hoferjeve in Lidlove super, nisem jih pa nikoli probala.

Ne nasprotujem pa Pamperskam, samo meni še zdaleč niso všeč, sem ji pa do trojkice uporabljala. Po nasvetu kolegice sem začela Z Muellerjevimi, sedaj imam pa DM-ove.




rina22 -> RE: Plenice iz DM-a in Mullerja (razlike) (17.10.2009 12:24:09)

IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

IZVIRNO SPOROČILO: rina22
Glede vonja Pampersk - sem ravno novo razprla, ker me je zanimalo. Povonjala sem obe - tisto iz DM-a in tisto iz Mullerja, pa nobena nima takega vonja, kot ga ti opisuješ[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Meni dišita.. Ne vem..


Da bi lahko videla razliko, bi morala imeti pampersko in eno drugo plenico, recimo DM-ovo Babylove. Meni osebno v glavnem pamperske vse smrdijo - tudi nemške - je pa res, da imam zelo razvit voh. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


To je res - primerjala nisem z drugimi, ker jih nimam..




rina22 -> RE: Plenice iz DM-a in Mullerja (razlike) (17.10.2009 12:27:36)

IZVIRNO SPOROČILO: miapia

Pamperske: vedno mi je kakec in urin prišel čez. Tudi sistem zapenjanja mi ni v redu.



Meni pri enki in dvojki nikoli ni prišel ven ne urin in ne blato. Zdaj sem pa pri trojki ugotovila, da je imela maličko vlažno povijalno pleničko (ja, še vedno jo široko povijam, ni še bila na slikanju kolkov.). Pa sem mislila, ok, to je zato, ker ji je plenička (kupljena v DM-u) prevelika in kje (ne vem, ob strani) pride kaj ven. Pri trojkici iz Mullerja pa tega (še) nisem opazila.

Blato pa mi pri nobeni še ni prišlo ven.




zmajaz -> RE: Plenice iz DM-a in Mullerja (razlike) (17.10.2009 12:46:37)

Dejstvo je, da ni vsaka planička primerna za vsako ritko, tako da ni absolutno najboljših plenic. Imaš otroke, ki dobijo izpuščaje po vsem razen po Pamperskah, pa tudi take, ki prenesejo vse, samo pampers ne - od kolegice ta mali že po eni sami pamperski dobil tako zelo vneto ritko, da mu jo je en teden zdravila. Potem je mislila, da je problem v poljskih pampers in je probala nemške, pa je bilo spet isto, zato se zdaj pampersk v velikem loku izogiba. Vsak mora pač sam ugotoviti, katere plenice najbolj odgovarjajo njegovemu otročku. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




miapia -> RE: Plenice iz DM-a in Mullerja (razlike) (17.10.2009 13:21:00)

Ja, točno tako tudi je. Hvala bogu, da imamo tako izbiro.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (17.10.2009 13:50:33)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Špela30 -> RE: Plenice iz DM-a in Mullerja (razlike) (17.10.2009 13:52:17)

Za Taja smo sprobali prav vse plenice. Pamperske so že od samega začetka najbolj puščale, drekec je imel čez cel hrbet, potem smo imeli mullerjeve, sedaj pa imamo od DMja babylove in se najbolj obnesejo, so ravno prav debele, lepo se zapenjajo z ježki, nikoli ne premočijo, ne smrdijo in so mehke.




rina22 -> RE: Plenice iz DM-a in Mullerja (razlike) (17.10.2009 16:05:32)

Bom jaz res poskusila s temi Babylove, pa bomo vidli.

zmajaz, se definitivno strinjam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]




mateyka -> RE: Plenice iz DM-a in Mullerja (razlike) (18.10.2009 17:21:57)

IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz
.. ker tisti gel v njih tako grozno smrdi, da katastrofa. Sploh še nisem naletela na plenice, ki bi tako zelo smredele, kot Pampers.


to se strinjam. ker mi mo imeli do 7 meseca tudi Pamperske na Švedskem (in še eno švedsko firmo) in so bile nekaj čisto drugega. vse je bilo ok, brez pripomb. tukaj sem pa skoraj na rit padla - baje majo te tukaj eno "kremco" v plenici za negovanje ritke? (nekaj podobnega piše gor).. sem bla sumničava, samo sem jih sprobala. smrdijo ko kuga, ko se polula in še vneto rito je mela redno vsake toliko časa v njih. glede spuščanja kakca - te plenice so malo nižje krojene okoli pasu (zadaj) kot ercimo DM babylove in zato lahko spustijo, vsaj pri naši sem to opazila.
mi imamo DM babylove in so še najboljše kar smo jih sprobali. Mullerjeve so tudi kar ok, samo mi redno spustijo,ker naša laufa okoli in se meče na rit, ko je pokakana. edine ki to zdržijo (in 12 ur ponoči) so nočne babylove, tako da jih mamo 24/7 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




irenav -> RE: Plenice iz DM-a in Mullerja (razlike) (18.10.2009 18:18:57)

Za dovojčke porabimo med  250 in 300 plenic na mesec. Babylove so se izkazale za najboljše...so za prib. 1 € dražje od Muellerjevih vendar nam najbolje odgovarjajo.




Stran: [1]