pokica_ -> RE: Z-majčki 2009 - 5. del (7.11.2009 22:16:29)
|
Rabim vašo pomoč! Djte mi prvo povedat, kako vzamejo dojenčkom kri, iz vene-roke na pregibu komolca, ali iz prstka-kapilare? Ker me skrbi, da bomo pred OP morali it 2x dat kri, pa upam samo da iz prstka....pobožne želje. Ker sem gledala, pa Aneju ni nikjer videt na rokci nobena žilica. Treba je pa pregledat -levkocite -eritrocite -hemoglobin -hematokrit -trombocite In je stvar taka, da mi je P rekla, da naj gremo dat kri zdaj v ponedeljek, ker imamo v torek v MB na pediatriji pri kardiologinji UZ srčka. In da naj kr tam tud nesemo te krvne izvide. Ampak bomo pa rabili sveže izvide, stare kvečjemu 3 dni za Maxilo kirurgijo za sprejem na oddelek, tam pa zahtevajo nove da so sveže preiskave. Zdaj pa ne vem, ali bojo na Maxilo zahtevali kopijo/original krvnih izvidov; ker pol bomo morali it kar 2x dajat kri v LAB, ali bo dovolj le potrdilo od naše P. Sicer mi je P rekla, da bomo kr tako naredili, da bo ona napisala potrdilo, a kaj to meni, če pa me bojo še ta ali naslednji teden klicali iz Maxilo in bo rekla da rabmo met s sabo kopijo krvnih izvidov. Pol si pa lahko žvižga naša P s svojimi načeli. Mene pa full skrbi, da bojo Aneja v LABu mučili z venskim odvzemom krvi, ker je itak že tko živahen, da tud dovolil nebo, in se bo trgal, meni se bo pa srce paralo zravn...se bojim da bom še kero laborantko tam užgala po mufli!!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Kk so čudni ti zdravniki...so kar nekaj prepričani da bo tako in nič drugače,..le kako so lahko tako. In še to: ali je katera dala skos že UZ srčka??? In so predhodno rabli imet s seboj krvne izvide??? Ker bi najrajš šla tja brez teh, in bi šli kri dat le 1x in sicer kak dan pred sprejemom v bolnišnico. Tole vse skup sem malo zmedeno napisala, ampak iščem na netu in nikjer ne zasledim da se rabjo krvne preiskave za UZ srčka, razen tega, da bi morda lahko slabokrnost povzročila šum na srcu.
|
|
|
|