Kasija -> RE: Z-majčki 2009 - 5. del (7.11.2009 8:35:20)
|
majana moj starejši se tudi dostikrat zbudi v krčevitem joku. zdaj že zna povedat, da je sanjal. razvajenost in vsega preveč - ok, priznam, moji so (zaenkrat) v tej kategoriji. midva niti ne kupujeva toliko, kolikor kupujejo stari starši. pa imata dvojne stare starše in še strica in teto. no pa se vsakič naberejo vsaj 4 darila. pa dobila sta igrače rabljene od moževe tete. jaz že razmišljam, da bomo to kupovanje igrač ukinili in bodo v bodoče dajali denar za aktivnosti, obisk predstav ali pač čokoladico. simbolično. moj starejši recimo se je tako igral, da je metal igrače okrog, pod kavč. pa sem ga kregala. potem sem mu rekla, da jih potem ne bo več. in ugotovila, da jih lahko kar nekaj časa meče pod kavč, preden bi jih res zmanjkalo. sem jih več kot pol odnesla gor spravit in zdaj ne meče več. v glavnem zaenkrat igrače čakajo gala, potem jih bomo pa podarili naprej in bom obdržala samo kakšnih par za naslednjega. že zdaj darila včasih kar spravim in dam naprej, če jih kdo kljub "prepovedi" prinese. hočem povedat, da se strinjam s povedanim. to potrošništvo in potreba imeti vse bosta v končni fazi škodili tistim, ki imajo vse. bodo postali nesamostojni mladi.
|
|
|
|