Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 5. del 4.11.2009 13:40:31
|
|
|
|
Leela
|
zoja zelo lepe. Midva sva imela pred kratkim namen v WCju ploščice zamenjat, pa je taka izbira da se sploh ne moreš odločit. Ali svetle ali temne, svetleče, mat, kvadratne, pravokotne...so kar stare ostale. tiste, ki bi jaz zbrala bi stale pa premoženje (kakšen svetleč mozaiček )
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 5. del 4.11.2009 13:41:09
|
|
|
|
KatMat
|
jest sem ga kupila v mostah pri komedni....za 10 eu
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 5. del 4.11.2009 13:43:47
|
|
|
|
KatMat
|
IZVIRNO SPOROČILO: Leela zoja zelo lepe. Midva sva imela pred kratkim namen v WCju ploščice zamenjat, pa je taka izbira da se sploh ne moreš odločit. Ali svetle ali temne, svetleče, mat, kvadratne, pravokotne...so kar stare ostale. tiste, ki bi jaz zbrala bi stale pa premoženje (kakšen svetleč mozaiček ) meni je vsec marmor izgled...res da deluje malo bolj hladno ampak mi je ta stil vsec...pa umivalnik v pultu.... nekak tkole
< Sporočilo je popravil KatMat -- 4.11.2009 13:47:14 >
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 5. del 4.11.2009 14:14:17
|
|
|
|
tubby
|
Pozdravljene Midva sva iz Merkatorija, sva taščo v svet pelala Pol pa prideva domov, mu nrdim kosilce pa gleja ga na že drugi zobek zunaj levo spodaj Hec, učer ga še ni blo, se pravi je danes pokukal na plano. O čem teče debata da ne berem vse za nazaj???
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 5. del 4.11.2009 14:14:52
|
|
|
|
meduzica
|
hello mamice !!! mi smo danes že bili na fizioterapiji zelooo pohvaljeni .. je rekla da navadno ne hvali, ker se potem vsi pokvarijo ampak je mogla povedat da je mali zelo napredoval. je že začel lezti nazaj (v pozi za kravice past je ugotovil da lahko dvigne ritko in se premakne nazaj), tudi kroži "že" okoli medenice kadar pase kravice ... na rokicah se že zelo lepo dviguje in dolgo zadrži ... skratka kar tako naprej je rekla par mesecev še sigurno predno bo pripravljen za sedenje (vsekakor mora najprej se znat vsaj sam prekotalit na trebuh in iz trebuha na hrbet). korenčki se kuhajo, danes jih bom probala še bolj spasirat ker včeraj so ga trši koščki motili (so domači korenčki pa so malo bolj trdi) me je pa serviser klical in rekel da zelo slabo kaže za moj laptop, da zgleda da bo treba si omislit novega je rekel da se bo še 2 urici pomatral ampak da se že od včeraj matra in da mu nikakor ne uspe
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 5. del 4.11.2009 14:21:36
|
|
|
|
tubby
|
Dudica jaz sem mu dala vrečko za urin pol pa vse skup v lonček pa je blo vse ok, tudi urin je bil ok. Nobenga problema Meduzica čestitke za uspešen razvoj in napredek jaz pojma nimam kdaj bo naš lahko sedel? Si pa daja nogice v usta KatMat ful lepa kopalnica
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 5. del 4.11.2009 14:22:01
|
|
|
|
BBAJA
|
Zoja, za ploščice! Danes sm za kosilo Juriju skuhala korenčka&krompirčka,pa mu ni blo najbolj všeč .Mu bom danes za predzadnji obrok prpravla še žitno kašico,ampak tokrat z adapt.mlekom(ne bom več svojga stran zlivala,pol je pa še lačen,k kašice ne poje). Doma mam adapt.mleko 1,a mislte,da mu lahko kar s tem prpravim,al mora bit 2?
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 5. del 4.11.2009 14:34:46
|
|
|
|
Dudica1
|
VPRAŠANJE! POKI SPRAŠUJE: je dala Aneju kosmiče za po 6 mesecu ki vsebujejo gluten...pa se ji je ful davil ko je požiral,kot da bi mel zatečen požiralnik... Zanima jo kakšni so znaki alergije na gluten-celiakija ...če bi blo to. Jaz sm ji rekla da ima lahko vneto grlo al pa kej tazga...povejte no da ji kaj odgovorim ker nima neta!
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 5. del 4.11.2009 14:38:52
|
|
|
|
FLASK_A
|
Dudi, jaz ne vem Zoja, za ploščice! Ma, boste imeli lepo
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 5. del 4.11.2009 14:48:44
|
|
|
|
meduzica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 VPRAŠANJE! POKI SPRAŠUJE: je dala Aneju kosmiče za po 6 mesecu ki vsebujejo gluten...pa se ji je ful davil ko je požiral,kot da bi mel zatečen požiralnik... Zanima jo kakšni so znaki alergije na gluten-celiakija ...če bi blo to. Jaz sm ji rekla da ima lahko vneto grlo al pa kej tazga...povejte no da ji kaj odgovorim ker nima neta! pomoje ne more tko hitro prit do reakcije ampak nisem pa doktor Celiakija (ali celiakijo) je prebavni bolezen, pri kateri tankem črevesu se poškoduje in preprečuje absorpcijo hranilnih snovi iz hrane. - glede na to da tukaj piše da gre za prebavno bolezen bi rekla da to ni to ... drugače pa tukaj je par simptomov opisanih ( http://health.yahoo.com/digestive-symptoms/celiac-disease-symptoms/healthwise--hw192337.html ) - Gas, abdominal swelling, and bloating. These symptoms result from a failure of the small intestine to absorb nutrients from food. You may also have mild stomach pain, but it is usually not severe.
- Abnormal stools. Diarrhea or bulky, loose (or watery), pale, frothy, and foul-smelling stools often occur. The stools may contain a large amount of fat and may stick to the sides of the toilet bowl, making them hard to flush. Although children and adults often experience the same types of symptoms, intestinal problems, such as constipation, are more likely to occur in children.
- Weight loss. Adults and children may have unexplained weight loss despite having a normal appetite. Younger children may fail to gain weight and grow as expected, a condition known as failure to thrive.
- Fatigue and weakness. Celiac disease can result in a general lack of energy and strength. Sometimes poor nutrient absorption causes fatigue and weakness.
- Vomiting. Some people may get sick after eating gluten. Children are more likely than adults to have this reaction.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 5. del 4.11.2009 14:50:47
|
|
|
|
meduzica
|
pa še v slovenščini sem nekaj našla http://www.sl.articlesphere.com/Article/The-Natural-Treatment-of-Coeliac-Disease/178529 Simptomi celiakijo bo razlikovala in se lahko pojavijo bodisi v prebavnem sistemu ali v druge dele telesa. Simptomi lahko povzročijo tudi veliko nelagodje. Prebavni simptomi lahko vključujejo napihnjenost in bolečine v trebuhu, kronično drisko, bruhanje, zaprtost, slabega vonjemali maščobnih blatu in izguba telesne mase. Zaradi pomanjkanja hranil absorbira v krvni obtok se lahko pojavijo tudi višje stopnje razdražljivost. Simptomi, ki vplivajo na druga področja telesa, lahko vključujejo pomanjkanje železa ali slabokrvnost, utrujenost, bolečine v sklepih ali kosteh, artritis, izguba kosti ali osteoporozo, depresija ali anksioznost, mravljinčenje ali omrtvičenje rok in nog, zamujene menstruacije, razjede ali razjede v ustih zaradi pomanjkanja vitamina C absorpcije. Dolgoročne posledice lahko vključujejo podhranjenost, ki lahko privede do slabokrvnosti, osteoporoze, spontani splav, bolezni jeter in raka črevesja.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 5. del 4.11.2009 14:52:03
|
|
|
|
Leela
|
celiakija se pokaže precej pozno: nenapredovanje na teži, čudno blato..., alergija se pa kaže lahko tudi z otečenostjo, vendar če bi se to zgodilo bi bil cel otečen in to bi videla oz. vsaj kakšen del telesa bi bil zatečen. Luka je imel zatečene ustnice. Lahko ga res grlo boli, najbrž pa mu ni všeč konsistenca hrane, preredko, pregosto, tako se davijo ko so kakšni koščki notri ali je nova struktura hrane(recimo polenta) meduzica super za napredek bbaja komot lahko uporabiš 1- razen če ni že dolgo odprta vrečka, potem moraš zavrečt katmat čudovita kopalnica
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 5. del 4.11.2009 15:01:07
|
|
|
|
christiana21
|
oj! Spet se javljam samo na hitro, res smo leteči zadnje čase. Dopoldan smo iskali kirurga, za dogovor o odstranitvi stome, poslal nas je ambulanto, tam smo dobili listek, naj pokličem za termin ambulantne obravnave, prišli domov, smo poklicali in dobili uro jutri ob pol 9. zjutraj, ker pa naša zdravnica dela danes dopoldan, jutri pa je tudi dopoldan, moremo skočit potem še v ZD po napotnico za jutri, bo napisala druga zdravnica. Zdaj pa šibam jest, potem pa v zdravstveni dom Uživajte
Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 5. del 4.11.2009 15:38:37
|
|
|
|
KatMat
|
IZVIRNO SPOROČILO: christiana21 oj! Spet se javljam samo na hitro, res smo leteči zadnje čase. Dopoldan smo iskali kirurga, za dogovor o odstranitvi stome, poslal nas je ambulanto, tam smo dobili listek, naj pokličem za termin ambulantne obravnave, prišli domov, smo poklicali in dobili uro jutri ob pol 9. zjutraj, ker pa naša zdravnica dela danes dopoldan, jutri pa je tudi dopoldan, moremo skočit potem še v ZD po napotnico za jutri, bo napisala druga zdravnica. Zdaj pa šibam jest, potem pa v zdravstveni dom Uživajte
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 5. del 4.11.2009 15:45:19
|
|
|
|
majana79
|
Mene se pa nekaj prijemlje, doma je skoraj savna, ker moj non stop kuri, jaz pa v 2 dolgih rokavih pod deko...
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 5. del 4.11.2009 15:48:04
|
|
|
|
KatMat
|
IZVIRNO SPOROČILO: tubby KatMat ful lepa kopalnica ja ce bi jo mela....
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 5. del 4.11.2009 15:51:54
|
|
|
|
KatMat
|
IZVIRNO SPOROČILO: majana79 Mene se pa nekaj prijemlje, doma je skoraj savna, ker moj non stop kuri, jaz pa v 2 dolgih rokavih pod deko... bogica!!!!!!!
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 5. del 4.11.2009 15:55:19
|
|
|
|
Leela
|
majana vzemi kaj za zniževanje vročine...lekadol komot lahko vzameš
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 5. del 4.11.2009 16:24:51
|
|
|
|
PapuaNG
|
Mi smo pa že čisto brez vročine in polni energije Zdej pa ne vem, a bi jutri že šli na plavanje ali bi še počakali? Glede na to, da je bil že včeraj precej ok...se mi zdi škoda še enkrat spustit, ker nas že zadnjič ni blo. Je bila pa patronažna tukaj glede GH. Ubistvu ni povedala nič novega. Gluten naj bi po 7. mesecu uvajali. Najprej je sicer rekla, naj bi začel z GH šele po dopolnjenem šestem mesecu, pol se je pa strinjala, da glede na to, da je tamal že precej velik in da se tut ponoči še zmeraj zbuja na tri do štiri ure, pa da že ful kaže zanimanje za hrano, lahko počasi začnemo. Z zelenjavo pa kakšno polento, sčasoma še sadje. Riževo kašico mu pa lahko kar z riževim mlekom zmešam, da ne bo samo z vodo (zaradi alergije na kravje mleko). Tako da smo danes že jedli bučko Je kr porcijo pojedel, ni hotel pol nič mleka. Je šele po ene dveh urah mal povleku. Jutri bomo sprobali brokoli, upam, da mu bo isto všeč.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 5. del 4.11.2009 16:43:18
|
|
|
|
BBAJA
|
IZVIRNO SPOROČILO: majana79 Mene se pa nekaj prijemlje, doma je skoraj savna, ker moj non stop kuri, jaz pa v 2 dolgih rokavih pod deko... Zatri v kali,ker ni hujšega,kot bit ful bolan,pa še za dojenčka skrbet.Govorim iz lastnih izkušenj.Ti kr vzem Lekadol al pa Daleron,pa termoforčka pod dekco,pa ne pozab velik pit(brezalkoholnega seveda ).
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 5. del 4.11.2009 16:46:30
|
|
|
|
Tanja_
|
majana nujno moraš vzet nekaj za vročino zbijat, ker dojiš in se menda lahko na mleku pozna. Glede GH oz.uvedbe glutena pa imajo patronažne stare smernice in se po novem gluten uvaja do 7.meseca enkrat. Jst bom po 6.mesecu začela. Sem že iz predavanj, glede na to, da v uri in pol ni povedal nič pametnega, se mi je zdelo nesmiselno vztrajati še 2 uri in pol. Je bla pa Hana spet pridna pri moji mami
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 5. del 4.11.2009 16:49:28
|
|
|
|
Dudica1
|
jaz gluten že dajem...piškotke in ene kašice majo že gluten
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 5. del 4.11.2009 17:24:54
|
|
|
|
meduzica
|
men je rekla P da se po 6m uvede malo glutena ... recimo malo žličko zdroba v zelenjavno kašico zakuhat ... nevem če je ok že kar polno glutenska živila uvajat ??? pomoje to raje prišparajte za po dopolnjenem 7. mesecu
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 5. del 4.11.2009 17:28:17
|
|
|
|
PapuaNG
|
meduzica, imaš zs!
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 5. del 4.11.2009 17:28:35
|
|
|
|
Tanja_
|
IZVIRNO SPOROČILO: meduzica men je rekla P da se po 6m uvede malo glutena ... recimo malo žličko zdroba v zelenjavno kašico zakuhat ... nevem če je ok že kar polno glutenska živila uvajat ??? pomoje to raje prišparajte za po dopolnjenem 7. mesecu Men so pa na gastro oddelku rekli, da se po zanji doktrini daje od 4.-7. meseca enkrat, pri dojenih je optimalno med 6. in 7. mesecem. Glede na to, da so prebavila njihova domena,se bom tega držala.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki To so najbolj redka otroška imenaMed izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?