razpokane ustnice (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

jutranja rosa -> razpokane ustnice (16.10.2009 20:01:55)

S čim namazati ustnice 5,5 m starega dojenčka kadar mu razpokajo? 

hubi -> RE: razpokane ustnice (16.10.2009 21:05:30)

Bepanten mazilo, pa kar celi obraz mu namaži, predvsem kadar gresta ven.

sye -> RE: razpokane ustnice (16.10.2009 21:23:13)

naš 6,5 mesečnik ma tud razpokane ustnice in lička ter brado

anika87 -> RE: razpokane ustnice (16.10.2009 21:27:02)

Moj mali ima tudi že dva dni ful rdeča lička in suho kožico na ličkih (najbolj ko sma zunaj). Pa sem kupla Becutan, sem vprašala v lekarni po kremi za obrazek in mi je to dala. Zaenkrat mažem večkrat na dan, ampak zginilo še ni, bom vidla kak bo jutri.

Če ne bom pa z Bepantenom probala, praviš Hubi, da lahko cel obraz z Bepantenom?

jutranja rosa -> RE: razpokane ustnice (16.10.2009 22:25:13)

Anika87 veš, to, da ima ful rdeča lička in nikakor ne zgine se je tudi nam zgodilo. Zjutraj sem namazala z eno kremo od Bubchna, a ni nič bolje, zvečer sem z Bephantenom in bom videla kakšno bo stanje zjutraj. Ustnice tudi kar z Bephantenom? No, bom poskusila. 

hubi -> RE: razpokane ustnice (16.10.2009 22:57:08)

Jaz namažem cel obrazek, se sveti kot kresnička. Fino zavaruje kožo pred mrazom, pa še kakšne pikice zginejo.

Ella123 -> RE: razpokane ustnice (17.10.2009 21:06:53)

Kar s kremo za obraz mu fino namaži, pa bojo tudi ustnice začitene.

botrca -> RE: razpokane ustnice (18.10.2009 9:14:42)

S kremo za obraz ali pa z olivnim oljem.

Paštetka -> RE: razpokane ustnice (18.10.2009 11:22:40)

Bepantenplus, definitivno. Sploh, čez noč mu jih namaži, boš videla, da bo zjutraj veliko boljše.

Preverjeno.

daisyb -> RE: razpokane ustnice (19.10.2009 14:59:13)

moj mali je tudi zelo obcutljiv na veter in ima rdeca licka in brado pa suho kozo. mazem mu z weleda cremo proti mrazu in vetru..ma ima se vedno rdece vse. bom provala tud jaz namazati z bepantenom bom vidla, ce je boljs.

jutranja rosa -> RE: razpokane ustnice (19.10.2009 15:11:51)

Bephanten je zelo pomagal, da nima več rdečih ličk. Sem ga namazala dva večera in ima spet krasno kožico. Po ustnicah pa še nisem preiskusila. Nekako se mi upira misel, da bi užival, pa čeprav minimalno, kemikalije. Najprej bom poskusila z olivnim oljem (ne vem kako se nisem sama tega domislila :)) in če ne bo nič bolje, še z Bephantenom.
Paštetka Bephanten plus je res super pri vseh praskah in podobno, a na ustnice ga jaz še ne bi dajala. Res, da tako zaužije miniminiminimalno :) količino, a vseeno. V skrajni sili bom pa seveda tudi to poskusila ;).

Hvala vsem :)

Katy78 -> RE: razpokane ustnice (19.10.2009 18:55:57)

Tudi pri nas se je začela sezona rdečih ličk taradi suhega zraka ob centralnem ogrevanju in pa bolj hladnega vremena in vetra. Čez dan ga namažem z Weledino Wind&Wetter, ponoči pa z Bephantenom in zelo pomaga. Jaz ga tudi kar čez ustnice z obema kremama na tanko namažem.

Katy78 -> RE: razpokane ustnice (19.10.2009 18:57:44)

IZVIRNO SPOROČILO: jutranja rosa

Bephanten je zelo pomagal, da nima več rdečih ličk. Sem ga namazala dva večera in ima spet krasno kožico. Po ustnicah pa še nisem preiskusila. Nekako se mi upira misel, da bi užival, pa čeprav minimalno, kemikalije. Najprej bom poskusila z olivnim oljem (ne vem kako se nisem sama tega domislila :)) in če ne bo nič bolje, še z Bephantenom.
Paštetka Bephanten plus je res super pri vseh praskah in podobno, a na ustnice ga jaz še ne bi dajala. Res, da tako zaužije miniminiminimalno :) količino, a vseeno. V skrajni sili bom pa seveda tudi to poskusila ;).

Hvala vsem :)

Jaz mu na koncu, ko mu namažem obrazek, z roko, ki je še malo od kreme, potegnem še čez usta. Mu nima kaj škoditi. Saj če ga namažeš po obrazu in potem on šari po njemu in gre nato z roko v usta... Isti šmorn.

pingo80 -> RE: razpokane ustnice (19.10.2009 19:49:23)

Meni je v lekarni rekel, da naj kar z belim hladilnim mazilom za ritko, da bolj mastne kreme ni. Nam pomaga.

Paštetka -> RE: razpokane ustnice (20.10.2009 20:37:56)

Brez problema mu daš na ustnice[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]-. Mja sta oba dva preživela [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Stran: [1]