endrina -> RE: Materinska šola (17.10.2009 10:57:46)
|
Jaz sem bila pri prvi nosečnosti takrat v 8.mesecu, ko sem že bila doma na porodniškem dopustu. Pa je res tako kot pravi ena punca, da težko sediš. Vsaj tu ko smo mi imeli, so bili stoli res neudobni - imeli so nek čuden naklon naslonjala, da ti je blo kar slabo, če si bil naslonjen nazaj, če pa si bil skoz naprej, pa te je vse že tiščalo v trebuhu. Je pa tako, da je pri nas potekala materinska šola v strnjenem nizu 5 dni, po 2 urci. Pred vsakih predavanjem smo imele pol ure telovadbe in vaje za dihanje pri porodu, pol pa so sledile 2 uri različnih tem. Meni je bila najbolj zanimiva tista o porodu in ogled porodnišnice. Ker je gužva za te materinske šole se kar hitro prijavi, ker bo sicer težko dobit prosto mesto. Pri nas je bila na začetku prav kriza, ker so še očetje hodili zraven in je bila velika gužva in not zelo slab zrak. Pol smo se dogovorili, da pridejo zadnje predavanje poleg ko se gre v porodnišnico. Zdaj pri drugi nosečnosti pa v materinsko šolo nisem šla, ker se mi zdi brezveze.
|
|
|
|