Sosedi.....sedaj pa še naši.... (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

NinKa -> Sosedi.....sedaj pa še naši.... (12.6.2005 18:54:35)

No pa sem tut jaz v klubu, ZAKAJ SMO GLIH MI DOBILI TAKO TEČNE IN "PRIMITIVNE" SOSEDE.

Ma da na kratko. Zivimo v dvodruzinski hiši, ki je velika in najemniška. Midva z možem sva tukaj že 2,5 let in dokler se lani niso vselili noter ti "pujsi", oprostite, otroka se mi smilita, čedalje bolj, ampak se tolažim s tem, da sta čez vikende pri svojem pravem očetu in ne pri mami.

No imamo probleme. Ženska in moški, po moje tam nekaj čez 40 let, ne kaj izobražena, pa tut po splošni razgledanosti daleč od normale. To sem spoznala.
Prvič kadijo ko turki, cela predsoba smrdi, ne morem več sušit perila v predsobi, ker smrdi.....drugo, od kar so tu, se je poraba vode povečala za x krat, torej računi so skočili iz 4 jurje na 20 jurjev. Non stop pere, pa nimam pojma kaj...jaz imam dojenčka pa perem 4 pralne stroje na teden (bež, črno in 2 krat belo), ona pa vsak dan po cca. 3x. Potem, da stari hodi domov okoli 2h ponoči in ruži ko norc...malega nam zbudi. Zmerja mojega moža, ki mu sploh nič noče, sploh ogovori ga ne....ker nima smisla.

Jaz sem žensko že večtrat prosila, naj otrokom reče, da naj ne loputajo z vrati, medtem ko je moj misko spal, pa je mi vedno v ihti sam rekla "Saj so sam otroci", al pa "to ni njen problem"- ja vraga čigav pa je, če ne njen,....moj mogoče? Jaz za svojega že skrbim in ne na ta način, da mu vsak dan poham meso in pomfri, al pa kaj zažganega krompira. Zelenjava al pa sadje, tega njeni otroci ne poznajo, upam, da dobijo pri očetu. Pa tok, no če so otroci že pri njej doma, kaj dela....ima not zaprte in čisti bajto.... tako se preživlja vikende z 9 oz. 11 letnimi otroci?????? Pa saj ni moj problem, sam opazka ob strani.

No, dans mi je pa dekl dvignilo, ker sem si pred 5 tedni nabavila 20 sadik vrtnega hibiskusa, roza in bele barve in jih posadila ob robu ograje, da bom jih vzgojila v živo mejo. Ful sem jih čuvala, da so se prijeli. Tut lastnik hiše, ki običajno skrbi za trato, mi jih je nazadnje oplel in mi pomagal. Danes se pa ta "debela 150 kilska svija" iz ne vem kakega razloga spravi kosit travo:zmeden::zmeden::zmeden: V nedeljo, kolikor jaz vem, se ob nedeljah ne sme kosit. Pa mi pokosi 3 veje.....nakar je moj letel dol in se zdrl na njega, češ kaj počne, da nam živo mejo kosi.....in kaj mu je on odvrnil, ...."nisem vrtnar, ampak to ni živa meja"....TELE ZABITO!!!!!Pol mu je pa začel gor metat, kak je zadnjič malo vode canknilo na njihovo ograjo, ko je naš mišek imel bazenček na balkonu? Pa, nekaj se buni, da imam rože na balkonu? Men se zdi to čist normalna samoumevna stvar, da imam korita na balkonu in v njih rastline....

JOJ SEM BESNA....kaj predlagate kaj čmo naredit s temi sosedi? A čem svoj del vrta ogradit in ga sama kosit.???? Kaj z bazenčkom??? Kaj z koriti z rožami???? Mate kake predloge???

Ok, post je dolgi, ampak mogla sem se nekje spovedat...

Lep popoldan.:sloncek::kuza::sloncek:

lucika -> Sosedi.....sedaj pa še naši.... (12.6.2005 19:36:56)

lahko samo recem, ojeeeeeej.

ko sem bila v studentu, smo imeli za sosede glasbeno šolo, in vsako jutro ob sestih so zaceli vadit lestvico. ma, sem skor znorela. doma en sosed z motorjem. pri tasci eni sosedi z zvocniki na balkonu in radio tak na ful, da ko si se zaprl v stanovanje si se vedno jasno slisal njihove kmetijske odaje na enem levem radiu. zdaj sva v bloku. ce nimajo eni sosedi rave party samo za sebe, cele bozje dneve, pa imajo spodnji naspidirane otroke. res se mi zdi, da so prizadeti. nimam otrok, pa si ne predstavljam. ampak, da se vstanes in letas gor in dol tri stiri ure skupaj...ne mors bit dihtik. sploh pa starsi, naj jih malo ven peljejo, ce se morjo znoret. mors vedet, da je to stiri nadstropja pod nami, pa me zbudijo z norenjem,....

kaj naj svetujem tebi? kaj bi ti meni....? čim bolj jih odklopit, če lahko. meni ne uspeva, raje spakirava in greva. in isceva kako hisko, ki bo kdaj najina. enkrat nama bo uspelo. do takrat bom pa menda cist penasta okol hodla.

je pa vse odvisno od cloveka. moj ne smirgla zive sile. zivimo tako, da se nobenga ne moti, kaj pa drugi delajo, ga niti ne zanima. blagor njemu. sva pa v cisto istih razmerah, le on je drugacen od mene... torej je problem v......?

lp

lidia -> Sosedi.....sedaj pa še naši.... (12.6.2005 20:08:12)

V takšnih primerih se izogneš konfliktom samo na en način, in sicer tako, da vse ločiš. Vodo z odštevalnim števcem in tako naprej...zakaj pa ne ogradiš svojega dela vrta?

NinKa -> Sosedi.....sedaj pa še naši.... (12.6.2005 21:11:16)

Saj na srečo je vse ločeno, sam voda nažalost ne.

Glede vrta sva se pa z možem ravnokar to pogovarjala, ker tako nameravam paviljon postavit.

:sloncek::kuza::sloncek:

Stran: [1]