Ploska stopala (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

Sofi -> Ploska stopala (15.10.2009 14:23:38)

Danes je imel sin sistematski pregled pri treh letih. Vse je super in prav, le stopala ima malce ploska. Pediater je priporočal , da malce hodi po prstih in po zunanji strani stopal, pa se to lahko porihta. Vem, da to ni nič straah vzbujajočega, pa vendar me zanima koliko otročkov ima to "hibo" in če te vaje res pomagajo.

Hvala

blaža -> RE: Ploska stopala (15.10.2009 14:27:08)

Meni se ni popravlo, pa sem celih 7 let nosila ortopedske čevlje in kasneje tudi vložke.

Imam malo skrivljen s zaradi tega, pa še neke mišice na spodnjem delu baje trpijo zaradi tegal. Včasih možje niso šli v vojsko zaradi platvusa, ma ni taka panika po mojem.

Čeprav sem hodla bosa po kamenčkih se ni nič popravlo. pač prirojeno tako.

luan -> RE: Ploska stopala (15.10.2009 14:28:41)

Naš petletnik ima tudi ploska stopala.Smo delali vaje, na fizioterapijo h kolegici sem ga vozila, pa ortopedsko obutev nosi pa se stanje ni veliko izboljšalo.Je pa res, da ima njegov ati tudi ploska stopala.
Upam, da bom tudi jaz izvedela še za kake vaje, ki pomagajo.
LP

ledenaa -> RE: Ploska stopala (15.10.2009 16:57:10)

Pri 3 letih se ne govori o ploskih stopalih!

zmajaz -> RE: Ploska stopala (15.10.2009 17:42:57)

IZVIRNO SPOROČILO: luan
Naš petletnik ima tudi ploska stopala.Smo delali vaje, na fizioterapijo h kolegici sem ga vozila, pa ortopedsko obutev nosi pa se stanje ni veliko izboljšalo.

Vam je to ortopedsko obutev predpisal ortoped? Ker sosedov fant ima tudi ploska stopala, pa jim je ortoped rekel, da niti slučajno ne sme nosit obutve z ortopedskim vložkom, ker ima stopalni lok oporo in se potem mišice še bolj lenijo, namesto bi se utrjevale.

luan -> RE: Ploska stopala (15.10.2009 18:16:15)

IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

Vam je to ortopedsko obutev predpisal ortoped? Ker sosedov fant ima tudi ploska stopala, pa jim je ortoped rekel, da niti slučajno ne sme nosit obutve z ortopedskim vložkom, ker ima stopalni lok oporo in se potem mišice še bolj lenijo, namesto bi se utrjevale.

Da.

ledenaa -> RE: Ploska stopala (16.10.2009 7:15:16)

http://www.orthops.si/clanki-moj_malcek.php?id=27

http://med.over.net/forum5/read.php?46,1577162,1577218#msg-1577218

Stran: [1]