Koruzni kruh (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


špelin@ -> Koruzni kruh (15.10.2009 10:17:59)

Zelo rada pečem kruh. Vse vrste kruha mi super uspejo - razen koruznega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley7.gif[/image] Ta je ali zbit  in trd ali pa razpadajoč, enostavno ga ne znam narest. Preizkusila sem nekaj receptov z neta, ampak meni tak kruh nikakor ne uspe. Kaj delam narobe? A obstaja kakšna posebna finta s tem kruhom??

Lepo prosim za pomoč.





blaža -> RE: Koruzni kruh (15.10.2009 10:24:37)

kakšen ti pa rata? a je malo bolj zbit? Ker tak naj bi tudi bil. drugače pa mešajo belo in koruzno moko, da je bolj rahel.




špelin@ -> RE: Koruzni kruh (15.10.2009 10:33:55)

IZVIRNO SPOROČILO: blaža

kakšen ti pa rata? a je malo bolj zbit? Ker tak naj bi tudi bil. drugače pa mešajo belo in koruzno moko, da je bolj rahel.

Ni samo malo bolj zbit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Če mešam belo in koruzno moko, pa pride razpadajoč.

A obstaja kakšna fora, da bi lahko doma spekla rahel koruzni kruh??
Kaj, za vraga, dajo noter v pekarnah??? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zardeva.gif[/image]

Aja, ena gospa, ki peče kruh doma, peče tudi koruznega - ga tašča kupuje pri njej in je vedno fantastičen. Noče pa izdat recepta [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




timika -> RE: Koruzni kruh (15.10.2009 10:50:59)

Skuhaj polento, jo malo ohladi in vmešaj k beli moki, meni na ta način pride najboljši.

LP




špelin@ -> RE: Koruzni kruh (15.10.2009 11:39:02)

IZVIRNO SPOROČILO: timika

Skuhaj polento, jo malo ohladi in vmešaj k beli moki, meni na ta način pride najboljši.

LP


Hvala ti, bom definitivno preizkusila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]
Kako gosto polento naj skuham?





blaža -> RE: Koruzni kruh (15.10.2009 11:49:31)

http://www.kulinarika.net/recept/kruh/Koruzni_kruh_-_slasten_na_kvadrat-5228.html

Tale se mi zdi ok. Preberi si še komentarje spodaj in če ti ni kej jasno ti lahko oni, ki so pekli ta kruh pomagajo.[sm=smiley1.gif]




špelin@ -> RE: Koruzni kruh (15.10.2009 11:54:17)

IZVIRNO SPOROČILO: blaža

http://www.kulinarika.net/recept/kruh/Koruzni_kruh_-_slasten_na_kvadrat-5228.html

Tale se mi zdi ok. Preberi si še komentarje spodaj in če ti ni kej jasno ti lahko oni, ki so pekli ta kruh pomagajo.[sm=smiley1.gif]

Evo, tak kruh bi jaz pekla [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

blaža, hvala, ker si mi poiskala recept [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image]





blaža -> RE: Koruzni kruh (15.10.2009 14:24:24)

Ni zakej, hvala za rožice.[sm=smiley36.gif]

jaz sem si pa želela spečt ajdov kruh z orehi, pa mi ni ratal, pol sem pa obupala. Imajo pa v Šparu ene take male kvadratne žemljice, ki so iz ajde in so z orehi celimi. Ma kako mi je to dobro. Za znoret.[sm=smiley36.gif]




pikecpokec -> RE: Koruzni kruh (15.10.2009 14:38:57)

Ajdova in koruzna moka ne vsebujeta glutena (lepka), zato ju je treba mešati z belo moko. 1:4 (1 del koruzne, 4 deli bele moke). To je nam na tečaju povedal kuhar, in tko pač je. Ni variante da spečeš normalen kruh če vzameš manjše razmerje.




Stran: [1]