Zanima me če bi (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

hillmagic -> Zanima me če bi (14.10.2009 21:46:56)

...me recimo delodajalec zaposlil za polovični delovni čas. Se pravi 20 ur na teden. Kako bi si potem preko CSD zrihtala da dobim razliko oz. neko nadomestilo A veste kaj mislim. Slišala sem da Csd potem pokrije neko razliko do osnovne plače. Je to res ali je buča.
Pa še to kakšno ugodnost ima recimo delodajalec če me recimo vzame iz zavoda in me zaposli za polovočni čas Recimo za 1 leto.
Če katera ve...

rija -> RE: Zanima me če bi (14.10.2009 21:48:56)

buča.

do tretjega leta otrokove starosti ti krijejo samo polovico prispevkov.

hillmagic -> RE: Zanima me če bi (14.10.2009 21:53:59)

IZVIRNO SPOROČILO: rija

buča.

do tretjega leta otrokove starosti ti krijejo samo polovico prispevkov.

torej to pomeni da če je osnovna plača recimo 600 bi jaz dobila 300 in to je to...Kaj pomeni da krijejo polovico prispevkov...ki jih ima delodajalec z menoj al kako...Kaj to v praksi pomeni

zmajaz -> RE: Zanima me če bi (14.10.2009 21:55:05)

Tako je - CSD plačuje samo polovico prispevkov, pa še te od minimalne plače. Ti pa dobiš polovično plačo in delodajalec plačuje polovične prispevke.

rija -> RE: Zanima me če bi (14.10.2009 21:57:26)

ja, točno to pomeni: plača 300 plus dodatki za prevoz in prehrano, prispevke krije 4 ure delodajalec, 4 ure pa socialno.

zmajaz -> RE: Zanima me če bi (14.10.2009 22:00:30)

IZVIRNO SPOROČILO: hillmagic
torej to pomeni da če je osnovna plača recimo 600 bi jaz dobila 300 in to je to...Kaj pomeni da krijejo polovico prispevkov...ki jih ima delodajalec z menoj al kako...Kaj to v praksi pomeni

Tako je - v takem primeru dobiš 300 evrov. Plačilo prispevkov pa v praksi pomeni, da ti teče polna delovna doba - kot da bi delala 8 ur in ne 4.

hillmagic -> RE: Zanima me če bi (14.10.2009 22:02:51)

ja, točno to pomeni: plača 300 plus dodatki za prevoz in prehrano, prispevke krije 4 ure delodajalec, 4 ure pa socialno.

aha....tako gre to

Kaj pa če me delodajalec vzame kao iz zavoda ima tudi kakšno ugodnost glede plačila prispevkov ali ne

rija -> RE: Zanima me če bi (14.10.2009 22:13:02)

to pa se je potrebno pozanimati na zavodu, odvisno od razpisov, sredstev in tvojega statusa kot brezposelne osebe.

Anonimen -> RE: Zanima me če bi (14.10.2009 22:22:05)

aha....tako gre to

Kaj pa če me delodajalec vzame kao iz zavoda ima tudi kakšno ugodnost glede plačila prispevkov ali ne

Ja, jih ima. ampak moraš biti prijavljena najmanj 6 mesecev na zavodu.
Drugače pa obstaja neko nadomestilo, ki ti ga izplača ZZZS. To so neke razlike do minimalne plače. Drugače pa ti pripada potem socialna podpora (izredna). Pišem ti v primeru v katerem si trenutno ti.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

hillmagic -> RE: Zanima me če bi (14.10.2009 22:34:20)

IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa

aha....tako gre to

Ja, jih ima. ampak moraš biti prijavljena najmanj 6 mesecev na zavodu.
Drugače pa obstaja neko nadomestilo, ki ti ga izplača ZZZS. To so neke razlike do minimalne plače. Drugače pa ti pripada potem socialna podpora (izredna). Pišem ti v primeru v katerem si trenutno ti.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

aha zanimivo....
koliko pa ponaadi nanese prevoz in hrana Če govorimo o realaciji Šk.Loka-Kranj ali pa Šk.Loka -Ljubljana

benika -> RE: Zanima me če bi (14.10.2009 22:45:54)

Prevoz Kranj-Škofja Loka nanese nekje 50€. Ti bom jutri natančno povedala, ko dobim plačo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 

mala maja -> RE: Zanima me če bi (15.10.2009 10:50:40)

prevoz je 70% mesečne za avtobus, na relaciji ki jo imaš. lahko pa se dogovoriš da ti plačajo po prevoženem km, to se morate pa zmenit koliko ti bodo dal za km. Je sicer nekaj določeno samo se ne držijo vsi tega.

Glede 4 urnega delavnika so ti že napisale. malica ti pripada, prav tako prevoz, dopust(seveda tud regres), vse ostale dodatke pa potlej kar dobite vse polovico ker imaš polovični delavni čas. Lahko se odločiš tudi za 5 ali 6 ur, ni nujno da izkoristiš 4 ure, če imaš možnost delati več časa.

Kar se tiče pa pomoči iz zavoda je pa tako da se mora delodajalec prvo pozanimati kaj če je še razpoložljivo kaj sredstev. Jaz pred tremi leti nisem nič dobila ko sem zaposljevala iz zavoda (pa je bil več kot 6 mesecev na zavodu) ker so baje že sredstva porabil, pa smo ga januarja zaposljevali [sm=zmeden.gif], če bi zaposlila nekoga iz Trbovelj bi pa dobila[sm=zmeden.gif]. Pa smo tekstilci, ki so že taklo v krizi. Ne je**** nič, sam govorijo.

Anonimen -> RE: Zanima me če bi (15.10.2009 12:01:26)

IZVIRNO SPOROČILO: mala maja

prevoz je 70% mesečne za avtobus, na relaciji ki jo imaš.

Ni rečeno. Jaz dobim 100% mesečne.

hillmagic -> RE: Zanima me če bi (16.10.2009 18:02:20)

ok punce, če prav razumem je veliko odvisno od tega kako se zmeniš...dobro...bo za premislt...kaj nam bolj pride prav....najbolj bi bilo 8 ur delat redno in biti del dneva z mojim dvema....imam na izbirno sedaj te dve obciji za polni ali polovični...s tem da polovični bi bila lahko kakšna ura več tako da hmmmm....

glede prevoza pa tudi stvar dogovora dobroooo

hmmm.....no se bomo že odločili ali menjam trenutno ali ostanem tu kjer sem

Stran: [1]