|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   utrogestan
14.10.2009 17:59:30   
anadami
Pozdravljene,

morda je bilo že kje odgovorjeno, pa ne najdem...skradka, sem v 7 tednu nosečnosti. Zaradi rjavega izcedka, ki je trajal dva dni in je bil posledica hematoma, so mi v bolnici predpisali dabraston oz., še bolje (besede zdravnice) utrogestan. Najprej sem jemala dabraston, sedaj pa mi je fant iz avstrije prinesel utrogestan, pa ne vem, kako se ga jemlje. Predpisana doza mi je bila 3 x 2 granuli (200mg). Nekje pri odgovorih dr. Pušenjaka sem zaseldila, da je dovolj 3 x 1 granula. Zdaj a več ne vem kaj je prav?
Prav tako ne vem, kako se vzame to vaginalno (mislim, ja not si "potisneš")-ampak koliko časa moram počakati, da se zadeva raztopi?
Ali je res veliko puncam slabo po teh tabletah?
Ali je možno, da so me nosečniške slabosti rahlo minile ob jemanju dabrastona?

vem, sem napisala veliko, a ne morem dobit svoje G na telefon (no comment), tako da bo vsaka pomoč dobrodošla...

hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: utrogestan
14.10.2009 18:37:09   
pegi1
svetujem, da vprasas pusenjaka na med.over.netu... bo bol vedel, ko me tle :-)

(odgovor članu anadami)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.10.2009 18:38:10   
ZoyaEva
Jaz jemljem Utrogestan.  Lahko ga vzameš oralno ali vaginalno. Vaginalno je malo manj stranskih učinkov. Kot si sama napisala , kar vstaviš (''potisneš'') v nožnico čim dlje.  Fajn je , da se po vstavitvi za kake pol urce uležeš .

Jaz imam slabosti po tabletah,  medtem ko nekatere punce nimajo nobenih stranskih uučinkov. Lahko si prebereš, ko sem spraševala jaz : http://www.ringaraja.net/forum/Utrogestan/m_4546924/tm.htm

Glede količine je takole. Meni je predpisal ginekolog dve 100 mg  na dan (zjutraj in zvečer). Nekateri ginekologi predpisujejo drugače. Priporočam ti, da jemleš tako kot ti je predpisala ginekologinja. Jo pa povprašaj ob prvi priložnosti, če lahko zmanjšaš odmerek.

Prav tako mislim, da niso slabosti minile zaradi Dabrostana. S temi slabosti je tako, da lahko nihajo. Meni je namreč kak dan full slabo, drugi dan pa skoraj nič.

(odgovor članu anadami)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.10.2009 18:45:03   
anadami
hvala za odgovor...malo me je strah še dodatnih slabosti, ker jih itak že imam in so me v prvi nosečnosti minile šele v 19 tednu...

(odgovor članu ZoyaEva)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?