pranje oblačil (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?

Sporočilo

tinkara12 -> pranje oblačil (14.10.2009 10:17:09)

Ojla!

Pravkar sem se lotila pranja oblačil za novorojenčka. Oprala sem vse brez mehčalca in zlikala, pa se mi zdi da je vse tako grozno trdo. Kako pa naj še drugače operem brez mehčalca, da bi bila oblačila bolj mehka? Mogoče kakšen poseben pralni prašek?

Pozdrav

tassika -> RE: pranje oblačil (14.10.2009 10:32:11)

Jaz sem vse prala normalno z vsem, če se bodo pa pojavile kakšne alergije pa bom potem drugače ukrepala, prala sem pa s frosch mehčalcem, ki naj bi bil naraven. Drugače pa lahko daš malo kisa za vlaganje notri ali pa če imašđ sušilca, bi mogle priti vn mehke.

Kliki -> RE: pranje oblačil (14.10.2009 13:48:24)

Tako kot je že predhodnica napisala uporabi pa mehčalec sensitiv(nežen za dojenčke).

Deja -> RE: pranje oblačil (14.10.2009 18:16:16)

jaz že od vsega začetka perem z mehčalcem in sploh ni problemov... mi je ena zdravnica rekla, da če ne probaš oblečt otročku cotke prane z mehčalcem, sploh ne veš če je alergičen.... zato sem najprej prala s praškom in mehčalcem - belim iz Hofra, zdaj pa perem z arielom in silanom ali lenorjem ...mali pa je star dobrih 8m

endrina -> RE: pranje oblačil (14.10.2009 22:12:34)

No če si oprala brez mehčalca, je edina rešitev še, da cotke posušiš v sušilcu, ker so pol res tudi mehke. Lahko tudi že na pol suhe not vržeš, pa bo isti efekt.

No jaz sem si cotke oprala z Arielom ter z mehčalcem - beli Lenor Sensitive (ki ima gor narisanega dojenčka). Pa sem tako naredila tudi pri prvem otroku, pa ni blo nobenih težav.

tasa_m -> RE: pranje oblačil (14.10.2009 22:15:02)

Jaz sem vse prala z mehčalcem in normalnim praškom (Persil) in na srečo nismo imeli problemov.
Meni je patronažna rekla, da če nočem z mehčalcem prat naj dam malo kisa zraven in bo tud mehko. Ampak nisem tega prakticirala tako da ne vem ali je to res ali ne?

zmajči25 -> RE: pranje oblačil (15.10.2009 14:15:28)

Kot so že ostale napisale naj bi pomagal kis namesto mehčalca pa sušilni stroj. Mi smo prvi mesec ali dva prali brez mehčalca, potem pa sem uporabljala Lenor sensitive in cunje sušila v sušilcu in je bilo OK. Kako se obnese kis pa iz lastnih izkušenj ne vem.

biene80 -> RE: pranje oblačil (19.10.2009 21:28:30)

Jaz sem probala s kisom, pa je super. Vsaj prve tri mesece.
Prala sem s Persil sensitive, ter v posodico za mehčalec dodala alkoholni kis.
Perilo je bilo mehko, pa brez vonja po kisu, ampak samo po Pesilu.
Tako, da sem zadovoljna.

Stran: [1]