tejč -> astma in nosečnost (12.6.2005 17:52:56)
|
Pozdravljena, od 6.5. nisva več sama, se nama je pridružila mala Ajša. Tudi jaz sem astmatik in me je skrbelo, kako bo to šlo med nosečnostjo. Svetujem, da se naročiš pri svojem pulmologu,če ga imaš. Mani je zmanjšala dozo zdravil. in sicer: Serevent je črtala in jemala (bi lahko) Flixotide, vendar manj vpihov vsak dan, pa tudi Ventolin po potrebi. V času nosečnosti je astma čudežno izginila. Res! NIsem mogla verjet! Brez težkega dihanja non stop. Zdravil nisme več jemala. Potem sem rodila. Po dveh dnevih, se mi je astma žal spet pojavila. Kako to, ne vem. Zdaj spet jemljem zdravila, ampak res kolikor je res nujno nujno, ker gre vse v mleko (no, čeprav pravi zdravnica , da komaj tisočinka vsega zdravila...), ampak to je že zgodba za po nosečnosti. Držim pesti zate. Vedeti pa moraš. da se astma v času nosečnosti lahko izboljša, ostane ista ali pa se poslabša. Kljub temu otroku ne sme primanjkovat kisika. Zato ga ne sme tudi tebi! Vprašaj pulmologa, ampak po moje ni hudega, če jemlješ zdravila dalje. lp in upam, da si noseča, to je eno najlepših obdobij v življenju!!!! Mateja
|
|
|
|