Davčna št. za dojencka (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

Nea_teja_ -> Davčna št. za dojencka (14.10.2009 7:58:23)

Joj kok so zdej vse zakompliciral .Rodila sem18 dni nazaj in seveda če hočeš davčno prvo čakaš rojstni list k zmešan no končno ga dabimo po klicu na UE Postojna ,ker drugače bi ga še čakali.No pol pa se spravim na našo davčno v Cerknico kjer si do nedolgo nazaj davčno št.lahko takoj dobil.Tam pa mi ženska pomoli pod nos obrazec za izpolnit nato oni ta obrzec pošljejo v Lj.kjer nato oni v parih dneh pošljejo na dom št.
Včeraj je minil teden dni in o davčni ni ne duha ne sluha sem klicala v Lj in je rekla da verjetno še niso nič dobili in da bo kr še nekaj časa trajalo.
Zakaj hudiča pa imamo pol davčno v Cerknici in seveda v drugih mestih če vse rihta Lj.Matr sm jezna pa cel kup papirjev mam za oddat.Uf sem se mogla mal spucat

čmrgelj -> RE: Davčna št. za dojencka (14.10.2009 8:41:45)

Ja tko je ko se otrok rodi je kar nekaj administrativnih del glede njega, uredit na upravni, OD, in vse kar zravn spada. Kmalu te bodo napadal zavarovalni agenti, boh si ga vedi kje dobijo podatke da imamo nove člane.
No pri meni je vse te stvari uredil moj dragi, ki je bil ob rojstvu 3 tedne doma.
Nič se jezat vse se bo uredil
PS: pa na obvezno zdravstveno zavarovanje ne pozabta

bskrle -> RE: Davčna št. za dojencka (14.10.2009 8:52:48)

Zakaj se ti pa tako mudi s to papirologijo, v roku 30 od poroda dobiš vse. Škoda živcev. Ja, po novem je z davčno tako kot si napisala.

anitka7 -> RE: Davčna št. za dojencka (14.10.2009 9:09:04)

jaz sem mela v roku dveh tednov vse papirje,rojstni list je pršu v roku enga tedna,davčna pa en teden kasneje.

miapia -> RE: Davčna št. za dojencka (14.10.2009 9:13:42)

IZVIRNO SPOROČILO: bskrle

Zakaj se ti pa tako mudi s to papirologijo, v roku 30 od poroda dobiš vse. Škoda živcev. Ja, po novem je z davčno tako kot si napisala.

Ja, zakaj pa rabiš davčno? A ne dobiš davčne št. avtomatsko domov po pošti?

Anonimen -> RE: Davčna št. za dojencka (14.10.2009 10:42:47)

Pozdravljene..
sm vas slučajno zasledila.
Jst nimam teh težav. Rodila 4.9., ko sem prišla domov me je že čakal roj. list. V porodnišnici sem bila 6 dni. Čez dva dni še davčno prejela.... in to brez kakršnihkoli obrazcev in procedur. Tudi zdravstveno zavarovanje so mi na šihtu hitro  uredili.., iz zzzs so mi poslali najprej potrdilo, zdaj pa ima tamalček že zdravstveno kartico.. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], mi je smešno to. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Moramo pa še osebni dokument zrihtat, ko bo mel mejčkan bolj odprte okice... gremo dostkrat čez mejo zato... bo sploh potreben.
No... ampak.. kakor hitro sem vse dobila, tako hitro sem tudi opazila, da so našga fantka spremenili v deklico. Je mel na roj. listu Ž in pa emšo za ženske... Kakšna površnost!! V CE sm to urejala... No, po mojem klicu sm naslednji dan dobila popravljeno, urejeno.
Toliko o naši papirologiji...

liliana -> RE: Davčna št. za dojencka (14.10.2009 10:59:49)

IZVIRNO SPOROČILO: miapia

Ja, zakaj pa rabiš davčno? A ne dobiš davčne št. avtomatsko domov po pošti?

Za otroški dodatek.....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

romana24 -> RE: Davčna št. za dojencka (14.10.2009 11:07:53)

Sej za otroški dodatek maš pa 90 dni od datuma poroda čas da oddaš in dobiš vse za nazaj plačano. Tko da v tem času ti bodo pa že poslali davčno. Samo brez panike!

liliana -> RE: Davčna št. za dojencka (14.10.2009 11:10:11)

Ja, samo nekaterim otroški dodatek pomeni precejšen vir "dohodka" in je lažje, da ga dobijo takoj in ne čakajo 90 dni......

Mici7 -> RE: Davčna št. za dojencka (14.10.2009 11:22:51)

Tudi mi imeli iste težave...pa sem potem dobila na davčni številko, kam je treba poklicat, sem  klicala tja in precej neprijazna gospa meni zatrjuje, da oni nimajo nerešenih stvari in sproti pošiljajo vse. No, na koncu sem naslednji dan res dobila papir. In kaj lahko sklepam? Da ga je tisti dan, ko sem klicala, pač poslala naprej. Čeprav je zatrjevala, da to je pa ona že zdavnaj poslala. Skratka, kar dolgo traja, predn kej nardijo.
Aja, pa nam ni blo treba nobenga obrazca izpolnjevat, so imeli že vse podatke tam, sam klicat sem mogla.
Je pa blo to maja.

srki -> RE: Davčna št. za dojencka (14.10.2009 12:44:22)

Papirologija, kaj češ. Zaposleni nič krivi, kriv je tisti, ki si to izmišljuje. Mi smo imeli probleme z rojstnim listom, čeprav sem matičarki v porodnišnici pomolila oz. ji dala podpis očetovstva, na rojstnem listu ni bil vpisan oče. Ko sem klicala, pa so uredili, ne vem več, kaj in kako. 

Stran: [1]