Driska zaradi antibiotika? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje

Sporočilo

Anonimen -> Driska zaradi antibiotika? (13.10.2009 15:26:44)

No saj ne vem kam naj to temo uvrstim.

Me pa zanima pri otroku, če je možno da dobi drisko zaradi antibiotika....predpisan imamo sirup Zinnat,
pred tem smo imeli probleme z zapeko.

Mnenja?

Hvala, lp

Anonimen -> RE: Driska zaradi antibiotika? (13.10.2009 15:27:54)

Si prebrala navodila o uporabi?  Drugače pa ja, to je eden od možnih stranskih učinkov antibiotika. Če driske ne ustavite v 3 dneh, pojdi nazaj do zdr.

zvesta -> RE: Driska zaradi antibiotika? (13.10.2009 15:28:42)

Ja, mnogo antibiotikov povzroča drisko, ker uničijo črevesno floro. zato ob jemanju AB priporočajo še jemanje probiotikov.

rija -> RE: Driska zaradi antibiotika? (13.10.2009 15:31:45)

ja, moj je dobil drisko po antibiotikih[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Dashenka -> RE: Driska zaradi antibiotika? (13.10.2009 15:33:01)

Ja, res je.
Čeprav bi jaz otroku raje ponudila jogurt, kot pa kak probiotik v obliki kapsul ali praška.

Anonimen -> RE: Driska zaradi antibiotika? (13.10.2009 15:35:49)

Hvala, sem našla navodila. Piše da je možn blažja ali hujša oblika driske.
No sicer pa danes vzame zadnji odmerek.
Če se potem ne bo uredilo se bom obrnila na zdravnika.

Felicita -> RE: Driska zaradi antibiotika? (13.10.2009 15:45:02)

IZVIRNO SPOROČILO: Teja27
Če se potem ne bo uredilo se bom obrnila na zdravnika.

zadeva se lahko vleče še kak teden do 10 dni - morš vedt, da je antibiotik zlo hud šok za bakterije v črevesu in rabijo čas da se vse obnovi, predvsem pa v pravih razmerjih, zato lahko traja neki časa da bo prebava spet ok.
vsekakor kupi kake probiotike (linex, biogaia,...) in podpri s probiotičnimi jogurti. samo jogurti sicer pomagajo, vendar precej precej manj kot kapsule oz. koncentrirane probiotične kulture.

Hope2 -> RE: Driska zaradi antibiotika? (13.10.2009 17:29:15)

Jaz sem po zinatu dobila drisko, ki se je vlekla in prešla v vnetje črevesja. Če ne preneha, pejt k zdravniku

Sreča in ljubezen -> RE: Driska zaradi antibiotika? (13.10.2009 17:35:50)

Ja, eden od stranskih včinkov je driska. Človek začne hujšati, izgubi veliko telesnih tekočin in mineralov, zato pride do izsušitve ali dehidracije.Otroci so zaradi majhnih energijskih zalog za negativno ravnovesje hranil in tekočin še posebej občutljiv. Če je driska pogosta pejd do zdravnika.

ribica. -> RE: Driska zaradi antibiotika? (13.10.2009 22:30:58)

zinat je zelo močan antibiotik, in otroci po njem radi bruhajo. Tako da me niti driska ne preseneča.

tilči -> RE: Driska zaradi antibiotika? (13.10.2009 22:35:09)

Ko je sin 1. dobil AB,je imel drisko in močne krče.Takrat je P rekla,da naj mu zraven dajem probiotike.Tako da,ko je rabil AB,sem mu zraven dajala  Bio Gaia kapljice,od takrat pa ni bilo nobene driske in krčev

lukec -> RE: Driska zaradi antibiotika? (14.10.2009 10:57:37)

Naš jo je dobil skoraj vsakič, ko je jemal AB.

dory -> RE: Driska zaradi antibiotika? (15.10.2009 7:12:18)

Naš recimo ne prenaša hiconcila...vedno je po zaužitju tega AB teklo od njega...če dobi drugega je čisto okej...

Stran: [1]