pomoč za nina_nano (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Pi@ -> pomoč za nina_nano (11.6.2005 22:20:56)

Ker ji internet še vedno ne dela, je prosila mene, da vas nekaj vprašam. In sicer: po kakšnem vrstnem redu rihtaš vse po porodu (za otroškega, csd...). Kam je treba it najprej?
Za pomoč se že vnaprej zahvaljujemo :rozica:
Lp, Pia

Anonimen -> pomoč za nina_nano (11.6.2005 22:27:27)

Je poročena? Zaposlena?
Najprej na durs po davčno številko, na občino po rojstni list, če ni dobila domov, to ponavadi pride domov, davčna tudi, zdravstvena tudi, sam če se ji mudi...zdravstveno izkaznico, potem ko imaš davčno od malega, greš na CSD vložiš pole za otr.dodatek, preživnina je ključnega pomena, če ni poročena in bo enostarševska družina...

Ma ti javi al je poročena, enostarševska družina, potem pa se lahko dalje pišemo.

Pozdrave mamici in pikici!:rozica::rozica::rozica:

spacey -> pomoč za nina_nano (11.6.2005 22:29:23)

Za vse rabi ROJSTNI LIST otročka. Potem pa na CSD po papirje in vsa navodila dobiš tam (kaj vse zahtevajo, tile papirji), razen za otroški dodatek moraš kupit obrazec v Papirnici in to je to. Pol pa vse to neseš nazaj na CSD in daš vloge in čakaš na odločbe.

Lp

:kuza:

Pi@ -> pomoč za nina_nano (11.6.2005 22:37:35)

Ja sem čisto pozabla, da morem povedat par stvari 8)
Torej neporočena, enostarševska družina (dogovorila se bosta za preživnino - kako je s tem, če je brezposeln?), brezposelna, mislim, da je to vse.
Aja rojstni list je dobila in sicer 4 komade (zakaj toliko?)
Še enkrat prosimo za pomoč :bravo:

Anonimen -> pomoč za nina_nano (11.6.2005 22:40:24)

Če sta se domenila za preživnino, ju bodo klicali na sodišče. Ne vem pa, ali je treba potek čakati odločbo, da se lahko da vlogo za otroški dodatek? Saj je treba vnesti preživnino. Ampak čudno, ker to najbrž lahko še traja.
Če je ona brezposelna, mora imeti potrdilo z Zavoda za zaposlovanje, da to šteje.

Urška* -> pomoč za nina_nano (11.6.2005 23:41:53)

Če se bota dogovorila za preživnino, potem za otroški dodatek zadostuje potrdilo ki ti ga dajo na CSD.To potrdilo si naj fotokopira in doda k vlogi za otroški dodatek ki ga kupi v papirnici. Original pa bo morala nesti na sodišče in dobila bota vabilo kdaj se morata javit.
Kako je glede preživnine če je on brezposeln, ne vem, predvidevam pa da bo moral prinesti potrdilo iz borze da to dokaže. Bo jima tam socialna delavka povedala kako je s tem.

Hm, zakaj je dobila 4 komade rojstnih listov, nimam pojma:zmeden:. Jaz sem dobila enega, pa moj dragi je dobil enega. Tako da kaj ji bojo 4 komadi, ne vem?:zmeden2:

Smo še kaj pozabili?

lp:)

Anonimen -> pomoč za nina_nano (12.6.2005 7:07:19)

jutro:kava:

1. rojstni list, pot pod noge z dragim na CSD, da podpišeta očetovstvo, če še nista in hkrati naj uredita preživnino, kopirati, izpolniti polo, ki jo kupi v papirnici ali si natisne na CSD spletni strani, počakati na davčno številko(ali pa naj gre sama na Durs po njo), to odneseta na CSD za otroški dodatek. Potrdilo od zavoda potrebuje? Mislim da je dovolj odločba o prejemu starševskega dodatka. Na občino pojdi urediti zdr.zavarovanje, po kom bo otrok zavarovan(kartico boš potrebovala čez mesec ali dva dni pri pediatru)...kaj še. Ne morem verjeti da sem malo že pozabila.
Na CSD vloži vlogo za denarno pomoč v kolikor ne bo preživnina presegala dohodek 72.000 sit...
Aja..če na rojstnem listu ni vpisanega očeta, naj gre na občino po nova dva rojstna lista s potrdilom o podpisu očetovstva, da ji tam dajo takoj novega. Rabi za otroški dodatek...
Joj..polno je tega za urejati..brrrrr....
Na kratko: za otr.dodatek je pomembno:
rojstni list z obema staršema, preživnina, odločba o starševskem dodatku, davčna številka otroka.

Prezgodaj:kava::kava::kava:za take papirne vojne

Lp!:rozica::rozica::rozica:

Urška* -> pomoč za nina_nano (12.6.2005 9:08:16)

Midva sma očetovstvo porihtala kar na občini, tam kjer sma istočasno dobila roj.list.

lp:)

Stran: [1]