Ranice po ritki (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


tia&silvija -> Ranice po ritki (11.6.2005 21:12:11)

Naša je približno pred 14 dnevi (takrat ko je bilo ful vroče) dobila po luliki štiri ranice (najprej so bili mozoljčki potem pa so zrastli v ranice). Ker smo mazale z vsemogočim in ni nikakor izginilo smo šle k pediatrinji in je rekla, da to ni nič hudega, da niso gljivice in da to nastane zaradi močnega urina in tako se nežna kožica uname. Dala nama je recept za Adventan kremo. Že tri dni mažemo po navodilih pediatrinje vendar ni nič boljše (kvečjemu slabše).

Prosim predlagajte mi kaj naj naredim.
Ritke ji več ne brišem z vlažilnimi robčki ampak z vato namočeno v kamilice. Mažem jo z hladilno kremo Bubchen in Advantan kremo ter seveda rito veliko luftam in ni nič bolje.

Kakšna ideja kako naj pozdravim ritko? Mislite, da bo bolje, da jo obrišem s kamilicami posušim do suhega in nič ne mažem?

Hvala za odgovore!

LP, Silvija&Tia

Mislite, da bi bilo najb




Anonimen -> Ranice po ritki (11.6.2005 21:21:02)

Advantan lahko uporabljaš max. 4 dni, potem moraš prenehati. Pri nas je na obrazku učinek takoj naslednji dan.

Zamenjaj kamilice z navadno vodo, kamilice baje kožo še bolj sušijo.

Druga ti ne znam pomagati.:)




*maja -> Ranice po ritki (11.6.2005 21:29:22)

Praška pasta dela čudeže tudi pri takih ranicah, drugače pa pomaga tudi Nistantin mazilo, samo se mi zdi da ga dobiš samo na recept.
Aja pa kamilice zamenjaj za vodo ;).




Anonimen -> Ranice po ritki (11.6.2005 21:40:55)

Tibor je iml enkrat grozno vneto rito, zaradi paradižnika, veliko ranic. Praška pasta res dela čudeže!




Gina -> Ranice po ritki (11.6.2005 21:44:11)

Jaz sem ponavadi zmešala ribodermin (ali pa ribje mazilo), pa praško pasto pa hladilno mazilo. Pri nas je pomagalo. Nekateri otroci imajo ful občutljivo kožo, pa potem velikokrat take stvari dobijo. Pri nas je bilo to pogosto. Sploh punčka je imela non stop vnetja, ne glede na hrano. Ta mali pa dobi take spuščaje, kadar kaj bolj močnega je (paradižnik, jabolko, paprika v prahu...)




Naty*Taja -> Ranice po ritki (11.6.2005 22:02:00)

Poskusi s kremo Bepanten.Nam je v enem dnevu pomagala.




TRINE -> Ranice po ritki (11.6.2005 22:39:03)

Pri nas smo poskusili s cinkovo pasto, praško pasto, ribje in hladilno mazilo skupaj, hipermanganom, bepanthenom, celo s kuteridom in elocomom, pa nič. Na koncu so mi v lekarni namešali cinkovo olje( zadnje čase dermatologi zelo radi pišejo recepte za to mešanico). Sčasoma se je pozdravilo. Tudi pri nas niso bile glivice ampak je bila reakcija na močan urin.




tia&silvija -> Ranice po ritki (12.6.2005 11:47:06)

Moram vam povedati, da je naša lulika dones že veliko veliko manj rdeča kot včeraj. Spirale smo s kamilicami in namazale z Advantan kremo in je pomagalo.
Mislim pa tudi, da je bila kriva hrana saj jn naša včeraj prvič jedla čufte v paradižnikovi omaki (paradižnik je bil premočan) in to je povzročilo rdečico.

No očitno bomo pozdravili rito in še enkrat hvala vsem!

LP, Silvija&Tia




Stran: [1]