TomTaylor
|
IZVIRNO SPOROČILO: Snoopyka sedaj nevmem kako in ker sestra še mladoletna in je mami njena skrbnica...al pa lahk kljub temu vržem z hiše (ali vsaj tako rečem da jo prestrašim) ker aj, ampak mislim, da mame nemorem vn vrč, kona prav da je nemorem, dokler je skrbinaca moji sestri.... torej pokojnino po očetu dobiva tudi za tvojo mladoletno sestro, v kolikor se tvoja sestra še šola! Nikar ji ne nasedaj, da denarja nima, ok, v gotovini res ne, ampak ymožna je pa obročno odplačat dolg.Š e najbolje bo, če se obrneš direkt na ZPIZ in jim poveš, da je denar ves čas prejemala tvoja mama - oni to v bistvu lahko čisto enostavno ugotovijo ali je to res, glede na to kdo je imetnik računa na katerega so nakazovali denar po prenehanju upravičenja za prejemanje pokojnine (od dneva tvojega izpisa iz šole). Če se tvoja sestra še šola potem 100% dobiva tvoja mami pokojnino tudi zanjo, zato menim, da bi bil možen dogovor z ZPIZ-om tako, da bi tvoji mami od sestrinega dela pokojnine mesečno trgali, dokler dolg ne bi bil odplačan. Prvi korak je pa ta, da zoper dopis/sklep/odločbo napišeš ugovor/pritožbo, prvič zato, da si pridobiš čas za reševanje osebno na zpiz-u, drugič pa zato, da uprabiš ustrezno pravno sredstvo v primeru, če bi se celotna zadeva morala reševati prek sodišča. Nato pa stopi do svoje mame in ji kar lepo povej, da ji lahko skuhaš lepo pravdarsko kašo.... Tudi mene je moja mami hotela okoli prinest glede moje pokojnine, je bila kar lepo tiho, ko sem se y 18-imi odselila od doma...meni pa tudi ni bilo toliko do tega denarja, ker sem upala, da bo od mojega deleža vsaj moja mlajša sestra imela nekaj...dokler me je sestra nekega dne prosila če ji posodim denar za mesečno avtobusno karto in za malico, ćeš, da mami nima denarja..le, da sem za razliko od tebe vedela za svoje pravice (in dolžnosti) in tako sem.še isti dan na ZPiZ poslala zahtevo, da moja pokojnina prihaja na moj račun..Mami pa tudi pisnit ni upala, samo živčno si je čik prižgala, hehe...