|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   da stvarno padeš dol...
12.10.2009 16:45:16   
Snoopyka
 danes je bil običajen dežen dan dokler me ni poklicala sestar in rekla da sm dobla pošto na star naslov. vprašala me ali lahko odprein prebere, rečem da lahko in naj še men prebere po telefonu. in na koncu sm skorajda sedla skupuser posted image mami je zame (ker sm bla mladoletna) dobivala penzijo še po tistem, ko m se doselila k fantu (čista zbrka je bla, ampak to je druga pesem) in še po tistem k sm se izpisala, zaradi rizične nosečnosti (po posvetovanju z socialno delavko) je naprej dobivala ta denar, čeprav bi morala javt. bi javila js pa nism znala, ker je ona oblubla. sedaj sm velik dolžna za nazaj (vsota ni važana, ampak ni mal). in no v pismu so mi napisal da moram vrnit drugač me rubijo. sm pa solastnica hiše v kateri mami in sestra ter očim živijo, polovico hiše pa je lastnica moja sestra.resničn nevm kaj naj naredim in kakšne pravice mam v tej situacijiuser posted image joj kk sm besnauser posted image user posted image user posted image user posted image če le lahko prosim pomagajteuser posted image user posted image

7.7.2009 ob 16.30h je prijokala na svet 3732g težka in 52cm velika punčka Albina <3<3<3
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
12.10.2009 16:50:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Snoopyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: da stvarno padeš dol...
12.10.2009 16:51:08   
benika
Jah,  žal nimaš kaj narest. Prej ali slej te taka zadeva ujame. Edino kar ti še preostane, je prošnja za obročno odplačevanje.

(odgovor članu Snoopyka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.10.2009 16:53:06   
benika
IZVIRNO SPOROČILO: Lisička Dada

Zakaj pa mama ne vrne?

Najbrž zato, ker je bila štipendija od Snoopyke in zato sedaj rubijo njo. In ja, se strinjam, če je bila mama že tako malomarna in je ni odjavila (ker kr pozabit se to ne more), pa naj še ona vrača.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
12.10.2009 16:54:53   
Brisani uporabnik

(odgovor članu benika)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
12.10.2009 17:00:48   
Kepica83

Jaz sem to razumela tako, da je Snoopykino pokojnino prejemala Snoopykina mama in to brez Snoopykine vednosti. Torej jo je Snoopykina mama tudi zapravljala. Zato naj jo sedaj še vrne, kakor ve in zna.

Če sem pa narobe razumela, se pa opravičujem.

Se popolnoma strinjam!

Najin sonček je privekal:
28.3.2010 ob 17:41 uri. Težek 3410g in velik 50cm.

1.Mesec: 4620g in 54.5cm
2.Mesec: 5690g
3.Mesec: 6400g in 63cm
5.Mesec: 7860g

Neposredna povezava do sporočila: 6
12.10.2009 17:24:34   
valentinčica30
Se strinjam, tisti, ki je denar dobival naj ga tudi vrne, če je bil nakazan na mamin račun naj ga ona lepo vrača. Vse se da dokazat in zment.

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.10.2009 17:32:41   
slutnja
no dokazat se vrjetn ne da, sam tud moja mami je dobivala denar  moje pokojnine po ocetu, pa je zadnji mesec ko smo odjavl pa so oni se vedno me izplaceval (sporocili zaradi poroke - odjavili) pa smo mogl pol vrnit. sam je mami lepo men dala denar pa sm jst poravnala...

nevem kako mami ima da se kar sama ne ponudi in vrne ce bi mogla.... 

moja mala punči,je nekaj najlepsega v mojem zivljenju, poleg moza...

(odgovor članu valentinčica30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.10.2009 18:58:20   
Snoopyka

Jaz sem to razumela tako, da je Snoopykino pokojnino prejemala Snoopykina mama in to brez Snoopykine vednosti. Torej jo je Snoopykina mama tudi zapravljala. Zato naj jo sedaj še vrne, kakor ve in zna.

ne prav imaš prejemala sm pokojnino po očetu in prav si zapisala le da mamaa noče vrnitt oz. pravi da nima denarja...user posted image user posted image

7.7.2009 ob 16.30h je prijokala na svet 3732g težka in 52cm velika punčka Albina <3<3<3

Neposredna povezava do sporočila: 9
12.10.2009 19:01:43   
Snoopyka
IZVIRNO SPOROČILO: slutnja

no dokazat se vrjetn ne da, sam tud moja mami je dobivala denar  moje pokojnine po ocetu, pa je zadnji mesec ko smo odjavl pa so oni se vedno me izplaceval (sporocili zaradi poroke - odjavili) pa smo mogl pol vrnit. sam je mami lepo men dala denar pa sm jst poravnala...

nevem kako mami ima da se kar sama ne ponudi in vrne ce bi mogla.... 

ona pravi češ da nima denarja (mora šparat za pijačo in cigarete), poleg tega ji očim nit ne pusti da bi šla z mano na to poslopje kjer to urejajo da bi se  dogovoril...
češ da je to moja stvar.....

(odgovor članu slutnja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.10.2009 19:07:29   
Onasiss
IZVIRNO SPOROČILO: Snoopyka

ne prav imaš prejemala sm pokojnino po očetu in prav si zapisala le da mamaa noče vrnitt oz. pravi da nima denarja...user posted image user posted image

A ti ga pa imaš??????

So what....

(odgovor članu Snoopyka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
12.10.2009 19:27:06   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Onasiss)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
12.10.2009 19:56:04   
nu_tella
Kot ti je gor že ena punca napisala, najprej odreagiraj na pismo. Če si dobila sklep/odločbo je sigurno v pravnem poduku rok v katerem se lahko pritožit. Ampak predvidevam, da je to tiste vrste sklep, v katerem "pritožba ne zadrži izvršitve". Torej prosi za obročno odplačevanje, ki ti ga lahko oddobrijo ali ne. Potem pač boš verjetno mogla plačati, al se te tiče ali ne, ampak tako je v Slo. Nato bi pa se jaz poskušala se pritožiti, da so znesek nakazovali na TRR mame in naj njej trgajo. Kar sem pa že sama plačala bi od nje zahtevala nazaj. Mami gor al dol. Tudi tebi verjetno ni z rožicami postlano in ti denar ne raste na drevessu. Bedno je edino, ker je umes še sestra.  Vso srečo pri urejanju.

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.

Neposredna povezava do sporočila: 13
12.10.2009 20:11:01   
kajalin*
Js bi dejansko zahtevala svooj delež hiše pa naj živita kjer želita,predvsem očim tu po mojem mnenju nima pravice komu kaj ukazovat.Mama naj pa odgovarja za svoje dejanje,ker ti je praktično kradla denar!
Tu ni mama mama,ker prava mama tega svojemu otroku neb naredila.
Zberi pogum in pojdi do konca,nič ji nisi dolžna!

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.10.2009 20:34:13   
Snoopyka

Snoopyka, napisala si, da sta ti in sestra solastnici (najbrž enakovredni, 50/50) hiše, v kateri živi tvoja mama s svojim partnerjem. Verjamem, da je to radikalen ukrep, ampak jaz bi obema (njej, ki noče vrniti in njemu, ki ji ne pusti urediti) rekla (četudi ne bi mislila čisto resno), da zahtevam, da se izselita (super bi bilo, če bi te pri tem podprla tudi sestra).

Ko bi bila oba postavljena pred dejstvo, da lahko ostaneta brez strehe nad glavo, bi pa morda našla denar.

Ne glede na to pa - če ne bi želela vrniti, bi jo jaz tožila. Mama gor ali dol - če me lahko takole potunka, potem to ni mama v pravem pomenu besede.

sedaj nevmem kako in kaj, ampak mislim, da mame nemorem vn vrč, ker sestra še mladoletna in  je mami njena skrbnica...al pa lahk kljub temu vržem z hiše (ali vsaj tako rečem da jo prestrašim)user posted image ker ona prav da je nemorem, dokler je skrbinaca moji sestri....

Neposredna povezava do sporočila: 15
12.10.2009 20:43:21   
vanilla
Meni tu nekaj ni jasno:

Če je mama dobivala denar oz. pokojnino takrat, ko si bila ti še mladoletna, kako to, da ga je potem dobivala na svoj TRR tudi kasneje, ko ti več nisi bila mladoletna? Ker kolikor poznam znance in prijatelje, ki so dobivali pokojnino po očetu, so vedno dobili oni nakazan ta denar na svoj TRR.

V tvojem primeru res ni drugega, kot da se denar vrača. Vendar pa imaš opcijo vložiti zasebno tožbo proti materi, da je dobivala tvoj denar, ni javila sprememb in tvoj denar tudi zapravila, ker sedaj nima nič, da bi ga lahko vrnila.

Mama torej ni solastnica hiše? Solastnici sta samo ti in sestra? Pa še to, če je sestra mladoletna, tako ali tako ne more upravljati s svojim deležem imetja in v njenem imenu lahko s tem deležem hiše upravlja mati. Ali se motim? Torej z grožnjami, da bi jo ti vrgla iz hiše, res ne boš nič dosegla. Nekje pa sem prebrala o najemništvu sicer, da če je najemnik skrbnik mladoletne osebe se te osebe ne more kar tako vržt iz stanovanja. Podobno verjetno velja tudi v vajinem primeru, kjer pa je mladoletna sestra lastnik polovico hiše in je mama njena skrbnica.

(odgovor članu Snoopyka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
12.10.2009 20:47:14   
živa
Hoj!

Po mojem laičnem mnenju lahko dokažeš, da je pokojnino prejemala mama na svoj TRR, in zaprosiš za spremembo sklepa, da jo ona vrne. Najprej se oglasi tam, kjer so odločbo izdali, in povprašaj, kaj sploh lahko storiš.

Lp,

živa

(odgovor članu Snoopyka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
12.10.2009 20:49:00   
živa
IZVIRNO SPOROČILO: vanilla

Meni tu nekaj ni jasno:

Če je mama dobivala denar oz. pokojnino takrat, ko si bila ti še mladoletna, kako to, da ga je potem dobivala na svoj TRR tudi kasneje, ko ti več nisi bila mladoletna? Ker kolikor poznam znance in prijatelje, ki so dobivali pokojnino po očetu, so vedno dobili oni nakazan ta denar na svoj TRR.

To ni nujno; tudi moja mami jo je dobivala na svoj TRR, dokler sem jaz študirala, ker jaz nikoli nisem zahtevala spremembe plačevanja; za to pač ni bilo potrebe.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 18
12.10.2009 20:51:00   
vanilla
IZVIRNO SPOROČILO: živa

Meni tu nekaj ni jasno:

To ni nujno; tudi moja mami jo je dobivala na svoj TRR, dokler sem jaz študirala, ker jaz nikoli nisem zahtevala spremembe plačevanja; za to pač ni bilo potrebe.

Hvala za pojasnilo, živa!

No, evo, zato pa še prej in še bolj lahko zahteva spremembo sklepa, kot si sama predlagala, saj je mama dobivala denar in bi ga ona morala koristit v dobro svoje hčere. In ker tega ni storila, se jo lahko toži z vzrokom, da je denar zapravila za lastne potrebe.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 19
12.10.2009 21:10:36   
Snoopyka

Meni tu nekaj ni jasno:

takoj ko sm dopolnila 18 let sm se izpisala, torej je do takrat in na žalost še v naprej prejemala vse ona

< Sporočilo je popravil Snoopyka -- 12.10.2009 21:12:15 >

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 20
12.10.2009 22:01:05   
TomTaylor

IZVIRNO SPOROČILO: Snoopyka

sedaj nevmem kako in ker sestra še mladoletna in  je mami njena skrbnica...al pa lahk kljub temu vržem z hiše (ali vsaj tako rečem da jo prestrašim)user posted image ker aj, ampak mislim, da mame nemorem vn vrč, kona prav da je nemorem, dokler je skrbinaca moji sestri....

torej pokojnino po očetu dobiva tudi za tvojo mladoletno sestro, v kolikor se tvoja sestra še šola! Nikar ji ne nasedaj, da denarja nima, ok, v gotovini res ne, ampak ymožna je pa obročno odplačat dolg.Š e najbolje bo, če se obrneš direkt na ZPIZ in jim poveš, da je denar ves čas prejemala tvoja mama - oni to v bistvu lahko čisto enostavno ugotovijo ali je to res, glede na to kdo je imetnik računa na katerega so nakazovali denar po prenehanju upravičenja za prejemanje pokojnine (od dneva tvojega izpisa iz šole). Če se tvoja sestra še šola potem 100% dobiva tvoja mami pokojnino tudi zanjo, zato menim, da bi bil možen dogovor z ZPIZ-om tako, da bi tvoji mami od sestrinega dela pokojnine mesečno trgali, dokler dolg ne bi bil odplačan.

Prvi korak je pa ta, da zoper dopis/sklep/odločbo napišeš ugovor/pritožbo, prvič zato, da si pridobiš čas za reševanje osebno na zpiz-u, drugič pa zato, da uprabiš ustrezno pravno sredstvo v primeru, če bi se celotna zadeva morala reševati prek sodišča. Nato pa stopi do svoje mame in ji kar lepo povej, da ji lahko skuhaš lepo pravdarsko kašo....

Tudi mene je moja mami hotela okoli prinest glede moje pokojnine, je bila kar lepo tiho, ko sem se y 18-imi odselila od doma...meni pa tudi ni bilo toliko do tega denarja, ker sem upala, da bo od mojega deleža vsaj moja mlajša sestra imela nekaj...dokler me je sestra nekega dne prosila če ji posodim denar za mesečno avtobusno karto in za malico, ćeš, da mami nima denarja..le, da sem za razliko od tebe vedela za svoje pravice (in dolžnosti) in tako sem.še isti dan na ZPiZ poslala zahtevo, da moja pokojnina prihaja na moj račun..Mami pa tudi pisnit ni upala, samo živčno si je čik prižgala, hehe...

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Snoopyka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
12.10.2009 22:52:01   
Klemy82
Pa še to. Mame kot skrbnice sestre res ne moreš vreč na cesto, lahko pa njej in očimu računaš najemnino za uporabo tvojega dela hiše. Glede na to, da bi kot polnoletna oseba morala sama javit spremembo, je del krivde tudi na tebi. Razumem pa, da si lastni mami zaupala, da bo uredila. Pa ni.
Upam, da boš uredila čimbolje.

Jst.

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 22
12.10.2009 23:31:06   
Klemy82
Eh, pol posta mi je zbrisalo. Hotela sem napisati še, da si najdi pravno pomoč, obrni se na brezplačno pp, če nimaš denarja, sama boš tole težko izpeljala, ker je stvar kar zapletena. Da ti poskušam razložit, zakaj. Lej, ko si ti stara 18 let, mama pravno ni več tvoja skrbnica, je samo še tvoja mama. In si sama odgovorna zase in svoja dejanja. Zpiz ne zanima, da mama ni javila spremembe, za njih si odgovorna ti. Pokojnina naj bi po 18 letu šla tebi v roke, na kateri račun je nakazano, ni toliko pomembno. Se pravi,terjajo tebe, če pa bi bila mladoletna, bi za vse odgovarjala mama in bi terjali njo. Vrnit boš morala. Če ne, ti lahko tudi rubijo tvoj del hiše. Dogovori se za obročno odplačevanje. Če lahko dokažeš, da tega denarja nisi dobila ti in da si verjela mami, da je uredila zadevo zate, mama pa se je na ta račun okoristila, je to kar je naredila kaznivo dejanje goljufije pa še kraja zraven. To so resne stvari, ki jih ne reši en klic, tako da res si najdi pp, da ne boš na koncu nasankala ti, mama pa smejala. Kar je pa ena gor pisala,da bi se kompenziralo s sestrino pokojnino pa kar pozabi. Njena pokojnina je njena pravica in nima nobene veze s tabo, prav tako se vanjo ne sme posegati kar tako brez naloga sodišča. Nič ti ne zavidam tele godlje, upam da se zate vse ugodno reši.

< Sporočilo je popravil Klemy82 -- 12.10.2009 23:46:50 >

Jst.

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 23
13.10.2009 8:27:07   
Bojana82
Če je mama poštena, bo denar vrnila ona!

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   [Brisano sporočilo]
13.10.2009 8:43:40   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Snoopyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

metuljcek27

(84%)

(16%)

Število vseh glasov: 201

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!