prehladi, viroze (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

biga -> prehladi, viroze (12.10.2009 11:54:15)

Očitno se že začenja, moj sinko je že zbolel v vrtcu, mož je tudi danes doma, mene pa zdaj skrbi, da se ne bom mogla izogniti virusu. Kako lajšate bolečine v žrelu, dihanje ipd., kaj lahko in česa ne v nosečnosti, kar zadeva uporabo zdravil? Noseča sem 20 tednov. Zaenkrat pijem čaj z medom ali limono, ker me grlo peče. Kolikor vem, lahko v primeru vročine vzamem Lekadol, sprej za zamašen nos menda ginekologi odsvetujejo, v lekarni pa mi je rekla, da lahko za grlo ližem le Granobil in še ene tabletke, ne smem pa Septolet ipd. Kaj torej?

Anonimen -> RE: prehladi, viroze (12.10.2009 12:26:53)

Operil lahko ,tudi septolete

endrina -> RE: prehladi, viroze (12.10.2009 13:06:15)

No jaz sem imela te težave 14 dni nazaj.
Pila sem lipov in bezgov čaj z limono, skladkan z medom.
Jedla sem lahko le Granobil in še ene čist podobne bonbone (septolet ne!).
Zaradi glavobola sem samo 1x vzela Lekadol, sicer pa sem se tablet na splošno izogibala.
Druga ti žal ne preostane kot ta pretrpiš. Če bo res hudo, pa greš k zdravniku da ti predpiše antibiotik - sploh če se ti vneto grlo spremeni v angino.

miapia -> RE: prehladi, viroze (12.10.2009 13:52:17)

Tudi jaz sem bila lani v zadnji tretjini nosečnosti grozno prehlajena: lekadol, isla pastilje za žrelo, Sterimar za nos, pa čaj, limona in med. Pa čimveč počivat.

sisi77 -> RE: prehladi, viroze (12.10.2009 15:03:26)

Mene je pred kratkim tudi zgrabil prehlad in sem se pozdravila s čajčki (bezeg + kamilice + malo mete) z medom in limono. Za grlo sem si kupila Hals bombone. V parih dneh sem bila ok. Sem pa v 27 t.
Zanima pa me ali je v [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] priporočljiva uporaba Ameriškega slamnika. Mi ga imamo doma na vrtu samo ne vem sem enkrat nekje zasledila tukaj na RR da je ena napisala da ji zdravnik ni priporočal. Če katera ve kaj o tem prodim napišite. Bi ga pila tudi kar za preventivo če ni škodljiv ker se je očitno res začela sezona kašljanja in kihanja.

Anonimen -> RE: prehladi, viroze (12.10.2009 15:05:22)

sisi lahko ga jemlješ

Stran: [1]