eva_luna -> RE: Peciva in jedi s kostanjem (13.10.2009 7:06:39)
|
IZVIRNO SPOROČILO: loremi Pozdrav vsem skupaj! Zanima me, sedaj ko je sezona kostanja, če ga katera uporablja tudi v peki peciv in kuhi? Jaz sem za vikend spekla pečenko s kostanjem. Bi pa rada naredila kostanjevo potico ali pa kakšno pecivo s kostanjem, pa nimam nobenih fajn receptov, idej. Ima mogoče kakšna kak uporaben recet? Se priporočam. Je pa res, da je kr težko lupit surov kostanj, sem mela kr en mali žulj na prstu zarad lupljenja, pa da niti še en kg ni bilo nalupljenega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] in me zanima, glede na to, da se tako namatraš, če je vredno, če je fin okus v pecivu, poticah? Kot priloga mesu meni osebno paše odliiiično, le lupljenje je težko in dolgotrajno. Sem pa ljubitelj kostanja in sem se pripravljena še malo pomatrat na račun tega. Kostanj vsako leto uporabljam v kuhi, ko je sezona. Ravno za vikend sem naredila kostanjevo rolado z gobicami... Lažje pa je, če kostanj skuhaš in potem kuhanega stiskaš čez stiskalnico za česen, gre olupek stran, pire pa ti ostane in ga lahko lepo uporabiš za raznovrstne jedi. To lahko počenjaš ob gledanju kakšnega filma :))) Upam, da sem kaj pomagala.
|
|
|
|