lukec -> RE: RABIM POMOC (12.10.2009 11:30:51)
|
IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa od kdaj je mati samohranilka če je oče znan [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Si že slišala za izvenzakonsko skupnost? In naslov ni pomemben,pa ti govori kaj hočeš ;) - Ponavadi govorim kar hočem, ja. - Za izvenzakonsko skupnost sem tud že slišala, glede na to da ene osem let živim v njej. - Zraven samohranilke sem v oklepaj napisala na ločenem naslovu, ker sem s tem mislila na enostarševsko družino mati + otrok in ker se ta izraz ponavadi na forumu uporablja v tem pomenu (kjub temu, da vse vemo, da ne gre za pravo samohranilstvo), in naslov je pomemben, kot sem napisala, če so vsi prijavljeni na istem naslovu, so uradno namreč družina, kar pomeni, da jo je fant dolžan preživljati in štejejo skupni dohodki. - Kot je napisala že čmrgelj, je treba najprej urejati te stvari, ne? Ti si ji svetovala naj najprej izterja preživnino, vendar ravno omenjena izvenzakonsak skupnost je enaka zakonski, prav zato preživnine od partnerja ne more izterjati, ker sta pred zakonom praktično poročena.
|
|
|
|