Ani5 -> Najkrajši in najdaljši porod (14.6.2005 12:43:53)
|
Prvi:3 dni čez rok šla na pregled v porodnišnico,ker je bilo malo plodovnice so me dali na oddelek in dobila sem tabletko za mehčanje materničnega vratu ob 10ih.Blagi popadki so se začeli,vendar sem naslednjo tabletko dobila okrog 17.Po tej pa so bili popadki močnejši,do 20 sem bila na oddelku,kjer sem se lahko sprehajala,potem pa ob 20 v porodno.Dobila klistir,britje,tuširanje,v porodni sem bila ob 20.45 ob 23.45 pa sem rodila prvo princesko. Drugi:prvi popadek ob 3 zjutraj,potem na pol ure do sedmi.Ob 8 sem imela popadke na deset minut.V porodnišnico sem prišla ob 11,so me pregledali in ugotovili,da sem odprta že 8 prstov.V porodno ob 12,12.26 se je rodila druga. Tretji:en teden čez rok,zjutraj ob 8 v sprejemni,potem ob 9 na oddelku dobila tabletko.Ob 11.15 sem šla v porodni blok,v sobo sem prišla ob 13.,kjer so mi predrli ovoj.rodila sem ob 15.30. Četrti:Zelo podobno kot tretjič,bila sem 9 dni čez PDP,odprta 4 prste,tako da sem šla v porodno,kjer so me kako uro pustili priklopljeno na CTG,da bi videli kaj se dogaja.Popadki so bili slabi tako da so mi okrog 12.30 predrli ovoj,potem pa spet kako uro čakali.ob pol treh so mi dali umetne popadke ob pol štirih sem rodila. Peti:prvi popadek okrog polnoči,sledilo je tuširanje.Ob pol dveh sva odšla v porodnišnico s popadki na 5-7 minut.Ko sem prišla v sprejemno sem bila 7 prstov odprta,šla na klistir in ob 4.45 rodila.
|
|
|
|