kaj delam narobe (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Od rožce do solatke

Sporočilo

piškotka -> kaj delam narobe (10.10.2009 10:32:06)

da mi nobena roža v stanovanju ne uspeva, kot bi bilo treba? Ko jih kupim, jih presadim, a že po nekaj tednih začenjajo dobivati rumene liste. A jih zalivam preveč aloi premalo, jih nimam na ustreznem mestu, al kaj hudiča!!!
Saj niso tako poceni, da kupim vsake tri tedne novo!

Anonimen -> RE: kaj delam narobe (10.10.2009 11:26:47)

Zakaj jih pa presadiš takoj nove?

*alja* -> RE: kaj delam narobe (10.10.2009 13:21:31)

Ne presajaj jih takoj, naj se roža najprej privadi na novo okolje, šele potem jo presadi (po pol leta)

Gina -> RE: kaj delam narobe (10.10.2009 18:45:51)

Katere rože pa imaš? Na kakšno lego jih pa postaviš? Koliko jih pa zalivaš? IMajo tvoje rožice morda zajedalca, ki gre iz ene na drugo (recimo pršica dela vedno bolj rumene liste, pa se iz rastline na rastlino prenaša, če le te precej skupaj stojijo)? Mnogo možnosti je, zakaj se to dogaja.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.10.2009 22:27:26)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

alička -> RE: kaj delam narobe (10.10.2009 22:34:07)

IZVIRNO SPOROČILO: piškotka

Ko jih kupim, jih presadim

Zakaj jih presajaš takoj ko jih kupiš? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]To prvič slišim, da bi bilo potrebno.
Jaz rože presajam, po potrebi, ko vidim, da ji lonček "postaja premajhen", postane zemlja zbita itd. Zalijem jih raje manjkrat ko prevečkrat. Pa mi vse noro dobro raste in cevti. Orhideje so celo leto v cvetu, pa jih še nikoli nisem pognojila. Sem včeraj, ko sem jih končno uspela presaditi!

Katrin -> RE: kaj delam narobe (11.10.2009 15:02:45)

IZVIRNO SPOROČILO: Altane

Zakaj jih pa presadiš takoj nove?

Se pridružujem mnenju večine. Zakaj presajati nove rože?

lp

takotako -> RE: kaj delam narobe (13.10.2009 23:13:15)

Zato ker vsi mislijo da so lončki premajhni ko se kupijo rože v trgovini. To ni res. Naj se roža navadi na nov okolje-je že to dovolj velik šok. Pa jaz kar neki časa ne presajam rož...

witch -> RE: kaj delam narobe (28.10.2009 8:23:27)

Rože ful redko presajam oziroma jih ko vidim da v lončku nima prostora (pa če je to po petih letih prej tega ne delam), pa bolj slabo jih zalivam. Vsako soboto dobijo minimalno vode, tiste, ki je rabijo več pa dam malo več. Aja pa čez poletje obvezno skoraj vse rože dam na balkon. In so zdaj jeseni prekrasne. 

Stran: [1]