Starševsko nadomestilo... (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

plotka -> Starševsko nadomestilo... (9.10.2009 23:02:20)

Pozdravljeni!

Sredi septembra sem nastopila porodniški dopust in danes prejela nadomestilo ( sorazmerni del za nekaj dni v septembru).

Zdaj pa ne vem, če je prišlo do pomote ali je to uveljavljena praksa glede na to, da ni za cel mesec, da so od nadomestila odšteti prispevki (22.1%), od vsote, ki ostane pa obračunani davki v višini 25%.
Nikjer pa ni upoštevana splošna davčna olajšava. In zato je neto izplačilo temu primerno nižje, kot sem sama naračunala.

Upam, da kdo razume, kaj sem želela izvedeti ali pa celo ima izkušnje.

Za morebitni odgovor pa že vnaprej hvala.

lukec -> RE: Starševsko nadomestilo... (9.10.2009 23:17:48)

Formula za izračun je BRUTO plača - prispevki - akontacija dohodnine, akontacija je odvisna od višine plače. Splošno davčno olajšavo bi pri izračunu davka po moje morali upoštevat.

pinkiponki -> RE: Starševsko nadomestilo... (10.10.2009 7:51:50)

Sej si dobila odločbo, kakšno porodniško boš imela in prvi mesec, če ni ceu, se ti pozna razlika, naslednji mesec bo pa že taprava in če ne bo, pokliči na socialno.Pri meni je bila še minimalno višja, kot sm jo naračunala.

lukec -> RE: Starševsko nadomestilo... (10.10.2009 8:13:08)

IZVIRNO SPOROČILO: pinkiponki

Sej si dobila odločbo, kakšno porodniško boš imela in prvi mesec, če ni ceu, se ti pozna razlika, naslednji mesec bo pa že taprava in če ne bo, pokliči na socialno.Pri meni je bila še minimalno višja, kot sm jo naračunala.

Sej ni problem v tem, da je premajhna, problem je, da ji niso upoštevali olajšave.

Stran: [1]