Rezanje kostanja (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Jerneja_ -> Rezanje kostanja (9.10.2009 22:33:26)

Ojla, zanima me kakšna je vaša praksa pri rezanju kostanja za pečenje? Ali ga prerežete po trebuščku ali po neizbočenem delu, vodoravno, navpično, na križ...ali se vam lepo olupi, ga pokrijete z mokro cunjo?

Hvala in lp,

Jerneja




TomTaylor -> RE: Rezanje kostanja (9.10.2009 22:37:56)

mi ga reženo po ploščati strani in počez po celotni širini. Še vročega pa potem zavijemo v časopis in se dobro lušči.




liliana -> RE: Rezanje kostanja (9.10.2009 22:38:45)

Na začetku delam križe....kasneje pa samo eno črto, ker se mi več ne da....pokrijem ga pa s časopisom......




Jerneja_ -> RE: Rezanje kostanja (9.10.2009 22:40:53)

Režete po ploščatem delu?




liliana -> RE: Rezanje kostanja (9.10.2009 22:47:27)

Ja....nekako lažje se mi zdi narediti križ po ravnem kot po izbočenem.....




HuAnita -> RE: Rezanje kostanja (9.10.2009 22:56:35)

Mi smo ga ta teden večkrat pekli, imam žulje tudi
jaz režem s križci, pa še ob straneh, M pa samo po sredini, po dolgem - in je negov fatastičen, že med peko se fino olupi, tako da [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]




Anonimen -> RE: Rezanje kostanja (10.10.2009 7:57:23)

Mislite,da tole velja kaj??
http://www.hofer.si/si/html/offers/2867_13073.htm




Klaudia -> RE: Rezanje kostanja (10.10.2009 8:11:26)

Jaz ga režem po belem delu. Je težje kot po ravnem delu, ampak se ga olupi z samo enim stiskom. Drugače pa bo v ponedeljek v hofru rezalnik kostanja.




diva 4 -> RE: Rezanje kostanja (10.10.2009 8:48:38)

Mi kostanje režemo po obeh steneh in sicer naredimo križ.Potem v posodo z vodo namočimo te kostanje in jih nato spečemo.Pečene pokrijemo z mokro cunjo in so super za lupit .




Mateja4 -> RE: Rezanje kostanja (10.10.2009 9:13:39)

IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

mi ga reženo po ploščati strani in počez po celotni širini. Še vročega pa potem zavijemo v časopis in se dobro lušči.

enako




Anonimen -> RE: Rezanje kostanja (10.10.2009 13:43:26)

Jaz pa odrežem tisti zgornji (špičasti, kosmati del) kostanja. Križci in črte se ful dlje in težje delajo. Tak da jaz tisto odrežem (ali delček kostanja kjerkoli drugje), tako vidim če je dober ali zanič, ga spečemo, damo v posodo z mokro cunjo in se prav lepo lupijo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Paštetka -> RE: Rezanje kostanja (10.10.2009 15:54:27)

Zunanjo kožico celo olupim in spečem v pečici.

Ko je kostanj pečen ga pokrijem s krpo. Notranja lupinica kar pade dol, ko jo stisneš s prsti. Pa še sajast nisi.




Onasiss -> RE: Rezanje kostanja (10.10.2009 16:14:38)

Mi ga zarežemo po ploščatem in ta drugem delu, skratka na obeh straneh....




kajajaka -> RE: Rezanje kostanja (10.10.2009 21:23:58)

IZVIRNO SPOROČILO: Klaudia

Jaz ga režem po belem delu. Je težje kot po ravnem delu, ampak se ga olupi z samo enim stiskom. Drugače pa bo v ponedeljek v hofru rezalnik kostanja.


mi ga tudi režemo po "glavici" in sicer z olfa nožem. Po pečenju ga zavijemo v vlažno krpo in se krasno lupi.
Dokler imam olfa nož, ne rabim teh pripomočkov ala Hofer in podobno...




botrca -> RE: Rezanje kostanja (11.10.2009 19:01:20)

IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

mi ga reženo po ploščati strani in počez po celotni širini. Še vročega pa potem zavijemo v časopis in se dobro lušči.


enako [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: [1]