lenika83 -> RE: Oktobrčki 09 (29.7.2010 22:16:04)
|
Rumenjak mi jemo že od 7 mesecev. Sem nekje prebrala, da bi naj en rumenjak na teden dobili od 7 mesecev dalje, pa sem ji dala in je vse ok. Zdaj ji dam en rumenjak vsak torek (sem bolj pozabljiva in sem skoz tuhtala, če je ta teden že jedla rumenjak, zdaj pa več ne pozabim, ker je pač vedno isti dan) [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Ji ga pa skuham (pač jajčko), potem pa zmečkam z vilico rumenjak in primešam k neki zelenjavi (bučkam, cvetači, špinači,...). Poje pa itak nikoli ne celega, recimo da običajno poje polovico. Kašice pa vse delam z AM, sploh zato ker smo imeli težave s kravjim mlekom oz. z laktozo v mleku, pa moram paziti, dokler ne ugotovimo kako je s tem. Je pa že kar dosti sadja in zelenjave, vsega še ne, ker ji pač ne dajem nekih stvari, ki niso zdaj "v sezoni", pa kakih hudo alergenih zadev ji tudi ne dajem (paradižnik, jagode,...). Žitarice je tudi že skoraj vse poskusila (ajda, ješprenj, pšenica, oves, koruza). Aja, pa uvedla sem tudi čebulo in malo soli, ker sploh noče jesti več samo v vodi kuhane zelenjave. Tako ji zdaj večinoma malo zdušim čebulo, pa potem zraven zelenjavo in čisto malenkost soli (recimo kakšna 3 zrnca).
|
|
|
|