Za vse ki imate prikolice na Hrvaškem (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Anonimen -> Za vse ki imate prikolice na Hrvaškem (11.6.2005 8:55:04)

Hrvati pripravljajo carinsko uvedbo,ki bo lastnike počitniških prikolic udarila po žepu.
Prikolice bodo morale biti po novem registrirane,kar v praksi pomeni,da jih bo treba usposobiti za vožnjo,opraviti tehnični pregled,namestiti tablice in nato plačato ustrezne pristojbine.
Sto tisočakov za pot do Ljubljane.Če bodo uredbo zares začeli izvajati,lastnikom prikolic ne bo ostalo drugega,kot da bodo prikolico naložili na tovornjak in jo prepeljali v Slovenijo,saj večina prikolic ni registriranih torej ne sme voziti po cestah.
V Sloveniji bi potem,če bi imeli seveda srečo,opravili tehnični pregled in se z vsemi ustreznimi papirji vrnili na počitniški prostor,ampak samo za šest mesecev.
Po pol leta bodo morali svoje prikolice izvoziti ali pa jih namestiti v poseben depo,ki ga bo nadzorovala hrvaška carina.
Zadnja leta nenehno zvišujejo letno najmnino v kampih.
V nekaterih primerih je treba za prikolico plačati tudi več kot 500.000 tolarjev letno,kar je za okrog 100.000 do 200.000 več kot v avtokampih pri nas.
:morje::morje::morje:MORJE JE RES ZASOLJENO!!!!

huda -> Za vse ki imate prikolice na Hrvaškem (11.6.2005 9:22:42)

...hrvaška politika do nas slovencev....

...ko bomo slovenčki šli raje kam drugam na dopust bodo pa....... ---------

...brezveze je kaj komentirat,......, ker je iz leta v leto slabše,.............

... a se vam še sploh ljubi iti na hrvaško????,........čeprav mi je žal domačinov (beri: dalmatincev),....bomo mi od letos naprej bojkotiralo hrvaško,...

....in bomo raje šli za 3000000SIT v Grčijo ali pa kam drugam,..........
(... sicer pa hrvaška ni poceni!!!)

Anonimen -> Za vse ki imate prikolice na Hrvaškem (11.6.2005 9:51:36)

JUUUUUUUUUUHUUUUUUUUUU za Slovence, ki hodijo na dopust na Hrvaško! Naslednjič vam bodo dali takso še na zrak, ki ga dihate.

nekaj last second ponudb, ki so na netu že cel teden:
CUBA Varadero 9 giorni volo da Fco + VILL IT ***** + AI + TRF partenza il 13 Giugno 544 euro

EGITTO Quseir 8 giorni volo da Fco e Mxp + Hotel Tulip ***** + FBB + TRF partenza il 12 Giugno 464 euro

GIAMAICA Negril 9 giorni volo da Mxp + ExploraCafé Merril's Resort *** + AI + TRF partenza il 14 Giugno 877 euro

MALDIVE Atollo di Ari 9 giorni volo da Fco e Mxp + VILL IT + FB + TRF partenza il 12 Giugno 670 euro

SPAGNA Baleari Palma Di Maiorca 8 giorni volo da Blq + Hotel *** Formula Roulette + FBB + TRF partenza il 12 Giugno 256 euro

p.s. Jaz bi v Sloveniji uvedla nov davek - na ritolizništvo Hrvatom!

Anonimen -> Za vse ki imate prikolice na Hrvaškem (11.6.2005 9:55:56)

Smo jo imeli na Hrvaškem-hvala lepa,pa lepo se imejte.Zdaj jo imamo za 80.000 letno na Kolpi,na svoji zemlji;)

Anonimen -> Za vse ki imate prikolice na Hrvaškem (11.6.2005 9:59:10)

Selena???Kaj si razkurjena?
Jaz na srečo nimam prikolice,imam pa sorodnike,ki živijo od turizma,strah jih je,sprašujejo kako bojo živeli,ko jim Zagreb kroji življenje.
Seveda hodim na hrvaško saj je moj mož od tam doma,pa tudi na dopust grem,ker ima moževa firma apartmaje.
Ne morejo vsi dat 200 in več jurjev na enkrat,če bi lahko bi že bila kje drugje na dopustu,tako pa bojo naše počitnice na obroke.
Tako in tako bom vse z seboj vzela za kakšen kapučin in sok me pa ne bo hudič pobral,če jim pustim:)-:)-

Anonimen -> Za vse ki imate prikolice na Hrvaškem (11.6.2005 10:09:48)

Ja, neva6... vedno bolj pasja sem in še bolj postajam... sem na dieti :)-. Zdaj pa ne vem, a naj dam na tipkovnico ključavnico in samo berem odgovore ali naj kaj tudi napišem.

Če se ne motim, sem ti enkrat že napisala, da je v tvojem primeru drugače. Sorodniki so sorodniki in če bi jih jaz imela in bi me povabili, bi tudi jaz šla. Ampak to ni turizem. Če se greš turista na Hrvaškem, plačaš marsikje več kot v tujini, nategujejo te na vseh koncih in krajih, na koncu pa jim moraš še hvala reči.

Anonimen -> Za vse ki imate prikolice na Hrvaškem (11.6.2005 10:12:06)

Turízem je pojem, pod katerim običajno razumemo potovanje zaradi razvedrila, oddiha ter njegove spremljajoče dejavnosti.

V skladu z definicijo Svetovne turistične organizacije ( WTO – članica Združenih narodov ) je turist oseba, ki potuje vsaj 50 milj od kraja stalnega prebivališča

vir: wikipedia:)- (BW, lej lej!!!:))

Sem lih delala tole za geografijo včerej :)

Anonimen -> Za vse ki imate prikolice na Hrvaškem (11.6.2005 10:21:27)

Ne samo,da te nategujejo,še nesramno se obnašajo do slovencev...namesto hvala,ker ste nam zaslužek prinesli,bi najraje vse v rit posuvali.:grrr:

Anonimen -> Za vse ki imate prikolice na Hrvaškem (11.6.2005 10:21:58)

Aja pozabila mi smo tudi na dijeti:)-:)-

poštar -> Za vse ki imate prikolice na Hrvaškem (11.6.2005 10:26:04)

In smo spet tam, kjer slovenčki delamo direndaj!
Prvo kot prvo, niso samo hrvatje tisti, ki imajo tak zakon, ampak tudi druge države, samo slovenčkom gre najbolj v nos, da nas kao HRVATJE spet "nategujejo".
In tisti oz. tista, ki kolikor kaj spremlja vse v zvezi s prikolicami, ve kako se tem rečem streže in, da hrvatje nočejo popolnoma nič hudega.
Samo dejmo udarjat po naših bivših sosedih, če bi nam pa kdo drug pomolil pod nos tak zakon bi bilo pa vse o.k.
Me pa zanima ****, a Vas je kdo silil da greste na Hrvaško? Ko ste se odločali za postavitev prikolice, Vam ni bilo najverjetneje določeno kam jo postavite. Pa še tako mimogrede, res je lepa ta naša zemlja, pa tudi Kolpa, samo to ni morje!!!!!!
Za vse skupaj pa, uživajte poletje, kjerkoli že boste, na Hrvaškem, na Siciliji ali pa na domači Kolpi!

poštar -> Za vse ki imate prikolice na Hrvaškem (11.6.2005 10:27:11)

Pa še to, kakršen si ti do soljudi, takšni so oni do tebe! Preverjeno!;)

tana 1 -> Za vse ki imate prikolice na Hrvaškem (11.6.2005 10:32:36)

Tole je res kriza.Sam baje se zdej dogovarjajo, da bi plačevali letno takso za neregistrirane prikolice.Mi jo imamo na srečo registrirano, pa čeprav je stara 25 let.
Kaj čmo loh si zmišljujejo dokler imajo goste, če izgubijo slovenske prikolice jim gre baje 50-60 miljonov eurov, kar pa mislim da si bodo težko privoščili.
Lp

Anonimen -> Za vse ki imate prikolice na Hrvaškem (11.6.2005 10:36:03)

poštar no no,nič kreganja in hudih besed...Članek sem prepisala iz današnjega dnevnega časopisja le za v vednost,ne pa ,da se bomo zaradi tega kregalae.
Vsak po svoje razmišlja in kroji svoje življenje.
MIR NA ZEMLJI TEJ:)-:)-:)-:)-

poštar -> Za vse ki imate prikolice na Hrvaškem (11.6.2005 10:41:26)

neva6, sej se nič ne kregam, samo povem svoje mišljenje
Je pa tudi tako, vsak, ki je postavil prikolico jo je moral pripeljati na Hrvaško. In to pomeni, da je bila registrirana. In na prometnem dovoljenju od prikolice piše, da je to za zmeraj (nekako tako), letno pa plačuješ samo zavarovanje za prikolico.
Tiste prikolice, ki so bile pa že stacionirane na Hrvaškem oz. so se kupile od kampa, ali od kogarkoli drugega-obstajajo kupoprodajne pogodbe oz. vsi potrebni papirji in to jevč kot dovolj, da imaš lahko postavljeno prikolico na Hrvaškem!

Anonimen -> Za vse ki imate prikolice na Hrvaškem (11.6.2005 10:53:59)

Ker nisem vsega članka prepisala:omenja ja take prikolice,ki so že vrsto let parkirane vedno na enem mestu,ene so prav vzidane v tla.Papirji že zdavnaj zgubljeni,ker so medtem že večkrat zamenjani lastniki..tako piše.Je pa znak dobre volje,da bi zakon obšel lastnike takih prikolic.Bolj kot slovencev se bojijo množičnega pojava čehov,poljakov.slovakov,ki množično dovažajo prikolice.stare in z njimi prekupčujejo.

Gina -> Za vse ki imate prikolice na Hrvaškem (11.6.2005 12:27:35)

To sem tudi jaz slišala. In sem ful srečna, da je moj lani tako zelo težil, da dajmo že enkrat prikolico registrirat, ker jo že par let, ko je stala v kampu nismo.

Je pa tako, da smo bili lani celo nekaj časa v kampu v Ankaranu, pa tako dragega kampa sploh še videli nismo prej!!! obup, da o zimovanju prikolice tam ne govorim o ceni. katastrofa. Nudijo pa razen bazena, v katerega NE SMEŠ z dojenčkom v vozičku, čeprav je en mesec star, prav nič kaj dosti drugega! Sanitarije so umazane, za tuš moraš notri metat žetone, ki so dragi, pa še neha ti voda teči po zelo kratkem času, še enega žetona za isti tuš pa ne moreš notri vreči, pa zvečer ni več tople vode, samo. Nikoli več!! Adijo Ankaran.

Istra je malo cenjša, najcenejše je pa, če greš malo nižje dol po Kvarnerju ali Dalmaciji. Cene kampa tam so polovica slovenskih.

Cene pavšalov so pa povsod katastrofalne. Včasih so bile 1000DM, potem so zrasle na 2000DM, v par letih pa je to naraslo na 1600EU in naprej. Pa saj niso normalni.Če ne greš za cela dva meseca, se ti sploh ne splača paušala postavit. Brez veze....

Mi gremo vseeno na Hrvaško, nam je všeč Jadran.

Anonimen -> Za vse ki imate prikolice na Hrvaškem (11.6.2005 12:47:57)

Gina glede Ankarana imaš prav..bolj zanemarjenega kampa kot sta Adrija in Debeli rtič nisem videla.Sprašujem se kako sploh ljudje zahajajo v take kampe.
Mi če le moremo se gremo kopat kam drugam,kjer ni tako umazana voda,pa kjer ti ni potrebno za dev ure plaže plačat glih tako kot tisti ki so cel dan:grrr:
No sedaj se dogovarjajo,da bi uredili plažo,ki bi segala od bolnice Valdoltra pa do Adrije,pa da bo brezplačna:zmeden2:
To moramo še videt...voda?no ne vem kakšna bo kakovost vode,ko pa je zraven Luka Koper.:(

viv_ -> Za vse ki imate prikolice na Hrvaškem (11.6.2005 14:13:55)

Ma ja, meni Hrvaška paše ravno za kakšen vikend (ker že ravno imamo hišo dol), za glavni dopust me pa ne vidijo. Če nisi tip da bi potoval v "lastni režiji" je dandanašnji na razpolago morje "las minute" variant, od Djerbe, do Balearov, Grčije... Če se ti pa da, je pa najbolje, da se napokaš v avto in greš kamor te vodi cesta - definitivno najceneje!

bini -> Za vse ki imate prikolice na Hrvaškem (11.6.2005 16:54:49)

mi smo se pa ravno vrnili iz eno tedenskega dopustovanja v dalmaciji...
in imam same dobre izkušnje, same fajn ljudi in en kup uslug - zastonj.. ni vse tako črno kot se vam nekaterim zdi.. :zmeden:
meni je še vedno hrvaška zelo pri srcu in vem da se bomo še vračali.. gremo pa tud kam drugam kdaj pogledat, da ne bo pomote :ups:

koruzica -> Za vse ki imate prikolice na Hrvaškem (11.6.2005 21:27:53)

....in bomo raje šli za 3000000SIT v Grčijo ali pa kam drugam,..........

A za 300 jurjev al za 3 miljone? Za 3 miljone predlagam boljšo destinacijo! ker napisala si da grete za 3 mio! svaka vam čast

LP K.

Stran: [1]