pokica_
|
IZVIRNO SPOROČILO: Petka09 IZVIRNO SPOROČILO: pokica_ IZVIRNO SPOROČILO: Petka09 Se strinjam z obojim: 1. Da so tašče lahko zmaji in da četudi si ponižna ovčka, jih dobiš po pukli, ter 2. Da so mamice oz. "tamlade" preobčutljive, si ne dajo nič rečt, hočjo živet po eni strani na grbi tašč in tastov, po drugi pa hočejo popolno samostojnost itd.. oz. vse to, kar ste že predhodnice povedale.... Je pa še nekaj: če gledam nekatere mamice tu na RR se že takoj vidi, da so potencialne "zmajklje" za svoje zete oz. snahe.. Po eni strani se pritožujejo nad svojo taščo (saj veste, vse te zgodbe o tašči-teroristu, ki jih beremo na forumih), a po drugi strani pa so same posesivne do svojih dojenčkov oz. otrok in je to super predispozicija, da bo nekoč ista kot njena tašča. Recimo, dojenčku ne sme noben s prstom narobe mignit, bognedaj da bi ga dala komu v varstvo (še ko je mali recimo 5 let star, pa s ponosom reče, da niti pod razno še nista bla ločena niti za 5 minut en od drugega). Nonstop o otroku govori, kako ne more brez njega, kako spijo vsi v skupni postelji do osnovne šole (ok, ne me napast zarad tega, tu samo posplošujem ,da povem svoj point).... V bistvu že zdaj mamice delajo preveč zaščitniško v smeri svojih otrok in se ne zavedajo, da bi jih morale vzgajati za v svet in ne ZASE, ker otroka dobimo v bistvu "na posojo" - toliko, da ga pripravimo na svet, potem pa opazujemo, kako se razvija. Treba je imet lep, ljubeč odnos, se pocartati, objeti, itd... Ampak treba otrokom že zdaj pustiti ,da se razvijajo po svoje, da ne bodo potem "mamini sinčki in hčerkice", tako kot to marsikatera na RR trdi za tašče in njihove sinove ter svoje partnerje. Petka09; bolje nebi mogla napisati! Tudi sama poznam nekaj takih,...žalostno res, da je tako! Ene izmed teh se celo hvalijo, kako imajo njihovi sinovi/hčere najraje mamico in njih obrajtajo bolj kot atije. In ja,...take posesivne mamice bojo tud najhujše tašče. Ja, pokica, če pa je res . Tam šimfajo tašče in bognedaj, da bi svoje dete vsaj na obisk peljala (pa otrok bo kr umrl, če mu bo tašča dala keks ali ga preveč po rokah nosla)... A sama pa ponosno reče, kak njeno dete ne more brez svoje mamice in se vedno k njej stiska in joka, če je ni in kak ona sama ne more brez svoje bebice, kako bi kar umrla, če bi mogla bit ločena.... ajej, no... Ja, res je. Otrok je v tem primeru le en lep izgovor za to, da je ona slaba tašča, ker se pač onidve ne razumeta. Ampak prej ko slej se bo ta odnos začel poznati pri otroku, ...ker, kakršen odnos imamo mi, oz. kakršnega predstavimo svojim otrokom, tako bodo oni imeli enkrat do nas. A ni tako? Otrok si namreč vedno za vzgled jemlje svoje starše, ker mu le-ti pomenijo največ. In če že mora biti tako, da se snaha in tašča ne zastopita, vsaj tega ne obešat na velik zvon in vsej vesoljni Sloveniji in vpričo otroka govorit čez babico/dedka,...ker imajo otroške oči svojo predstavo. In kaj pol, če se babica in dedek zastopita z vnučkom/vnukinjo, z nimi pa ne? Najbolj žalostno se mi pa zdi, ko mamice pred vsemi hvalisajo svojga otročka, kako jim največ pomeni; in se ga oklepajo skorajda že z vsemi štirimi; s tem odnosom ponižujejo atije, ki se tudi trudijo biti dober stariš in na koncu potegnejo krajšo, na račun posesivnih mamic. Jaz sem zmeraj rekla, da boma v odnosu do otroka oba enako pomembna in nikoli ne bom poudarjala vloge mamice, čeprav vemo, da je mami le ena, ampak hočem in želim imeti z svojim možem lep odnos in si zaslužit spoštovanje z strani svojega otroka. In ne, da mi bo čez en cajt otrok rekel, da ima mene rad, atija pa ne toliko. Kepica83, jst te čisto zastopim, ....pa nebom rekla zakaj..zato, ampak tašča in babica sta 2 različni vlogi in kako mišljenje in spoštovanje vcepiš otroku v glavo, tako bo tudi imel. In prej ko slej bomo tudi me enkrat, če bo vse po sreči tašče/babice....ane. Debata je zelo zanimiva in sigurno bo še ogromno strinjanj in nestrinjanj. Hvala bogu, da ima vsak svojo glavo.