Prelepa Gorenjska (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Izleti in počitnice

Sporočilo

čmrgelj -> Prelepa Gorenjska (8.10.2009 19:58:10)

Kam na Gorenjsko se da it na kakšen dober izlet, ali sprehod cca. 3 - 4 ure,
Bled, Bohinj, Kranjsko goro poznam.
Rada pa odkrivam kakšne bolj skrite kotičke, ki niso glih vsem na oko, ja pa gradovi so mi tudi iteresantni!

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (8.10.2009 20:16:49)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

čmrgelj -> RE: Prelepa Gorenjska (8.10.2009 20:22:44)

Vrba - ali veš kje se pride na greben ki se vidi iz vasi, kjer je tudi no ne vem če je to kao vodovodni stolp na grebenu, sem se že peljala tam pa nisem znala gor

Š grad - se od gradu naprej da še kam prit 

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (8.10.2009 20:29:25)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Ribica ** -> RE: Prelepa Gorenjska (8.10.2009 21:37:41)

- dolina Voje, izhodisce v Stari Fuzini (Bohinj) - nekaj malega se vzpenja, ampak ni sile, na koncu doline je slap Voje, nazaj se pa lahko spustis po koritih Mostnice

- dolina Krma - gres do vznozja Triglava, cca ura hoje

- dolina Vrata - slap Pericnik

Slapovi v Gozd Martuljku - zna bit nevarno zdaj, ko je polno listja na tleh. Sem ze gledala zadnjic za izlet, pa je menda en del poti ful nevaren. Poglej na Google.

klavdijas -> RE: Prelepa Gorenjska (8.10.2009 21:43:19)

Med Selšco in Polanšco eno mestece leži,
mal bliže ga poglejmo kva not se godi.
Nedovžna Škofja Loka zapelat se ne da,
že tavžnt let je stara še vedno Kranjcel ma....

.....ogled gradu v katerem je muzej, sedaj je obnovljen grad z okolico in muzej. Z gradu jo mahnete ( Ločani pravimo za grad ) čez Kranjcelj do Grebenarja po Fliskovi poti na Kobilo. S Kobile pa greš do Starega gradu, kjer so od starega gradu ostale samo še ruševine. Čudovit razled na Loko in okolico imaš z gradu, Kranceljna in Starega grada. Vrneš se po isti poti nazaj, greš k Homan na tortico, čez ˝Plc˝- Mestni trg, do ˝Karlovca˝ - Fužinska ulica, prečkaš Hudičevo brv v Puštalu, Skozi Puštal in ˝Lontrg˝ - Spodnji trg,  čez ˝pku˝( Pekel , to so stopnice, ki povezujejo Lontrg in Plc ) in si spet nazaj v mestu.

Še en lep sončen dan....

Lep pozdrav,

Klavdija

čmrgelj -> RE: Prelepa Gorenjska (8.10.2009 21:52:18)

O to okrog Škofjeloškega gradu pa zna bit zanimiv.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]

klavdijas -> RE: Prelepa Gorenjska (9.10.2009 7:37:38)

Še malo za pomoč:
http://www.skofjaloka.info/index.php?page=zgodbe&meni=pm&lang=si
http://www.plezanje.net/climbing/db/showCrag.asp?crag=592

Lp, 

Klavdija

Anonimen -> RE: Prelepa Gorenjska (14.10.2009 13:00:22)

IZVIRNO SPOROČILO: Ribica RR

Slapovi v Gozd Martuljku - zna bit nevarno zdaj, ko je polno listja na tleh. Sem ze gledala zadnjic za izlet, pa je menda en del poti ful nevaren. Poglej na Google.

Sem bila poleti tam. Je bilo ful lepo, ampak je težka pot. Na nekaj mestih ful strma, ozka.. Je pa res da so z nami šli otroci stari 8, 6, 5 in 4 leta. Pa je šlo vse brez težav in brez problema.

citrončica -> RE: Prelepa Gorenjska (14.10.2009 18:40:22)

IZVIRNO SPOROČILO: čmrgelj

Vrba - ali veš kje se pride na greben ki se vidi iz vasi, kjer je tudi no ne vem če je to kao vodovodni stolp na grebenu, sem se že peljala tam pa nisem znala gor

Š grad - se od gradu naprej da še kam prit 

Najbrž misliš Završnico??
Tam je zelo lepo, pa baje je tam ena zelo dobra gostilna, bodo vedeli bolj domačini povedat, če je kdo od tam....

citrončica -> RE: Prelepa Gorenjska (14.10.2009 18:44:42)

Kaj pa Vintgar? A ste to že obdelali v sklopu Bleda?

Tudi Škofja Loka je super ideja, sploh celo staro mestno jedro in grad, ima svoj čar..

Sicer pa je meni lep konec iz Kamniške strani na Tunjice in nato proti Krvavcu, v lepem vremenu čudovit razgled, pešpoti je tudi ogromno tam...

Pa Jezersko..

[sm=smiley1.gif]

čmrgelj -> RE: Prelepa Gorenjska (14.10.2009 19:32:21)

- dolina Voje, izhodisce v Stari Fuzini (Bohinj) - nekaj malega se vzpenja, ampak ni sile, na koncu doline je slap Voje, nazaj se pa lahko spustis po koritih Mostnice
- .....ogled gradu v katerem je muzej, sedaj je obnovljen grad z okolico in muzej. Z gradu jo mahnete ( Ločani pravimo za grad ) čez Kranjcelj do Grebenarja po Fliskovi poti na Kobilo. S Kobile pa greš do Starega gradu, kjer so od starega gradu ostale samo še ruševine. Čudovit razled na Loko in okolico imaš z gradu, Kranceljna in Starega grada. Vrneš se po isti poti nazaj, greš k Homan na tortico,
-Sicer pa je meni lep konec iz Kamniške strani na Tunjice in nato proti Krvavcu, v lepem vremenu čudovit razgled, pešpoti je tudi ogromno tam...

fenks vsem ki ste mi svetoval kam na izlet, mislim da bomo v prihodnje obdelali zgornje varijante, prašala bi sam še a moramo za Voje in Tunjice imet gojzdarje ali je vredu če smo v spergah, tam okrog Škofjeloke menim da bi šlo z supergam

Anonimen -> RE: Prelepa Gorenjska (14.10.2009 19:38:37)

Okrog Tunjic so boljkone gozdovi in gozdne poti pa malo gor in dol ... nič pretresljivega in pretirano zanimivega.

Lepo je pa v Kamniški Bistrici (jezero ob izviru, Predaselj), pa z gondolo na Veliko Planino, Sadnikarjev muzej, Stari grad, ...

citrončica -> RE: Prelepa Gorenjska (14.10.2009 20:54:21)

Kaj pa iz Tunjic proti Krvavcu,Otika?, mislim da nisem zamočila, tam je kar nekaj takih lepih razglednih točk, se vidi ob lepem vremenu precej daleč, mi smo tam nekje štartali, ko smo šli s padalom skočit- v tandemu seveda, pa peljala sem se tam, je bil čudovit razgled, potem smo šli še na Krvavec peš....meni je bilo lepo...

Anonimen -> RE: Prelepa Gorenjska (15.10.2009 9:40:55)

Od Tunjic do Krvavca je kar precej dolga, sicer pa ne vem točno kje iz Tunjic ste štartali. Ker okrog Tunjic so res veča li manj sami gozdovi, višje gor okrog Ambroža pod Krvavcem je pa res zelo lepo.

anja35 -> RE: Prelepa Gorenjska (16.10.2009 11:27:07)

Pot do vodovodnega stolpa v vrbi vodi iz dveh smeri. Lahko se peljete do Završnice, mimo lovskega doma, do jezera. Pri jezeru parkirate in se potem sprehodite preko prvega mostu, kjer je tudi nekakšen stolp in zavijete desno. Pot vodi po gozdu, čez nekaj metrov pot vodi tudi skozi tunel in kmalu pridete do vodovodnega stolpa, kjer imate pogled na žirovnico in okoliš.
Možnost pa je tudi, da parkirate v Zabreznici pri pošti in greste peš po cesti, ki gre vzdolž želez. proge. stolp ves čas gledate. Pot vodi preko travnika in malo v breg. Do stolpa vodijo stopnice, ki pa so kar visoke za hojo, sploh z otroci.

čmrgelj -> RE: Prelepa Gorenjska (19.10.2009 8:39:05)

IZVIRNO SPOROČILO: anja35

Pot do vodovodnega stolpa v vrbi vodi iz dveh smeri. Lahko se peljete do Završnice, mimo lovskega doma, do jezera. Pri jezeru parkirate in se potem sprehodite preko prvega mostu, kjer je tudi nekakšen stolp in zavijete desno. Pot vodi po gozdu, čez nekaj metrov pot vodi tudi skozi tunel in kmalu pridete do vodovodnega stolpa, kjer imate pogled na žirovnico in okoliš.
Možnost pa je tudi, da parkirate v Zabreznici pri pošti in greste peš po cesti, ki gre vzdolž želez. proge. stolp ves čas gledate. Pot vodi preko travnika in malo v breg. Do stolpa vodijo stopnice, ki pa so kar visoke za hojo, sploh z otroci.

o hvala,
ob prvem lepem vikendu grem zih na vodovodni stolp po poti skozi tunel.

Stran: [1]