Nika v službi -> RE: 1. november (8.10.2009 11:39:18)
|
Mi redno hodimo med letom, ker je nenazadnje iz našega konca do stoženskega in nadalje žalskega pokopališča prijeten sprehod. Pa gremo skupaj z našo madam prižigat svečke dragim pokojnim... Na grobove gremo tako 31.10. kot na Vse svete, na 1.11. tudi zvečer, ker je lepo videt vse te luči. Največkrat se obisk grobov zavleče tudi na 02.11... Vedno obiščemo grob starih staršev po moževi strani, pa grob mojih starih staršev, grob pokojnega soseda, pri katerem sem bila kot otrok v varstvu, svečko prižgemo pri moževem sodelavcu, pa pri cerkvi na Žalah, pri Lipi sprave, letos bomo tudi pri pokojnem očetu mojega dobrega prijatelja iz otroštva, potem pa gremo še po ostalih grobovih - Domžale, Mengeš, Brezovica, Piran, Izola, Šentjernej, Škocjan. Tam so pokopani moji in moževi sorodniki (strici in tete) ter prijatelji. Obiske grobov združimo z obiski sorodnikov ter naredimo izlet. Aja, pozabila sem zelo pomembno podrobnost: vedno ob obisku grobov kupimo kostanj. Brez tega ne gre. Kostanj in 1. november sta zakon.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|