livia -> RE: kako dolgo traja nahod oz. prehlad (9.10.2009 15:24:30)
|
Čim več svežega zraka, če nima vročine. Nahod običajno traja 14 dni pri toliko starih, lahko se ti pa vleče in vleče do pomladi. Nosek spiraš s fiziološko raztopino, ne redčiš. Ta 9% NaCl - za nosek, za oči je mislim, da 6%. Nivejine flaške niso zadosti. Za tako starost ti priporočam naslednje: V Lekarni kupi injekcijo 5ml in veliko flašo fiziološke raztopine na iglo (0,5l ali 1liter). Otroka posediš na previjalno mizo tako da je s hrbtom naslonjen na tvoj trebuh oz prsi. Oviješ ga z brisačo oz mu pod bradico nastaviš neko krpo (jaz uporabljam te debelejše krpice za intimno umivanje - monopole jim mi rečemo). Napolniš injekcijo (5ml) in mu jo korajžno nabrizgaš v nos z enim stiskom. Pravilno čiščenje je tako, da pri tem postopku skozi drugo nosnico priteče fiziološka ven. In enako ponoviš še z drgo nosnico. Če ima gost rumen šmrkelj to lahko ponoviš večkrat zaporedoma. To delaj večkrat na dan, nujno zjutraj in zvečer in pred vsakim spanjem, pa še vmes. Jaz se poslužujem še aspiratorja Babyvac, če je hudo oz tistega na vdih za ponoči in na sprehodih. Kašlja, ker se mu ta katar nabira, fajn je, da se skašlja, da gre to ven iz pljučk. Ob napadih kašlja mu lahko daš pod body kako majhno toplo krpico. Prsni koš in med lopatkami mažeš z materino dušico od Justa ali kako podobno kremo. Jaz za posteljico uporabljam še Justov sprej Eucasol. Veliko C vitamina, samo ne vem, če sta že začela z GH. Stisni mandarino in mešaj z vodo - pol, pol. Če ne gre drugače se lahko poslužiš tudi operila, samo ga redči s fiziološko, ker kao še ni za tako male. To bi blo to, pa srečno.
|
|
|
|