maša4 -> spanje v vrtcu NA TLEH (8.10.2009 8:35:16)
|
Živjo! Septembra je začela moja hčerka hodit v vtrec v Mislinji, stara je 3 leta. Ima krasno vzgojiteljico in pomočnico vzgojiteljice, toda zelo me moti kako majhna je njihova igralnica (samo njihova, druge so lepo prostorne). Mislim, da so jo pred leti preuredili kar iz kopalnice. V skupini je 16!!! otrok in seveda dve vzgojiteljici. In ker je prostor res zeloooo majhen, morajo vsakokrat preden gredo jest vse prestavit, da postavijo mize. Ko se gredo igrat, nimajo prostora v igralnici, temveč se igrajo pred njo v prostoru, ki je garderoba in hkrati tudi glavni vhod v vrtec. Še najbolj pa me moti to, da SPIJO NA TLEH, ko seveda zopet prestavijo vse mize. Na tla jim vržejo neko blazino iz pene in jih kot sardelce razvrstijo po njej, ponavadi vsi ne "pridejo gor" in zato katerega dajo spat še počez pri njihovih nogah BRAVO - VSE SO SPRAVILI NA BLAZINO! Malo sem gledala Zakone o vrtcih, pa ministrstvo preveč ne zanima kje so otroci, temveč bolj kako dobit denar od nas. Ne vem kam bi se pravzaprav obrnila, ker zadeva takšna ne more več ostati. Župan se sicer vsako leto grozno hvali, kako imamo dovolj prostora za skoraj vse otroke, ne vem pa ali je sploh kdaj obiskal vrtec v delovnem času in ali je takrat mežal!!! Ali imate tudi drugje tako male igralnice, da vaši otroci spijo na tleh? Kaj naj naredim? Kdo je sploh zato odgovoren in pristojen za pritožbe? Hvala za vse odgovore.
|
|
|
|