Petka09 -> RE: Gosta hrana? (9.10.2009 14:38:50)
|
IZVIRNO SPOROČILO: miapia IZVIRNO SPOROČILO: metulj333 IZVIRNO SPOROČILO: marjetica8 Danes sem gledala en tak mali mikserček za pasirat otroško hrano, sam ne vem če je vreden nakupa...če kira ma, a spasira hrano na gladko, al ostanejo grudice? brezveze... samo jezna bos nase, da si denar stran vrgla... Točno tako. Spasiraj s paličnim in ti bo enaka kaša prišla kot v kupljenih kašicah. Moja ni marala zelenjavnih, ker so res ogabne. Za vsak primer, če kam gremo na pot, kupim sadne, s skuto, jogurtom, z žitaricami... Ker sem imela par zelenjavnih kašic na zalogi, mi jih je pojedla zgolj tako, da sem jih seveda segrela in vmes dodala kakšno kuhano zelenjavo, npr. bučke. Mogoče pa ti ne bo potrebno dolgo pasirati, tako kot je bilo pri naši, ko je s 7,5 meseci začela jesti pretlačene jedi in koščke. In začni otroka čimprej navajati na to, da melje kočke hrane, najprej počasi, a bodi vztrajna in ne bo ti žal. Jaz nisem niti enkrat s paličnim pasirala. Vedno samo z vilico ali pa s tistim za pire krompir tlačit. Pa lepo je tako kupljene kot domače kašice ne glede na to, če je pasirano ali ni. Res jih je treba čimprej navajat, da ni pasirano, da začnejo po ustih premetavat, žvečit in okušat koščke. Nobenih mikserčkov kupovat, ker s tem sama sebe "zakoleš"... Pri pasirani hrani ni potrebno veliko truda za jest in dojenček lahko samo pogoltne in valda da jim je to všeč. Zato čimprej navadit na samo pretlačeno. Pa fino je, da se navadijo jest tako kupljene kot domače kašice.. .če kam greš je praktično.
|
|
|
|