Volga -> RE: Pomoč - zavrača GH (7.10.2009 13:32:40)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Luchka_87 Spoštovani! Upam, da sem naslovila na pravi forum. Potrebujem pomoč v zvezi z uvajanjem goste hrane. Imam 7,5 mesecev staro punčko. Do 6 meseca sva se izključno samo dojili, s 6 mesecem pričeli prve kašice, ki sem jih pripravila sama (doma imamo vrt, recepti v paparici). Že takoj je sprejela prve žličke, po enem tednu pa 50 ml kašice. Idila je trajala 4 tedne. Potem pa je naša punca pričela žličko zavračati (nisem je silila, mogoče so zobki, mogoče se ji je kaj zamerilo...). Ko sem ji pripravila obrok in ga je zavrnila, sem jo pristavila k prsim in imeli normalen ritual kot vedno (dojenje 5x nadan po 10-20 min, 1x ponoči 20 min). Zdaj to zavračanje traja že 3 teden in malo sem že obupana... Nima nobene alergije ali kaj podobnega, niti prebavnih motenj, probali pa sva vse vrste sadja in zelenjave. Mlečne kašice ne mara, verjetno presladko. Samo riževe kapice s sadjem tudi ne, se ji obrača ... Opažam sledeče. Mrzlega obroka (sadje) ne mara, topel obrok (zelenjava kot v juhici) pa sprejme, ampak ne vedno, recimo vsak drugi dan. Držim se receptov, da res ne dodajam sladkorja in soli. Če ji dam kašico ali mrzlo ali toplo v kozarček, tega spije vsega = 50 ml. Če dam po žlički, zavrne. Uporabim tudi veliko žlico (ne plastično) in jo tako malo stimuliram, da naredi kak grižljaj.Včeraj sem ji dala sok po kozarčku, dela velike požirke, po žlički sok zavrne. In naprej, danes in včeraj ji je babi dala malo riža in juhe oz. omake in pire krompirja, kar smo imeli mi za kosilo, pa je pojedla, sicer z malo napora, ampak je. Bilo je soljeno in začinjeno. Mlečne kašice ne mara, verjetno presladko. Samo riževe kapice s sadjem tudi ne, se ji obrača. Mi prosim lahko pomagate, kaj tiči za tem, da žličko zavrača. Sem kaj naredila narobe že v štartu? Zdaj pa se mi zdi, da jo že kar malo silim. Ona pa verjetno že ve, da če ne bo odprla ust, da bo dobila dojko. Jo lahko kako tako pripravim, da bo jedla, če ji ne ponudim dojke? Hvala za pomoč. Lep pozdrav. Tukaj imaš odgovor. A tisto, kr si ji sama dajala, si probala? Msilim, tiste nezačinjene stvari? So bile dobre? bi jih ti jedla?
|
|
|
|