hruškova marmelada (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


sabri -> hruškova marmelada (7.10.2009 11:13:01)

Prvič sem skuhala hruškovo marmelado in sem dala na kilo hrušk pol kile želirnega sladkorja, ker nobeden ne mara preveč sladke. Je pa zelo tekoča, pa ne vem kako jo bolj zgostit. Sem jo tudi kuhala dlje, kot piše na sladkorju ravo zato, ker sem ga dala pol manj. Aja, pa še to, ali jo shranite v hladilniku ali samo v hladnem prostoru? Ker v receptih piše ful različno. Hvala, lp.




loremi -> RE: hruškova marmelada (7.10.2009 12:18:57)

Ja jaz bi potem še dodala želirno sredstvo, predhodno z malo sladkorja zmešano.

glede shranjevanja pa, potem bi morali imet večino vložene ozimnice v hladilniku. Če je pravilno složeno (marmelada vroča vlita v kozarce in počasi v deko zaviita hlajena), je čisto zadovoljivo, da je v hladnem in temnem prostoru.




sabri -> RE: hruškova marmelada (7.10.2009 13:20:37)

hvala, drugič bo že bolje.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Adelina -> RE: hruškova marmelada (8.10.2009 9:24:17)

Če bi še dalj časa kuhala, bi se ti sigurno zgostila, ker bi izhlapela tekočina. Sama sem kuhala že tudi marmelado iz lubenice, ki je dejansko sama voda, pa je z dovolj dolgim kuhanjem še preveč  trda, da se še mazat ne da lepo. Sem pa jo prvi dan tudi jaz premalo skuhala in je bila še čisto tekoča, pa sem naslednji dan kozarčke ponovno zlila in kuhala še nekaj časa (no še preveč), da se je zgostila. Aja pa to z navadnim sladkorjem, ker želirnega sploh ne uporabljam.




Stran: [1]