Lignji na žaru (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


zvesta -> Lignji na žaru (7.10.2009 8:56:28)

Evo sem vrgla ven iz skrinje lignje, pa jih danes za spremembo ne bi filala ampak samo popekla v ponvi.

Zdaj mi pa povejte, kako je to najbolje naredit. Na olje? Solim? Zalijem s čim?




bučkabb -> RE: Lignji na žaru (7.10.2009 9:38:55)

najprej ponvico namasti malo z olivnim oljem in daj gor lignje, ko lignji spustijo vodo jo popilnaj z papirnatimi brisačkami tako dolgo da maš čist suho ponvico.
ligne lahka pobereš ven ni pa tudi nujno,
nato daj v ponvico mal več olivnega olja, daš vanjo nazaj ligne jih pražiš in na koncu posoliš.
nato na drobno sesekljaj petršil in česen, ki ga zaliješ potem z tistim olivnim oljem ko vzameš lignje ven.
ko imaš lignje na krožniku jih prelij z to omako in dober tek.

aja pozabla sem ti napisat da jih lahka med praženjem mal poliješ z rdečim vinom.




Anonimen -> RE: Lignji na žaru (7.10.2009 9:42:28)

zvesta meni pa zaupaj kako delas filane?




norge -> RE: Lignji na žaru (7.10.2009 20:07:06)

Mal z zamudo, pa za drugič in 'druge':
Lignjom odstrani tiste vijolične repke in jih obvezno obrni.
Močno segrej ponvo (lahko se že malo kadi) in dodaj zlo mal oljčka. Lignje zloži na servet, jih malo posuši. Vržeš enega po enega na ponvo, če je ponev res vroča, se zelo hitro zapečejo, obrneš, pol minutke, na hitro soliš, malo tržaške gor vržeš, lahko malo peteršiljčka in zaliješ z malo belega vinčka. Tole od soljenja dalje narediš hitro in ne pečeš več.
Za poljnjene: enako obrneš in očistiš, nafilaš z šunko in sirom, lahko tudi s pršutom(v tem primeru jih raje ne soli), vse ostalo enako.
Pa dober tek!!!!




Stran: [1]