Ali je to dopustno? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

dory -> Ali je to dopustno? (10.6.2005 21:22:21)

kaj je mati a sem te mar zbegala :)-:)-

Anonimen -> Ali je to dopustno? (10.6.2005 21:23:29)

Ti me vedno zbegaš...pa ne bova zdaj o tem, čvek tema je zgorej :ups:

lena-3 -> Ali je to dopustno? (10.6.2005 21:26:31)

Nikar si ne dovoli, da bi drugi pretepali tvojega otroka. Glede na to, da ima sama otroka, bi morala vedeti, kakšni so dvoletniki. Kar se mene tiče, je ta ženska totalna budala.

TaRe* -> Ali je to dopustno? (10.6.2005 21:29:31)

matr ji..:grrr:
To se mi zdi nedopustno...nima se je pravice dotikat...pa kaj je ona čist zdrava:grrr::grrr:

Ja,povedat njenem možu in pa seveda njej par krepkih...naj se malo zamisli za začetek.
Če pa si to dovoli še kdaj...pol jo pa prišvasaj za vse za nazaj.

Blink1 -> Ali je to dopustno? (10.6.2005 21:54:28)

Adijo...

Ej...defenitivno bi ji povedala kaj ji gre. Onanaj vzgaja svoje otroke tako kot ona hoče, tuje pa naj pusti na miru. Pa če so še tak žleht:hudicek::hudicek::hudicek:

Mislim, noben nima pravice položit roke na tvojega otroka. Jaz bi defenitivno kaj rekla, čeprav sem zelo tolerantna oseba.

He he...Neje so pač Neje...Moja je tudi škumpa:ups:

Anonimen -> Ali je to dopustno? (10.6.2005 22:00:53)

Škumpa :zmeden2:

Blink1 -> Ali je to dopustno? (10.6.2005 22:02:12)

hmmm....čaki da v slovar pogledam:)-

Aja...da kakšno ušpiči kdaj....po naše...naškumpa:)-

Anonimen -> Ali je to dopustno? (10.6.2005 22:03:28)

Pa kako si dovoli ta babnica tako lepo pupiko udarit po GLAVI??????? Pa da jaz njej glavo utrgam! Ne vem no, jaz sem ful opasna v takih zadevah, ko so ogroženi moji najbližji, tak da pri nas bi krepko zarohnelo. Kaj pa tvoj :love: pravi na to? A je mala jokala, jo je udarila tako močno?
Sem najprej prebrala, potem takoj povedala :love:, sva se skupaj zgražala, potem sem še nekaj časa "šturmala" po bajti, zdaj pa sem komaj napisala.

Tako, da je to zdaj moja koliko toliko mirna verzija. Če bi pisala takoj, bi bilo vse v velikih črkah.

lidia -> Ali je to dopustno? (10.6.2005 22:07:43)

Nezaslišano je, da si drzne dotaknit tujega otroka.

Zdaj se žreš, ker nisi znorela takrat, ko se je to zgodilo, ker veš , da bi morala. Zato se čimprej!!!!! pogovori s to ženskobo in tudi njen mož mora slišat iz tvojih ust, da ne bo dobil kake popačene zgodbe na ušesa. ob prvi priložnosti!! Posebej k njim jaz ne bi hodila, bi pa oba, torej njo in njenega moža, ujela zunaj, saj ste sosedje. Povej brez ovinkov. Vem, ni lahko...samo tako dobro se boš potem počutila, to moraš naredit, po mojem!!!! Povedat ji, kar si misliš.

Gina -> Ali je to dopustno? (10.6.2005 22:07:50)

Jaz tudi zbiram misli. Sem čakala, da bom kaj prebrala, kaj tekega, ko kdo gleda z obeh zornih kotov....pa ni razen enega razmišljanja nič. No, albina zbira misli.

Evo, bom takole rekla. Imela sem prijateljico, zelo dobro prijateljico, ki je znala super z otroki v vrtcu delat. Ko je sama dobila sina, pa se je ta vedel tako, kot začetnica te debate piše o svojem otroku. Ne morem verjet, kako drugače je ravnala s svojim otrokom kot z vrtčevskimi. Meni se je zdel pravi mali vragec. Pa sem ga imela zelo rada. Ampak ta vragec je ves čas skakal v moje otroke in jim nalašč grdo nagajal. Ona ni naredila nič. Nikoli. Je rekla, kaj morem, saj je star šele dve leti. To je normalno. TO NI NORMALNO. Otroci ostanejo taki tudi do 1. razreda in tudi naprej. Starši se tega zavedo šele konec OŠ, ko pridejo jokat v šolo, kje so zamočili v vzgoji. No, da nadaljujem. Ta ista prijateljica se je pa ves čas drla na mojo Lano, kaj vse narobe dela. OK, naj bo stroga do mojih, ampak potem naj bo tudi do svojih. Pa ni bilo tako. Nekega dne je njen otrok za piko na i vsem tem dogodkom ugriznil mojega ta velikega in ta ga je zagrabil in rekel: opraviči se mi. Mali se mu je smejal v obraz. Moj ta velik nikoli ne joka, takrat pa je od bolečine. Mamica ni naredila nič, samo tulila je na mojega ta velikega, naj ga že spusti, in rekla malemu to se ne sme delat. To je bilo vse. Rekla ji nisem nič. Napisala sem ji sms, kaj mislim. Od takrat se nisva več slišali.

Moje mnenje o vzgoji je drugačno. Jaz mojim ne dovolim, da mečejo pesek v glavo ali obračajo sosedove jagode po tleh. Niti če so dve leti stari. Nikoli ne bi udarila takega otroka, vendar na nek način razumem mamico, ki ga je. Brez zamere, ampak jo res, čeprav tega na noben način ne zagovarjam. Jaz bi na njenem mestu šla stran in ne vem, če bi si ravno želela naslednji dan spet to doživljat. Čeprav je otrok star dve leti.

cmokec -> Ali je to dopustno? (10.6.2005 22:09:27)

Še nikoli nisem vidla dvoletnika, ki nebi kaj ušpičil in bi bil vedno samo priden.

Neja, čisto pravilno razmišljaš, le to ne vem, zakaj ji nisi takoj povedala svoje?

CatJa -> Ali je to dopustno? (10.6.2005 22:10:19)

Jaz si ne morem niti predstavljat, da bi kdo udaril Jana. Pa ce bi ga moj :love:, ko bi ga trescila.

Po drugi strani se je pa najbrz tudi tezko kontrolirat, ce nekdo tvojemu :duda: vrze pesek v glavo (oci:zmeden:). Od moje prijateljice puncka bo stara 2 leti in je strasno ljubosumna na Jana. Saj vem, da tega pac ne mores prepreciti oz. otroku "prepovedati", ampak zaradi nekaterih dejanj, ju ne morem niti za pet sekund spustiti z oci, ker jih tamali ze fase.

Mislim, da starsi s tepezem in dretjem res ne morejo nic doseci, vendar ce otroka mirno opozoris, da nekaj dela narobe, ga primes za roko in odpeljes s "kraja zlocina", mu odvrnes pozornost.

So pa zal primeri, ko starsi otrokom vse pustijo, potem si pa ti jezen na takega razvajenega pamza, namesto na starse. No, tu bi pa res blo smiselno ktermu kaksno primazat - odraslemu, da ne bo pomote!

:rozica:

viv_ -> Ali je to dopustno? (10.6.2005 22:24:06)

No takole...

Jaz se pa nekako kar strinjam z Gininim razmišljanjem. Starost ne more in ne sme biti opravičilo za vedenje otrok - že eno leto staremu otroku lahko precej dopoveš.

Zadnjič v peskovniku je tudi en fantek v našo Mirno vrgel lopatico peska, pa ga je samo Mirnin ati malo bolj resno pogledal in mu rekel:"Tole pa ne boš več naredil, a ne?" in je bil mir.

Definitivno ni prav da jo je udarila, sploh ne po glavi. Verjetno pa tudi njej ni bilo všeč vedenje tvoje deklice.

lp, viv

Blink1 -> Ali je to dopustno? (10.6.2005 22:29:15)

Ja...evo...Če ji kaj ne paše naj pove mami, ne pa da udari otroka...:hudicek::grrr::hudicek:

Jaz tega defenitivno ne bi tolerirala:grrr::grrr: To je vseeno moj otrok in je takšen kot sem ga vzgojila...dobro ali slabo...ni važno. TUJIH OTROK SE NE TEPE! S svojimi pa naj delajo kar hočejo

viv_ -> Ali je to dopustno? (10.6.2005 22:30:27)

Ja kar se tepeža tiče - še svojih ne, kaj šele tujih. Ne rečem kakšna čez (svojo) rit, ampak po glavi, ta mi je pa res mim... Halo!

Anonimen -> Ali je to dopustno? (10.6.2005 22:34:49)

No, zdej sem premisla (mogoče se je zato v MB vžgalo :)- ). Ne, ni dopustno.

Anonimen -> Ali je to dopustno? (10.6.2005 22:38:14)

Bravo, ta je bila globoka.:)

Anonimen -> Ali je to dopustno? (10.6.2005 22:39:22)

K ne :zmeden2:

neja -> Ali je to dopustno? (10.6.2005 22:55:49)

Se strinjam z Gino, ampak ta primer je daleč vstran od mojega, tudi obnašanje moje deklice, je popolnoma drugačno, ampak naj še enkrat povem, moj otrok ne izstopa od svojih vrstnikov po obnašanju, niti ni pretirano poredna, kakor vsi tam okoli pri nas in tudi to, da je vrgla pesek tamalemu v glavu je naredila prvič, saj sem jo pošteno skregala in od takrat naprej to ni nikoli več naredila nobenemu (pa je veliko v pesku z drugimi otroki)in upam, da tudi več ne bo. Kaj te vem, zakaj ji bilo to takrat takšna finta.

Vem tudi to, da starost ni opravičilo za vedenje otrok, saj dveletniki, vsaj moj otrok, dobro, še predobro vedo, kaj se sme in kaj ne, ampak pač preizkušajo meje, do kod se sme in do kod ne. In naj še enkrat povem, da meni marsikdaj ni všeč vedenje njenih, ali pa katerikoli drugih otrok, pa zato ne reagiram z nekontroliranim vedenjem. Druge starše pustim, da rešijo sami, tako kot jaz rešujem po svojih močeh.

Dveletniki, pa tudi ostali letniki so zelo nepredvidljivi, zato pač ne morem vedet, kaj se bo zgodilo, čeprav sem si pri tistih jagodah kar mislila, kaj bo, saj ji je zabičala, da jih ne sme in ona rada dela tisto, kar ji rečeš NE!! Sicer tudi upam, da tega več ne bo delala, ker sem jo fajn skregala, ampak dobro, kar bo, pa bo.

Naj še povem, da je kolegica ni močno udarila in da moje Neje ni nič bolelo, ampak bistvo vsega je, da je mene bolelo, ker si nisem mislila, da bi lahko prišlo do tega. Udarec je udarec in nekako bomo to rešili.

Gina -> Ali je to dopustno? (10.6.2005 23:08:06)

Meni ni jasno, zakaj ji ni bolj odločno rekla da to ni ok (prijateljica mislim), saj bi mala najbrž reagirala, vsaj ponavadi je tako. Res pa vedno ne. Mislim, razumem, da je nekaj morala naredit in strinjam se, da je bil postopek čisto in absolutno napačen. A je mogoče tolk živčna, da ji je bila to edina varianta ali kaj. Saj ne iščem izgovora, samo na glas razmišljam...

neja -> Ali je to dopustno? (10.6.2005 23:51:37)

Saj bi jo lahko skregala, pa bi to meni bilo čist ok, ampak sem pa sedaj po vsem tem prepričana, da ona moje deklice ne mara in zato si pač privošči to, kar si je. Moja edina velika napaka je, da sem premehkužna in nisem nič rekla. Bom pa poskrbela, da bo izvedela, kaj mi leži na duši.

LP

lenika -> Ali je to dopustno? (11.6.2005 0:44:49)

Jaz se nekako kar strinjam z Gininim razmišljanjem, ker se ponavadi res zgodi, da starši pridejo jokat v šolo, ko je že prepozno.

piščanc -> Ali je to dopustno? (11.6.2005 10:01:01)

uh, otroci naredijo napake, ampak udariti jih pa ne sme nihče!!!!!!!

kaj naredit ne vem, predlagam ti, da bolj paziš, kaj dela tvoja punčka, pa mislim v dobrem pomenu, jo primeš za rokico, preden kaj ušpiči in ji reči ne

tisti ženski pa naslednjič povej, da naj tepe svoje otroke!! oz. če jo bo hotela udariti jo primi za roko in jo ustavi

zgleda pa, da boš morala vzgajati tako tvojo pupo, kot tudi sosedo

zoya_ -> Ali je to dopustno? (11.6.2005 10:12:50)

Ne smeš pustit, da tvojga otroka en drug tepe... sploh če ga niti sama ne... ja halo, kam pa to pelje... najbolj da tepemo kar vsakega, ki mimo prileti al kaj.
Jaz bi ji lepo povedala, da naj ona svoje otroke vzgaja tako kot njej paše, to boš pa svoje tako kot tebi paše in da naj v bodoče se zadrži tepenja tvojih otrok.

kalimero -> Ali je to dopustno? (11.6.2005 10:34:57)

Haloooo? Mojega bi udarila trikrat. Prvič, zadnjič in NIKOLI več.
V bistvu se strinjam z Gininim komentarjem, da otrokov starost ni važna pri lumparijah. Ampak tukaj očitno ne gre za to. Pa ne morem verjeti, da si bila tiho:zmeden:

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]