Vodene koze in cepljenje proti rotavirusu (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

lenika -> Vodene koze in cepljenje proti rotavirusu (6.10.2009 13:33:24)

Jaz imam pa eno vprašanje. Starejši sin je pred 14 dnevi dobil vodene koze in mislim, da jih sedaj dobiva tudi 4-mesečna dojenčica. V četrtek imamo sistematiko in bi morala biti cepljena, prav tako pa bi morala dobit prvo dozo cepiva proti rotavirusu. Po vodenih kozah se baje 4 tedne ne sme cepiti in tako bi prvo dozo rotavirusa lahko dobila pri skoraj 5. mesecih. Med prvo in drugo dozo pa mora biti 6 tednov razmika. To pomeni, da v najboljšem primeru, če bi bila sedaj vedno zrava, bi lahko dobila drugo dozo malo po 6. mesecu starosti, če pa bi bila kaj bolana pa še pozneje. Kako je s cepljenjem proti rotavirusu po 6. mesecu starosti? Je to sploh možno?

Dudica1 -> RE: Vodene koze in cepljenje proti rotavirusu (6.10.2009 13:36:57)

kolikor so meni povedali P. cepljenje po 6 mesecu ni sploh možno...se pa še pozanimaj pri pediatru,kar pokliči in vprašaj samo mislim da ni možno no.

Upam pa da rešite to čimlažje in brez kozic

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (6.10.2009 14:22:58)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

hedviga -> RE: Vodene koze in cepljenje proti rotavirusu (6.10.2009 20:51:48)

Mislim, da je možno cepljenje tudi kasneje. Vsekakor pokliči P, vprašaj in povej kakšna je situacija. je tudi fino če jo pogleda v kolikor je zbolela.
KAr pa se tiče reakcij ipd glede cepljenja proti RV- naša dva sta prebila brez reakcij, nobenih težav.

nadya -> RE: Vodene koze in cepljenje proti rotavirusu (6.10.2009 23:31:57)

Naš je tudi prebolel norice pri 4,5 mesecih. S tem so se nam vsa redna cepljenja zamaknila, tako da je dobil tretji odmerek šele pri 8 mesecih. Najprej sem jaz dobila norice in to ravno tisti teden ko naj bi imel drugo cepljenje. Sem poklicala in vprašala če ga lahko kdo drug pripelje pa mi je rekla da ni šans, ker ima lahko virus noric že v sebi (inkubaciska doba je 4 tedne). In potem jih je res dobil, cepili pa smo se lahko šele po šestih tednih. Kako je pri cepivu za rotavituse ne vem, najbrž je pa isto.

lenika -> RE: Vodene koze in cepljenje proti rotavirusu (8.10.2009 13:19:34)

Ja sedaj so norice izbile ven s polno paro, tako da on njih ni dvoma. Sistematiko in cepljenje so nam premaknili za 3 tedne. Kar se tiče cepljenja proti rotavirusu, se bo lahko cepila, če bo čez 3 tedne zdrava, v nasprotnem primeru bo prepozno, ker mora biti med prvim in drugim odmerkom 6 tednov.

Stran: [1]