|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kašelj ponoči
6.10.2009 10:46:06   
biga
Moj dveletnik že skoraj 2 tedna kašlja le ponoči, ima enkrat do dvakrat napad in se ne more odkašljat. Najprej sem mu dajala sirup Pholcodin, ni pomagalo, nato domači sirup iz smrekovih vršičkov, pa ga je še bolj dražilo. Zdaj mu dajem čim več toplega čaja, pa vsak večer pred spanjem inhalirava paro v kopalnici. Ne vem, zakaj kašlja, ker nima niti noska zamašenega. Ko je bil manjši, se mu je sluz iz noska stekal po grlu in ga je dražilo, zato je kašljal, zdaj pa je sicer čez dan čisto zdrav. Nosek pa itak skoz čistiva s fiziološko, ampak diha normalno, tudi piska ali hrope ne, ko kašlja. A to res lahko traja po več tednov? Kako naj mu pomagam? Vzgojiteljica mi je rekla, da mi bo dobila Justovo kremo iz materine dušice, da ga namažem po prsnem košu (toplih obkladkov mu ne dajem, ker si dol vrže), menda da so mamice rekle, da pomaga. Kaj pa vem, sitno je, ker smo vsi neprespani.  
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kašelj ponoči
6.10.2009 10:50:26   
kristinaj
tudi naša dva kašljata. ponoči se je sicer ustavilo ampak traja že tri tedne. najprej je taveliko gnalo, ko se je umirila in zaspala je začela kašljati, spala je in kašljala. pol ure in potem konec. ta mali kašlja samo podnevi. sedaj je bolje,ker izkašljujeta ampak tudi to traja že 10 dni. imela sem najprej slezov sirup, sedaj otroški za izkašljevanje, eni so mi priporočili prospan ali neki takega in ga morem it iskat... tudi moja dva nista nič smrkava, nič prehlajena...

vsak nasvet bo dobrodošel

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.10.2009 11:40:31   
bučkabb
naša pupa kašlja sam zjutraj, in to tako lepo se iskašlja pa je stara eno let,  jo pa res mažem z kremo materine dušice od Justa
pomaga in verjamem v to kremo, ker ju tud ostali vsi pridno uporabljamo, ko se nas začne lotevat prehlad.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.10.2009 11:59:38   
Tisana
Naša pa od Justove kreme takoj dobi rdeče pike. Kar se pa kašlja tiče, pa tudi občasno kašlja ponoči, čez dan pa ne. Če je hudo = če zaradi tega trpi njena (pa tudi najina) naspanost, ji dam pred spanjem Panatus sirup. Vedno pomaga.

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.10.2009 12:36:05   
sminc
Cao Biga.  nas Aljaž se tudi "davi" ponoc. K nama hodi spat ze 2 meseca ,pa prej nismo imeli problemov s spanjem, kaslja pa ze kake 2  tedna. Kaj ce je kak virus. V isti skupini sta...

Vse veselo pričakovanje te ne pripravi na resničnost- na drobno, popolno bitje v tvojem naročju.Na ta strah pred odgovornostjo. Na brezmejno ljubezen.

Jakob Enej 15.04.2005
Aljaž 01.02.2007

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.10.2009 12:46:39   
Anonimen
k vzglavju pisker vrele vode, notri žlico soli, žajbelj, meto, kamelce, materino dušico....pa je mirna nočuser posted image

(odgovor članu sminc)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
6.10.2009 12:47:33   
tinkamarinka
Naša vedno ponoči kašlja, ko ji je hladno. Pa ni nujno, da ima mrzle roke. Jaz sem zadevo rešila tako, da ji dam zloženo tertra plenico na prsni koš pod spodnjo majico, da ostane na prsih. Od takrat ponoči ne kašlja več.

soseda je imela enak problem, tudi njena je nehala kašljat, ko ji je dala nekaj toplega na prsni koš.

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.10.2009 13:10:31   
biga
sminc, potem bo nekaj na tem, če Aljaž tud kašlja, sta zihr nekaj skupaj pobrala, kak virus. Dejmo ju zdaj pozdravt, da bomo lahko spali. Drugač pa našega fanta po mojem ne zebe, ker je čist topel, okno imamo zaprto, ima debel kovter, pa nogavičke na nogicah, pred spanjem pa za par minut gretje na klimi. Da bi mu dala pod pižamo pleničko ali kaj toplega, odpade, ker si takoj dol vzame in kriči. Bom probala še kremo od materine dušice, če ne bo kakih stranskih učinkov.

(odgovor članu tinkamarinka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.10.2009 13:16:45   
ajataja
Naša 6 let stara pupa je tud ful kašljala ponoči,podnevi pa čist mičken in ker se je to kar vleklo-okrog 10 dni-sem jo peljala k zdravniku pa je videla samo vneto grlo drugo vse okdobile sva sirup in čez en teden še nič bolje sva šle nazaj in jo je dala v laboratorij ki pa je potrdil njene sume-začetek pljučnice,potem pa je nama dala antibiotik za čez vikend potem pa kontrola in hvalabogu sva se v treh dneh pozdravile da nama ni bilo treba v bolnico.

Neposredna povezava do sporočila: 9
6.10.2009 13:40:03   
rosisa
IZVIRNO SPOROČILO: tinkamarinka

Naša vedno ponoči kašlja, ko ji je hladno. Pa ni nujno, da ima mrzle roke. Jaz sem zadevo rešila tako, da ji dam zloženo tertra plenico na prsni koš pod spodnjo majico, da ostane na prsih. Od takrat ponoči ne kašlja več.

soseda je imela enak problem, tudi njena je nehala kašljat, ko ji je dala nekaj toplega na prsni koš.

Enako je tudi meni svetoval pediater. Naj jo ponoči oblečem dodatno jopico oz brezrokavnik- oz karkoli nekaj čez prsni koš. In tudi nam je to pomagalo. Sedaj pa kombiniram še z justovo kremo (samo po podplatih-ker dobi pikice po prsih).

Neposredna povezava do sporočila: 10
6.10.2009 14:35:25   
livia
To lahko traja ne samo tedne, ampak mesece.

Mi uporabljamo Justovo materino dušico 3x na dan, pa Justov Eucasol pošpricam po vzglavju v posteljici.
Spiranje noska. Ko pa ima ponoči napad kašlja, ji segrejem manjšo krpico in dam na prsni koš pod pidžamo. Ona na pol spi, pa si jo nič ven ne vleče. Če imaš mikrovalovko, dam jaz krpico za 40 sekund v mikrovalovko, da mi jo ni treba likat ponoči. Če se zbudi, ji dam še toplo vodo ali čaj za spit.

Če že lepo liže bonbone lahko v Hoferju kupiš žajbljeve bonbone za lizat.

In čakaj, da mine.

(odgovor članu rosisa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.10.2009 14:42:43   
tabi
pri nas je zadnji teden isto pri obeh(2 in 4)ponoči napad kašlja in čist nič drugega.Ampak sem že prejšno jesen-zimo uporabljala po nasvetu pediatrinje in lekarničarke naj kupim mazilo za prsni koš in sicer FITOBALM-bimbi(gel balzamico).Zvečer po tuširanju ju namažem,zmasiram in oblečem(zgoraj dam prvi-drugi dan še kak tanek brezrokavniček.In po dveh dneh gre občutno na bolje,ta četrti pa ne duha in sluha o kašlju.Pa na litre popijeta čaja z medomuser posted image

Moder je človek,ki se uči od drugih.Mogočen je tak,ki je zadovoljen s tem kar ima.Bogat pa je ta,ki prave prijatelje ima.

(odgovor članu rosisa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?