Pomanjkljivi recepti (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


dulcinea -> Pomanjkljivi recepti (5.10.2009 19:21:24)

Čisto slučajno sem v guglu iskala nek recept in mi je vrglo ven stran od ringaraje. potem sem pa malo gledala še ostale recepte, pa mi je v oči padel tale: http://www.ringaraja.net/gospodinjstvo_recepti_recept.asp?ID=506

V njem sem pogrešila podatek za količino krompirja. Nikjer ne piše, kakšen krompir se skuha (v oblicah ali olupljen narezan na koščke?) Nato pa piše enkrat, da je recept za 2 osebi, sestavine so pa za 4 osebe. Za koliko potem? Kako postrežemo z drobtinami (ponavadi se jih prepraži na malo maščobe)?
Saj ne, da ne bi jaz skuhala še boljše, kot po tem receptu, ampak marsikatera začetnica, ki bo to delala prvič, ne bo mogla po receptu skuhat do konca.
Zanima me, če kdo preveri te recepte (moderatorji), in kdo so avtorji teh receptov (vsak član, posebej določeni)?





loremi -> RE: Pomanjkljivi recepti (6.10.2009 7:39:47)

Hehe, v bistvu se kr mal strinjam z zapisanim.
Jaz mislim, da nekateri, ki sestavljajo recepte oz. jih zapisujejo, marsikaj jemljejo kot samoumevno, kot nekaj, kar je osnovno "znanje" v kuharskih veščinah in se jih torej niti ne zapiše, za začetnike v kuhanju pa so te informacije kot neka podlaga za začetek dela in včasih si kaj želimo naredit, pa nas potem te pomanjkljivosti odvrnejo.
Kot je naprimer osnovno, da moramo pri pripravi pesciv pecilni prašek vedno najprej pomešati z moko in šele nato dodati ostalim sestavinam, ampak ta podatek v recepu redko zaslediš in se potem sprašuješ, zakaj zadevane izpade tako dobro. Ravno tako je tu ... za svalje/njoke/knedlje vedno kuhamo neolupljen krompir, saj je drugače preveč voden za takšno nadaljno pripravo; ravno tako je z drobtinami - jih moramo prepražit, če ne veš, se brihtaš, če jih kar posuješ preko. Ampak če si to slišal že kdaj prej, veš, če pa se učiš iz receptov, pa ti podatki manjkajo. Pa nisem brala receptov tu, na RR, ampak še na drugih portalih.




Stran: [1]