loremi -> RE: Pomanjkljivi recepti (6.10.2009 7:39:47)
|
Hehe, v bistvu se kr mal strinjam z zapisanim. Jaz mislim, da nekateri, ki sestavljajo recepte oz. jih zapisujejo, marsikaj jemljejo kot samoumevno, kot nekaj, kar je osnovno "znanje" v kuharskih veščinah in se jih torej niti ne zapiše, za začetnike v kuhanju pa so te informacije kot neka podlaga za začetek dela in včasih si kaj želimo naredit, pa nas potem te pomanjkljivosti odvrnejo. Kot je naprimer osnovno, da moramo pri pripravi pesciv pecilni prašek vedno najprej pomešati z moko in šele nato dodati ostalim sestavinam, ampak ta podatek v recepu redko zaslediš in se potem sprašuješ, zakaj zadevane izpade tako dobro. Ravno tako je tu ... za svalje/njoke/knedlje vedno kuhamo neolupljen krompir, saj je drugače preveč voden za takšno nadaljno pripravo; ravno tako je z drobtinami - jih moramo prepražit, če ne veš, se brihtaš, če jih kar posuješ preko. Ampak če si to slišal že kdaj prej, veš, če pa se učiš iz receptov, pa ti podatki manjkajo. Pa nisem brala receptov tu, na RR, ampak še na drugih portalih.
|
|
|
|