bebica
|
No, pa da vas še jaz malo zamorim z mojimi težavami in vprašam za nasvet. s fantom sva si par let nazaj uredila stanovanje v hiši njegovih staršev. Moji starši so nama zelo pomagali pri opremi (ki je bila kar draga), njegovi pa so nama odstopili prvo nadstropje in omogočili ter pomagali pri delu. Pomoč obeh oba zelo ceniva in spoštujeva, vendar je problem njegova sestra. Ta se je še preden sva si uredila flat, odselila k njenemu fantu v hišo, ki je njegova - se pravi njuna. In pred dvema letoma je umrla fantova babica (živela je nadsropje nad nama, njegovi starši pa živijo še nadstropje više) in takrat so se začeli problemi. Starši so vedno govorili, da bi radi da midva enkrat naslediva hišo, ker tudi pomagava na vrtu in pri ostalem okoli hiše... Sestra pa hoče babičino stanovanje zase, in pravi da bo prišla živet nazaj, ker se kao s fantom ne šteka. Imata otroka in fant jo z otrokom ne bo pustil nikamor, sama pa itak ne bo prišla. Pa saj vem, da tudi njej nekaj pripada, ampak vem, da nikoli ne bo prišla nazaj. Tako je sedaj srednji štuk prazen in poseldično temu nas stane kurjava več in nama se nabira vlaga, ker se zgoraj ne kuri. Midva nameravava narediti prizidek, da bodo otroci imeli svoje sobe. Seveda pa bi nama bolj usrezalo, da bi si lahko v zgornjem nadstropju uredila sobe in ne bi "kvazila" hiše s prizidkom. grozno mi je , ker vem da bo stanovanje zgoraj prazno še vsaj 20 let, midva bova pa delala prizdek. Starši bi "kao" radi , da je najino, naredijo pa nič. Sestra je v glavnem huda materialistka in se ne da z njo nič pogovorit glede tega. Btw je imela možnost, da si s prejšnjim fantom uredi stanovanje tam, kjer sva sedaj midva, pa je vedno govorila, da doma pa že ne bo. Mah, no dolga zgodba in ne znam na kratko napisat in razložit. V glavnem a niso eni grozni. Jaz svojemu bratu (ki z družino živi v hiši mojih staršev) tega ne bi nikoli naredila. Kaj mislite? Pa ne me napadit, da sem jaz še hujši materialist, ker hočem še njeno polovico.
|