misamuk -> Nekaj vprašanj glede RA in hranjenja (4.10.2009 14:37:29)
|
Punce živjo, Evo mi smo "na sveže" iz RA in me nekaj zanima, če morda ve veste. Diagnoza je "motnja mišičnega tonusa z desnostransko lateralizacijo". Nekje vmes v tekstu govori tudi o asimetriji in prevladovanju ekstenzijskih vzorcev...da so kao vidni. Zdej, če jaz to prav razumem je naša 4m pikica torej zategnjena po levi strani in ima ekstenzijski vzorec. Imam prav? A morda katera ve, kaj pomeni "Ko obrne glavo v desno se vidi ATVR"? Dobro in sedaj drugi problem: tiste ki imate podobno diagnozo pa hranite po flaški, se vam pikci kaj upirajo? Naša dama najprej brez težav zagrabi stekleničko in fantastično pije, nekje na 2/3 se pa odloči, da ne bo več. Podremo kupček, jo dam v drug položaj, poskušamo, poskušamo, jok, dretje, kričanje...potem pa naenkrat zagrabi in spije do konca. Pediatrinja je sicer omenila, da bi to lahko bilo zaradi motnje mišičnega tonusa. To bi verjela glede dojenja - da se je za to nehala dojit, ker ji ni ustrezal položaj, ampak pri flaški?? Pri hranjenju jo imam na kolenih, podpiram glavico, ali pa na ravni podlagi, podpiram glavico. Drugače nima težav na ravni podlagi, v igralnem centru recimo uživa, sega po igračah itd. Poskupam najti vse možne razloge, zakaj se mi upira pri hranjenju. Bi verjela, da je zategovanje, ampak zakaj potem na začetku in do 2/3 krasno pije? In če menite, da je stvar zategovanja, kaj naj naredim? Ker handling se trudim, da je pravilen, vaje delamo (ki nam jih je pokazala razvojna P), ampak to vse rabi svoj čas, mi imamo pa 6 obrok dnevno vsak dan!!!! Ima katera kakšno idejo?
|
|
|
|