Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
caj iz malinovih listov 3.10.2009 16:54:30
|
|
|
|
srecna_zvezda
|
Pozdravljene! Vceraj sem kupila caj iz malinovih listov in danes sem spila svoj prvi kozarec. Nekje sem zasledila, da ga je treba piti prvi teden 1x/dan, drugi teden po 2x/dan, tretji teden po 3x/dan in zadnji po 4x/dan. Mene sedaj zanima predvsem, kaj se lahko zgodi, ce ze prvi teden zacnes piti dve skodelici na dan? In drugi teden ze 4 skodelice na dan? Tega namrec nikjer nisem zasledila, v sanolaborju mi tako niti povedala ni, kako se pravilno konzumira ta caj (izvedela sem preko interneta). Aja, pa da ne pozabim, se to; ali caj spodbudi porod ali ga samo olajsa, ko pride dan D? Uglavnem, ce katera ve, bi bila zelo vesela odgovora.
|
|
|
|
RE: caj iz malinovih listov 3.10.2009 19:47:28
|
|
|
|
Petka09
|
Ta čaj naj bi mehčal maternični vrat, da bi se začela hitreje odpirat, ko bo čas za to. Sicer nikjer ni dokaza, da kakorkoli pomaga, verjetno je vse na psihi oz. kot tisto "nič ne hasne, nič ne škodi". Če si blizu roka oz. ti je vseeno, četut bi šla danes rodit, potem ga verjetno lahko piješ kolikor hočeš, seveda ne pretiravat.
|
|
|
|
RE: caj iz malinovih listov 4.10.2009 17:23:19
|
|
|
|
karin412
|
Piješ lahko zadnjih 6 tednov nekje 2-3 šalce na dan, prej pa po 1. Lahko začneš postopoma. Misim, da so 4 šalice preveč, sama sem imela zgago po tem čaju, potem sem pila še čaj iz kopriv, pa je vsega preveč. Sigurno pa mehča mat. vrat, meni se je obakrat poznalo. Narediš vse, kar moreš, da ti bo lažje.
|
|
|
|
RE: caj iz malinovih listov 5.10.2009 9:34:38
|
|
|
|
srecna_zvezda
|
punce hvala vam. Redno ga pijem ze odkar sem ga kupila in upam da bo kaj pomagal....
|
|
|
|
RE: caj iz malinovih listov 5.10.2009 21:17:08
|
|
|
|
endrina
|
No jaz sem danes kupila ta čaj v privatni lekarni, pa so mi rekli, da se ga lahko popije max. 2 skodelici na dan. Kako pa ga ve priravljate? Rečeno mi je bilo, da prelijem 1 žličko cvetov z 2 dcl vrele vode in pustim stati kakšne 3-5 minut, potem odcediš in spiješ.
|
|
|
|
RE: caj iz malinovih listov 6.10.2009 18:57:14
|
|
|
|
srecna_zvezda
|
Endrina, ta caj naj bi pila 2-3x dnevno od 36.tedna nosecnosti. Jaz ga pijem nekje ze en teden po 2 skodelici na dan danes pa bom zacela s 3 skodelicami. Dve sem ze spila, tretjo bom pa pred spanjem. Meni so v sanolaborju rekli, pa tudi pise na zadnji strani caja, da v 2dcl vode das dve cajni zlicki omenjenega caja. Pocakas 5min, ga precedis in nato spijes.
|
|
|
|
RE: caj iz malinovih listov 26.10.2009 12:38:37
|
|
|
|
lenybaby
|
Tule je en fajn link če si hočte o čaju več prebrat Mogoče je pa le res kej na tem! Js ga pijem po dve skodelici na dan in upam na najboljše! Ne vem kaj pričakovati ker je to pač moj prvi porod... ampak baje da škodit ne more http://med.over.net/forum5/read.php?1,4683494 LP!
|
|
|
|
RE: caj iz malinovih listov 26.10.2009 13:22:30
|
|
|
|
kaja13
|
Punce.. "upanje umre zadnje":)) Tudi jaz ga pijem in upam, da bo kaj pomagalo oz. prepričana sam, da bo pomagalo . Glede na to, da se v LJ ne da dogovoriti za epiduralno, me samo malinov čaj ločuje od čiste predporodne depre:)) .... grem le tretjič!!!
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?