mlekomat (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

ajataja -> mlekomat (3.10.2009 13:47:40)

No pa smo ga dobili tudi v našem kraju,100m od našega doma in danes sem šla ponj pa mi je kar všeč.Ampak ne vem pa koliko dni lahko počaka v hladilniku ,ali katera ve.

Splišni -> RE: mlekomat (3.10.2009 14:01:13)

Meni gre pa na živce, ker je čisto predrago. Če greš h kmetu ponj, je pol ceneje. Isto mleko.

ajataja -> RE: mlekomat (3.10.2009 14:03:24)

to pa čist verjamem ja,ampak mi smo doma v centru mesta in daleč naokoli nimamo kmetov,da bi se pa mogla nekam vozit pa tud morš imet cajt pa bencin tudi ni zastonj.

Felicita -> RE: mlekomat (3.10.2009 14:05:42)

IZVIRNO SPOROČILO: ajataja

No pa smo ga dobili tudi v našem kraju,100m od našega doma in danes sem šla ponj pa mi je kar všeč.Ampak ne vem pa koliko dni lahko počaka v hladilniku ,ali katera ve.

ga boš zavohala... odvisno sicer, pri nas drži nekje 3 dni.

katra55 -> RE: mlekomat (3.10.2009 14:57:38)

IZVIRNO SPOROČILO: ajataja

Ene tri dni, samo glede na to, da je mleko surovo, ga je bolje prekuhati, potem tudi stoji dlje.

SaaS -> RE: mlekomat (4.10.2009 14:55:09)

Ja, kakšne tri dni. Jaz ga ne prekuhavam in lepo zdrži, saj ga prej porabimo kot v treh dneh.

Anonimen -> RE: mlekomat (4.10.2009 15:03:31)

ja, priporočljivo ga je prekuhati pa manj smrdi in dlje zdrži,...
drugače pa: se spomnim, da smo mi delali tudi jogurt iz tistega mleka, ki ga nismo mogli popiti....

iz katerega kraja pa si, če smem vprašati?

dory -> RE: mlekomat (5.10.2009 8:48:21)

Mi smo ga tudi dobili, prek kratkim in ker je v naši vasi vedno manj kmetij, je zadeva še toliko bolj dobrodošla. Mi ga kupujemo, kar precej in smo izredno zadovoljni.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (12.10.2009 12:11:20)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Metuljček Cekinček -> RE: mlekomat (12.10.2009 13:20:58)

Jaz sem popolnoma navdušena nad mlekomati. Na začetku mi je bila predvsem všeč ideja, da gre za trgovino s čim manj posredniki in da kmetje dobijo večji delež denarja in da na ta način postanemo manjši uporabniki embalaže.

Zdaj smo pa ratali čisti odvisniki, saj pripravljamo tudi domače kislo mleko. Včasih mleko tudi skuham, ampak samo zaradi tega, da potem jemo tisto slastno smetano, ki se nabere na vrhu.

Embalažo pa enkrat kupiš, potem pa opereš. V Medvodah imajo v mlekomatu plastično embalažo, ki jo po nekajkratnem pranju moraš vseeno zavreči. V soboto pa smo bili v Leclercu in so imeli promocijsko akcijo za mlekomat in si dobil zastonj literske steklenice, ki so veliko boljše od plastičnih, pa še veliko lepše zgledajo.

migrena -> RE: mlekomat (13.10.2009 17:22:39)

meni je tudi všeč ta mlekomat...marsikdo nima možnosti priti do kmeta ali ga nima v bližini rad bi pa domače mleko...in to je to! tudi v mestu zdaj pridemo do domačega mleka in lahko delaš skuto .......meni ni ravno predrago glede na delo ki da tudi imajo z njim........in je naravno mleko, trgovinski pa sama kemija.

Stran: [1]