|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ? za vse ki ste že rodile
10.6.2005 21:41:18   
Anonimen
Imela, imela... tri doze.
Ampak prva je držala samo dve uri, potem pa sem do druge trpela ko :hudicek:, druga je prijela površno, tretja pa skoraj kot prva, ampak potem so mi pa začeli oksitocin intravenozno šopat.

Raje zobarja... tudi najbolj sadističnega!

(odgovor članu rozi81)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
10.6.2005 23:02:34   
cleopatra
Jaz tudi raj zobarja- vsaj veš kaj te čaka; tisto urco te mau boli in to je to. Za rodit, ker mi je blo pa prvič, mi je blo pa najbolj grozen to, ko nisem vedela kako dolgo bo bolečina trajala in ali se bo stopnjevala,...nepredvidljiva zadevica.

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 27
11.6.2005 0:11:27   
Seven*
Mensezdi, da tezko primerjam.. Nic se bat. Boli ko hudic, ampak se da prestat. Jaz sem rodila prej enim letom. Cez 3 mesece bom spet, tako da se se vedno spomnim... Pa ni tak grozno.

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 28
11.6.2005 8:04:17   
urbancek
Glede na to da sem že v četrto noseča, pri zobarju pa sem bila nazadnje pred štirimi leti si potem lahko misliš, kaj je zame lažje. Ne bom pa ti metala pesek v oči, da sam porod ni boleč in podobno. Normalno pa je, da je vsako nosečnico strah poroda, jaz nisem prav nobena izjema, že sedaj me včasih zvija, pa sem šele na polovici, kaj šele bo. Vsi se bojimo nečesa neznanega, saj nobeden porod ni podoben drugemu (pri meni je že bilo tako - prvi medenični, drugi kratek, tretji pa raje ne govorim, sem nucala celo leto, da sem prišla k sebi, ker je bil ta mali tako velik).
Tudi moraste sanje so čisto normalen pojav. Tako ti bom rekla, veseli se končnega izida :duda: in boš videla, da bo hitro minilo, čeprav se ti takrat to ne bo ravno zdelo tako.
Veliko sreče

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 29
11.6.2005 9:06:25   
smrka
jaz sem tudi vsa v strahu imam se 5 tednov do poroda. Vendar se za EA sploh nebom odlocila v nobenem primeru. To sploh ni tako nedolzna zadeva kot pravite. No nebom o temu. Ko pride ta cas, se bom psihicno pripravila pravilno dihala in prosila za kako inekcijo proti bolecinam ce bodo bolecine nevzdrzne. Na koncu me pa caka nagrada. Mislim da se splaca potrpet. Saj veste kaj pravijo: "za lepoto je treba potrpet"! In jaz sem pripravljena na to.:kuza:

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 30
11.6.2005 9:42:46   
Anonimen
Bolj verjetno je, da s porodne postelje padeš in si zlomiš nogo kot da bi imela zaradi EA posledice!

Sicer pa, upam, da s svojo zgodbo katere nisem prestrašila. Kljub bolečinam bi zdaj vstala in šla rodit še enkrat. Bolečine pa so odvisne od posameznice do posameznici in tudi pri posamezni osebi so pri vsakem porodu različne. Nekatere ne čutijo do zadnje ure ničesar. No, jaz nisem imela te sreče in sem imela takoj na začetku obupno boleče popadke na minuto ali še manj in to je trajalo 13 ur. Ampak to je na srečo redkost. Ampak kljub bolečinam se je dalo in na koncu koncev rečem, da je bolj trpel moj mož, ki je bil zraven. Jaz se pa itak skoraj ničesar ne spomnim več. Se mi zdi, kot da si trakrat v nekem posebnem stanju, ki te varuje pred prehudo izkušnjo.
Nič se bat... vse bo ok, če pa bo prehudo, pa prosite za kaj protibolečinskega, saj ni samo EA.

Bolj kot bolečine se mi zdi kritičen odnos zdravnikov in babic do porodnic. Bolje, da se pripravite, da se je treba postavit zase kot da se obremenjujete z bolečinami.

(odgovor članu rozi81)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
11.6.2005 9:43:18   
polona2
Res raje ne o tem, sploh če nimaš pojma...

Ti kar vzemi inekcijo proti bolečinam, boš fino zadeta, ko pride "nagrada"...

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 32
11.6.2005 9:44:33   
polona2
Komentar je namenjen Smrki.

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 33
11.6.2005 10:29:49   
Seven*
Smrka. Pogumno in pohvalno. Jaz sem se tudi odlocila podobno kot ti in mi ni bilo zal. Vsak si naj izbere svojo filozofijo poroda. Sama sem si zelela "naraven" porod brez bolecinskih sredstev. Sem ga zelela obcutiti v vsej polni intenziteti, tudi bolecinski..

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 34
11.6.2005 12:25:59   
smrka
draga polonca, rajsi vprasaj zdravnika vprasaj za posledice. A sploh ves kako ti zapicijo iglo v hrbtenico in kako dolga je ta igla? In kaj pomeni EA za otroka? No ko bos nasla odgovore na ta vprasanja potem se mi pa javi.

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 35
11.6.2005 12:33:06   
Gina
Če bi bilo res tako nevarno, ne bi cela Evropa in Amerika že več kot 15 let rojevali z EA. Potem bi ne vem koliko mamic pri tem že umrlo in otroci bi bili vsi (no najmanj pa pol, kolikor jih zanesljivo tam rodi z EA), prizadeti ali s posledicami. Smrka, preveč si črnogleda, ni tako hudo. V tem primeru lahko rečeš, da je tudi vsa množica protibolečinskih sredstev, ki jih pravzaprav vsaka porodnica dobi, ker taka je rutina, identično mnogo škodljiva kot EA. Mislim, da ni za skrbet.

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 36
11.6.2005 12:37:08   
smrka
Saj nisem crnogleda Gina, in vem da se jih dosti odloci za EA. Vsak ima svoje mnenje. :kuza:

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 37
11.6.2005 12:46:20   
Gina
Ne, saj v bistvu ti nihče ne brani roditi natur.:) In seveda imaš pravico do svojega mnenja, kakor ima kdo drug pravico do svojega. Lep in hiter porod ti želim.:rozica:

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 38
11.6.2005 22:03:49   
polona2
Evo, javljam se ti, sama sem rodila z epiduralno, tako da, za razliko od tebe, vem kako stvari potekajo.

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 39
11.6.2005 22:25:26   
frutka_
V najhujšem primeru ti bodo zobje sami popadali ven in ne boš rabila obiskati zobozdravnika. Brez napora, le iz ust ti bo smrdelo kot kuga..

Pri porodu še noben ni noter ostal pa padel tudi ni ven...

Ziher navijam za zobarja oz. v drugem primeru za porod z EA!!!

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 40
13.6.2005 11:29:11   
Arwen
Tudi jaz lahko rečem, da porod sam ni tako boleč kot nekatere strašijo, ampak jaz sem bila vseeno zelo vesela, ko mi je proti koncu končno prijela epiduralna.:sloncek: Srečno in kar brez strahu! T.

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 41
16.6.2005 13:23:13   
*HONEY*
NAJLEPŠA BOLEČINA V MOJEM ŽIVLJENJU!!!
Nič groznega. Paše ravno ne pri porodu je pa toliko lepše ko je za tabo in ko dete pogledaš pa pozabiš kje si zakaj si...
Ko pa greš od zobozdravnika pa imaš grozn okus v ustih,po vsej verjetnosti te še kaj boli ali pa imaš ustnice omrtvene da še spit ali pa kaj povedat ne moreš,...

NI primerjave!

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 42
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?