sjmm -> RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 7. del (9.11.2009 12:40:22)
|
EVO, mali spančka, zdej sem se pol ure mučla s pošiljanjem ene naročilnice za oglas v Nedeljcu, pa pravjo pol, da jim outlook tega pa ne odpira[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], tko da grem pol lahk še na pošto..ma so čist nesposobni, sem v vsem mogočih oblikah poslala, pa ne znajo odpret. pa še RECEPTI, kot obljubljeno: KRUH- mlečni: - 1kg moke ( polovico navadne bele, polovico namenske bele, po želji lahk nav. belo zamenjaš s koruzno, ajdovo, polnozrnato..po okusu, jaz le redko spečem belega, pa je takrat za posladkat - 6-7 dcl toplega mleka, po želji lahk od tega 1dcl smetane (kisle ali sladke) za manj kcal pa seveda uporabimo prijateljico vodo- toplo - 1 in pol žlička soli ali po okusu - 1 žlica masla ali 2 žlici oljčnega olja - 1 žlica sladkorja, v mlečnega lahko še vanilin, če pa z vodo pa lahk mal kumine ali janeža - 2 vrečkici suhega kvasa ali eno in pol kocko svežega - še malo moke, če bi bilo premehko - stepeno jajce za premaz- jaz uporabim samo pri mlečnem, drugače pa malo namaženm z oljčnim oljem preden gre v vnaprej ogreto pečico za do 45min, tam nekje na 150-180 stopinj POTEK: - če se da, je fino da je moka topla in prostor tudi, seveda - moko stresemo v skledo, dodamo sol, malo pomešamo, nato maslo ali olje- bolj ob rob sklede - na sredi nardimo jamico, damo vanjo sladkor(lahk tudi vanili in začimbe) in stresemo kvas oziroma nadrobimo kvas v kocki - nato prilijemo TOPLO mleko ali vodo in zamesimo v gladko testo - oblikujemo hlebček in ga hajamo na 2kratno velikost - spet mal pregnetemo, oblikujemo v željen hlebček - na pečak fliknemo peki papir, hlebček gor in mal posujemo z moko, pokrijemo s toplim servetom in še 15 minut vzhaja - nato poljubno zareženo na vrhu premažemo z jajcem ali oljem in bum tresk v pečico...pol pa navali narod - DOBER TEK UPAM, da je dost sipl, je pa to moj osebni recept, tko da si pridržujem avtorske pravice[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] PA ŠE FIŽOLOVA JUHCA: - fižol - rjavi, jaz uporabim kar 2 veliki Valfrutta konzervi, lahk ga pa tudi namakate in kuhate ipd - 2 čebuli in 2 česna, 1 por, 1 nariban korenček - 5 žlic oljčnega olja - žlica moke pomešane z malo vode za zgostitev - po želji - vodo ali juho za zalivanje - sol in poper ali vegeta ipd po želji - malo majarončka, lovorjev list, žlica rdeče sladke paprike in na koncu malo sesekljanega peteršilja - po želji kake majhne makarončke, ki se hitro skuhajo za zakuho ali pa samo na krožniku dodamo na kockan popečen kruh - žlica kisle smetane POTEK: - na olju popražimo čebulco, česen, por in korenček - zalijemo, solimo + začimbe - dodamo fižol, mal pokuhamo - odstavimo in zmiksamo - še 1x zavremo, dodamo makaronče in če je zelo tekoča še tisto moko, pač po želji - kuhamo, da so makarončki mehki - odstavimo zamešamo žlico kisle smetane, če vam je všeč in ham ham FAJN PAPCAJTE; GREM MAL V LONC NAMETAT, bodo ta lačni kmal doma!!!
|
|
|
|