Lonca -> Obisk patronažne sestre dva meseca pred rostvom otroka (10.6.2005 12:19:42)
|
Pozdravljena! Ne vem, kje si slišala, da pride patronažna sestra na obisk že pred rojstvom otroka. Jaz nimam take izkušnje. K meni je prišla drugi dan po prihodu iz porodnišnice. Tudi sama sem se spraševala, kaj vse moram imeti pripravljeno za njen obisk, kako bom uspela vse pospraviti ... Kasneje vidiš, da so take skrbi povsem nepotrebne. Patronažna se bo prilagajala tebi in tvojemu malčku. Vidva imejta svoj urnik, svoj ritem, obisk patronažne pa boš prilagodila temu vajinemu ritmu. Če boš takrat ravno dojila, se bosta s patronažno medtem mogoče pogovorili o morebitnih težavah pri dojenju, mogoče ti bo celo pokazala, kako lažje dojiti itd. Dobro je, da si vprašanja, ki jih želiš zastaviti patronažni sestri, zapišeš. Jaz imam namreč tako izkušnjo, da sem marsikaj želela vprašati, potem pa sem vmes pozabila in sem se spomnila šele takrat, ko je sestra že odšla. Moja isrečanja s patronažno sestro so bila zelo prijetna. Obiskala me je petkrat ali šestkrat, zdaj pa čakam še na en obisk. Naš korenjak je bil v začetku junija star eno leto in ob letu naj bi patronažna sestra prišla še na en obisk. Lepe priprave na prihod majhnega bitjeca ti želim in lep dan.:) Lonca
|
|
|
|