Gina -> RE: 400 evrov elektrike? (2.10.2009 17:49:26)
|
IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa Mi smo elektrike imeli po 150 e vsak mesec,plus še poračun nam je prihajal po 400-500 e Zdaj imamo elektriko po 50-55 e na mesec in nimamo nobenega poračuna ,ker javljamo stanje števca vsak mesec Jaz pa tega ne verjamem. LJudje ne razumejo čist preproste matematike. Elektro mora računat po števcu. Oni si ne morejo nekaj izmislit, ker imaš ti števec na vratih in popolnoma vseeno je, ali ti vsak mesec odčitavaš števec, pa en mesec plačaš 30, drugi 55 eur, na koncu leta plačaš vse skup recimo 500eur ali pa vsak mesec plačaš paušal, recimo 45 eur, pa na koncu poračun 60 eur. Vedno si na enaki cifri. Četudi ne sporočaš vsak mesec, te elektro ne more goljufat, ker dobiš specifikacijo za vsak mesec posebej pri obračunu. In ne morejo si izmislit neke cifre, kjer naj bi začeli, ampak greš lahko gledat nazaj na prejšnjo specifikacijo, ali vse skup drži ali ne. In ne verjamem, da si oni to zmišljujejo. Elektro podjetja imajo tudi malo različne cene. Pa ljudje različno mnogo šparamo. Pri nas zapravimo za elektriko 850eur na leto za 5 oseb, to je približno 70 na mesec. Peremo non stop, sušimo glih tako vsak dan, pomivalec dela vsaj 2x na dan, če ne 3x, imamo skrinjo in hladilnik, pa najbrž še kakšne malenkosti, od računalnika do pečice, pa luči... ki pa vse kurijo vsaka malo vse skup pa veliko. Meni se tvojih 40eur na mesec sploh ne zdi neka strašna cifra. Prej ste plačevali samo priključek brez porabe najbrž. Lajf ni poceni. Elektrika pa sploh ne.
|
|
|
|