Seven* -> ne razumem - uvajanje gostebb hrane in skutice (10.6.2005 19:53:48)
|
Jaz osebno pa mislim, da preden lahko clovek izraza mnenje o necem, mora o tistem biti preprican oz. nekaj tudi vedeti. Torej, da izves da je na neko stvar nekdo alergicen mora tisto stvar najprej poskusiti. To imas prav. Vendar.. S tem ko tisto hrano poskusi, alergijo tudi sprozi. Ce bi isto stvar poskusil kasneje, do alergije najverjetneje nebi prislo. Nezrela crevesna sluznica dostikrat odreagira na hrano kot na tujek, sprozi se alergija. S tem tvegas alergijo za celo zivljenje. Ce pocakas, do alergije ne pride (ni 100%, je pa vecja verjetnost). V nasih casih so kravje mleko res dajali ze ful hitro. Vendar takrat nadomestnega se ni bilo, oz. ga je bilo tezko dobiti. Poleg tega se je o alergijah vedelo dosti manj kot danes. Zato je dandanes tudi dosti ljudi alergicnih na mleko.. Sterilnost in alergije nimajo nobene veze. Jaz otroka pustim da brodi po zemlji in ostali svinjariji, pa sem vseeno pazila, kdaj sem mu dala kaksen izdelek. Prilagojeno mleko sem kupovala do 11. meseca, pa bi se dalj, ker je moral v vrtec in sem se pac morala prilagoditi trenutni situaciji. Trenutno sem noseca. In ker vidim, kako fajn je dojenje, bom izkljucno dojila do 6. meseca ali pa se celo dalj, ce bo otrok lepo napredoval. Nic lazjega namrec, priprava tiste hrane.. Se mi pa res ne da.. Ti kar daj jagode. Ce bos naslednji teden na testih v bolnici za alergijo, pa ne hodit sem jokat. Takrat bo namrec prepozno. Ce bo katero kaj zanimalo, naj vprasa, bom poiskala kaksen pameten link na to temo. O tem sem ze namrec veliko pisala.. papa, Seven
|
|
|
|